Гайди, песни, знамена – протестът мирен, но твърд: Пришълците вън!

Преминавайки покрай джамията в столицата множеството хвърляше пиратки
22 окт 2016 09:43,
331

 Снимка: Булфото

Мирни протести срещу бежанците се проведоха в градовете София, Варна и Ямбол. Те преминаха без инциденти.

Над 200 човека имаше на протеста в Ямбол, съобщава "Фокус". Протестиращите носеха плакати с надписи: "Не искаме мигранти", развявайки българския флаг, а шествието озвучаваха патриотични песни. Повечето от присъстващите бяха млади хора, сред които ученици. Информацията, че в близкото до Ямбол село Бояново ще има бежански лагер от затворен тип внесе напрежение у хората.

Протестиращите се събраха пред паметника на Георги Дражев и загиналите във войната ямболци, накрая шествието спря пред Община Ямбол. Основните искания на протестиращите бяха свързани с недопускането на бежанци на територията на България, закриването на вече изградените бежански центрове, спиране на финансовата помощ на мигрантите и други.

Освен протест в Ямбол, такив ще има и в село Бояново. Той ще бъде на 29 октомври и ще премине под наслов "Бояново за българите! Бежанците вън!".

Във Варна десетки жители на града се събраха на площад "Независимост" в знак на протест срещу незаконното нахлуване на мигранти през българската граница. Активистите заявиха твърдо позициите си под автентичните звуци на българска гайда и с вдигнати трибагреници. Те носеха плакати с лозунги: "Пришълците - вън от България. България – вън от Европейския съюз", "Това не са бежанци, това са нашественици".

Исканията на местните се обединиха против липсата на охрана на южната българска граница и безконтролното нахлуване на лица, представящи се за "сирийски бежанци". В думите на протестиращите се открои и толерантност, но само към онези лица, чието преминаване през границата е легитимирано. Някои от активистите прозряха и конспирация от страна на правителството на САЩ, че бежанските потоци са насочвани целенасочено към границите на европейските държави, за да уязвят сигурността им. Те предложиха да се пращат войски на границата на ротационен принцип, за да се прекрати каналджийството.

Участниците в протеста настояваха Турция, като първа сигурна страна, да картотекира бежанците и "да не ни прехвърля хора без документи". Активистите предвиждат още протестни прояви, всеки петък, ако правителство не обърне внимание на исканията им и на сериозността на този казус. 

Още по темата

Най-масов беше протестът в София. Около 400 човека се събраха на пл. "Света Неделя" в столицата за протеста срещу бежанците и недостатъчните мерки от страна на властите за справяне с нелегалната миграция. Протестиращите настояваха за недопускането на бежанците на територията на България, срещу изграждането на нови бежански центрове, за закриването на вече изградените, както и да не се предоставят финансова помощ за мигрантите.

Временно бе променено движението по трамвайни линии 4 и 18. Протестното шествие потегли от пл. "Св. Неделя" по бул. "Мария Луиза". Протестиращите носеха плакати с надписи "Дедите ни изпълниха дългът си, сега е наш ред", "България над всичко", "Събудете се българи, не прецаквайте и нашето бъдеще", "Те продадоха България на евроатлантически интереси, на шизофренични ценности, на мигрантите... Ти съгласен ли си?".

Протестиращите скандираха "Българи, юнаци" и пееха патриотични песни. Засилено бе полицейското присъствие в района на протеста. Служители на реда вървяха от двете страни на шествието. Част от протестиращите скандираха: "Аллах пратете на въжето", а преминавайки покрай джамията в столицата хвърляха пиратки.

Протестното шествие бе спряно пред сградата на дирекция "Миграция" и след кратки освирквания скандираха: "България над всичко", "България за българите - бежанците вън!", "Тук марширува национална съпротива".

Въпреки емоционалните скандирания, протестът премина спокойно без инциденти и продължи в посока "Лъвов мост". Трафикът в района бе преустановен. Около 22:00 часа протестиращите срещу мигрантите в столицата започнаха да се разотиват, а полицейското присъствие в района остана засилено. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилВасе, защо цитираш само инструкциите от К.....к? Такива задачи ли ти спускат, да не учиш историята а да смачкваш информацията? Поне сам ли пишеш или ти го дават готово на флашка?
228
3
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 7 години
Хе-хе. Знаете ли любопитния факт, че само днес италиянската брегова охрана е спасила над 1000 бежанци от Либия. Те не са само араби, има и доста от Нигерия, Конго, Гвинея и Гвинея- Бисау, където поне в момента не се водят никъкви военни действия.Любопитен факт е също, че европейските спасители причакват давещите се на около 14 мили от либийския бряг. Така де...като ще спасяваме, поне да е първа класа спасение.
227
3
 
