Взеха книжката на единствената "частна линейка" в Камено

Янко е известен с прозвището си Линейката, от години помага на болните
22 окт 2016 08:44,
13
Взеха книжката на единствената "частна линейка" в Камено
Снимка: Булфото, архив

Община Камено остана без единствената си частна линейка, след като катаджии взеха книжката на шофьора й Янко Иванов. От години местния жител е предоставил себе си и колата си в услуга на своите съграждани, макар че овехтялото возило далеч не прилича на линейка, нито отговаря на стандартите за спешна помощ.

Янко казва, че дейността му е благотворителна и взема само толкова, колкото да си плати бензина до Бургас и обратно. В Камено и околните села Янко е известен повече с прозвището Линейката. Лош късмет обаче го срещнал с катаджии, които му взели шофьорската кижка за цели три месеца. Причината е, че не спрял на подаден сигнал със стоп палка. Наложило се ченгетата да го гонят и да пуснат синия буркан, докато го спрат за проверка.

"Не съм бягал, дори карах колата много бавно. Просто не съм видял палката, нито патрулката съм забелязал. Тръгнали да ме гонят и по едно време виждам зад мен свети син буркан. Чак тогава се усетих, че нещо става и спрях - а те ядосани. Обясних, че няма нищо умишлено и просто не съм ги видял. Но пак ми взеха книжката, че и ме глобиха. И сега до края на януари не мога да съм линейка", жалва се Янко пред "Монитор".

От община Камено обаче не са притеснени, тъй като общинския център и селата се обслужват от Спешната помощ в Бургас. Линейките пристигат за 10-15 минути. Местните власти обаче се борят да си осигурят поне една законна и редовна линейка, която да е на място, за да се реагира по-бързо в случай на нужда.

Лично здравният министър Петър Москов обеща на кмета Жельо Вардунски, че Камено ще има спешен автомобил. Това ще стане факт след приемането на националната здравна карта, което се очаква да се случи догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
кайлиец преди 7 години
Спокойно, докато се дотътри линейката от Бургас, човека вече ще сме го погребали ... поне предишния ахмет закупи парцел за разширяване на гробищата ... предвидливи хора ... закривай!!!
9
1
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Катаджиите да не са се крили отново в храстите и от там да са махали с палката .Да се радват, че някой не ги е помислил за бандити и да ги отстреля с ловната пушка ....
8
1
 
2
 
! Отговори
!? преди 7 години
Прочетете Закона , нямаш право да разкарваш хора с личен автомобил , нищо против , но да си беше изкарал едно разрешително , да си плати акциза и да им взима пари , и всички щастливи .. Преди години беше на мода разни самозванци от село да разкарват хората на цената на билета , уж услуга им правят .
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българската полиция е пълна с тапири!! Кой нормален българин ще стане американо-турски *** за пари!?Смърт за полицията!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Хахаха после се чудим как може някой да прегази човек на пътя и да не разбере , ам като този , карат си бавно и се оглеждат на 4 страни.
5
0
 
6
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Що все някаква простотия трябва да се случи, за да се обърне някой и към тия места. Макар и само популизъм да е в случая. Слушкай (гласувай) и Татко (БайХуй, мамата на нацията, Цецо) ще ти купим колело (АЕЦ)
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
което се очаква да се случи догодина......................на москов тати ще му купи колело,ама друг път!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да не ги види или е бил много разсеян или тези са се били скрили много на дълбоко в храстите
2
4
 
8
 
! Отговори
ANonimUS преди 7 години
Лекар, шофьор и мед. сестра стигат за Тройка! За по-интимен мед. екип - шофьор и лекарка!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една линейка, а кой ще работи там? Поне 5 лекари и 5 шофьора и минимум 5 сестри. Всъщност се нарича филиал на Спешна помощ