6
 
! Отговори
Васил преди 7 години
до 285. Ти си този който трябва да понаучи нещо, стига си цитирал гугъл. Голяма част от немската армия се обучава в Русия защото след 1вата световна на немците им е забранено да имат армия. Научи си домашното преди да се правиш на професор.
226
9
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Забележете само физиономиите на протестиращите. Вижда се, че са от академик нагоре. :)))
225
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хора бдете!Примитивен ли си или само наивен?
224
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хора бдете!Навремето Сталин снабдява ХитлерЩо не понаучиш малко от историята, я прочети бе.1938г. , Полша, съюзник на Хитлер съгласно договора . Липски-Нойрат от 26 януари 1934 г. напада Чехословакия и анексира цяла област.Мюнхенското съглашение на Англия, Франция от 30 септември 1938 г.чел ли си?Естония -Германия от 7 ЮН 1939 (пакт Селтер - Рибентроп).Същата година, 7 ЮНИ 1939 (пакт Минтерс - Риббентроп) Латвия -Германия. И чак на 23 АВГУСТ 1939 е сключен договора ***-Рибентроп
223
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато вървят лакърдиите окло изборите и бежанците,приятелката на Б.Борисов-Цветелина Бориславова купува банка "Виктория"-дъщерната банка на КТБ и Цветан Василев.Това нещо да ви говори?
222
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 20 лв. не отивам , ако дават по 50 лв да ми се обадят
221
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валерия , теа всичките на снимката горе да те изплющят по един път
220
14
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Браво на 280 много умно го е написал. Всички протести са дълбоко организирани. Тази вечер от гр. Аксаково потеглиха към Варна два автобуса.Предварително им бяха раздадени от организаторите,плакати,знамена и кречатала и всички крещяха"Време е наште да победят на изборите" Горките комунисти и протестите им фалшиви.
219
12
 
10
 
! Отговори
хора бдете! преди 7 години
Навремето Сталин снабдява Хитлер с всичко необходимо за военната машина на Вермахта като цели да го насочи към Западна Европа и след като се изтощят, да я помете. Наричаше ги Ледоразбивач. Сега Джуджето ни праща бежанци за да разиграе Ледоразбивач 2
218
2
 
34
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Протестите трябва да са насочени предимно към васалската политика на управляващите, които допуснаха влизането на голям брой млади мъже от арабски произход.Мисля си, че ако обвиняваме само бежанците, управляващите се радват, че сме отклонени от много други проблеми, и един ден ще се явят като миротворители между патриоти и бежанци. ИСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ Е ВАСАЛСКАТА ПОЛИТИКА НА МЕРКЕЛ И БОРИСОВ !ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР от ПЕГИДА !
217
6
 
13
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Мишкии, като се научите да протестирате като във Франция и Гърция, може и да постигнете нещо. Да тогава се "разотивайте мирно" като овце след паша. ДЕЕЕ.А И ЗАУХАВИТЕ МИРНИ ПРОТЕСТЪРЧЕТА И ФЕЙСБУК РЕВОЛЮЦИОНЕРИ!!!!
216
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremistКупи си вибратор и го ползвай "екстремно". Белким се успокоиш малко.
215
1
 
16
 
! Отговори
раздвоен народ преди 7 години
Ако нашествениците и продажните ни политици четат коментарите Ви, могат само да потриват ръце от радост.Питам: Либерало-толерантните наивници не им е мил род и родина, нямат ли деца или просто им е все едно какво бъдеще ги очаква ?
214
3
 
28
 
! Отговори
Благодаря преди 7 години
и на смелите момичета и млади жени взели участие в протеста !
213
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Некъф луда ти за копейки..........
212
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сме българи,всички трябва да се обединим срещу нашествениците,не се джавкайте предизборно,а защитете държавата си.
211
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черното знаме на снимката е на про руската крайна групировка Ал Сидура ,изповядваща евразийски ценности Ал Сидура има милиони в ДОЛАРИ и Евра които харчи за спа хотели в центъра на Париж и Брюксел
210
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хора са бъркат като твърдят ,че България е под руска зависимост,не ,България няма зависимости от Русия,България е под РУСКА ОКУПАЦИЯ.Русия има зависимости от България,главно перо във руският бюджет е кражбите от България и Европа трябва да спре това,не може държава член на ЕС да е спонсор и обект на репресии от кремълските гангстери .