Харманлийски тегоби на глас: Бежанците сеят краста, въшки…

Няма болни, има петима лекари, успокояват от мигрантския център
25 окт 2016 09:07,
91
Харманлийски тегоби на глас: Бежанците сеят краста, въшки…
Снимка: Булфото

Жителите на Харманли са готови на бунт заради страха си от болести, разпространявани от мигрантите в града. Те имат малария, краста и въшки, категорични са местните.

По думите им те няма как да се предпазят, тъй като бежанците влизат в хранителните магазини и пипат продуктите и парите, които след това преминават в други ръце.

Още по темата

"Няма болни, в общежитието има петима лекари, които следят за здравословното им състояние", успокояват от Центъра. Е, имало няколко случая на краста, но болните били подложени на лечение, съобщи Нова тв.

В центъра условията са добри, настанените имат топла вода. Няма как обаче да им се назначат чистачки в стаите. Всеки от тях е длъжен да се грижи както за своята хигиена, така и за хигиената в помещенията.

Освен от болести, хората в Харманли се притесняват и от факта, че бежанците стават все по-агресивни, както знаете вчера отново имаше напрежение в града, което бързо бе потушено от силите на реда.

Според мигрантите предстоящата зима може да се окаже фатална за тях, въпреки че са настанени в новоремонтирани стради с отопление.

Шест месеца е законният срок бежанците да получат статут, но те настояват това да стане веднага и да бъдат пуснати през сръбската граница.

Заканват се, че протестът няма да е последният им. Засега преговорите продължават и напрежението е потушено, но вероятно само временно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
ДО 65 преди 7 години
Ами покани ги у вас! Защо в празните села, където са пропищели от М....ли!
58
0
 
1
 
! Отговори
До д-р Радева 78 преди 7 години
О! Случайно незнайно от къде в Дома ми щерката докара краста. Знаеш ли колко на струваше? Първо! Стрес и срам. Второ. Всички дрехи на цялото четири членно семейство изваряване т.е. пране на 90 градуса на ВСИЧКо! Пералнята въртеше денонощно. Гладене, следене за признаци на краста у останалите! Равносметката: 200 лв. ток, 100лв вода, 100 лв. лекарства, стрес, само тая *** краста ни сруваше много. А на тия в лагера кой има плаща да сеят зарази? Ама нас ние е срам да сме въшливи и крастави.
57
0
 
12
 
! Отговори
Дарвин преди 7 години
Крайно време е ЕС парламент да приеме резолючция за приемането само на жени и деца до 16г. и семейства само от военни зони!!!
56
0
 
8
 
! Отговори
Д-р.Радева преди 7 години
Крастата се лекува след смяна на всички мебели и преваряване на всички дрехи и измазване на помещенията.Това че не са болни не значи че не са преносители на зараза.
55
0
 
20
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Шут в гъзът и обратно да се бият за държавите си а не да идват да опрашват европейки , да крадът , да изнасилват , да убиват и да живеят на социални помощи в ЕВРОПА ! Скапани пиявици лентяи !
54
0
 
14
 
! Отговори
Брей! преди 7 години
Та те сами си признават, че бежанския статут им трябва за измама - нямат намерение да остават в България, статутът им трябва да ходят в друга държава. За какво да се дава такъв статут на измамници? Ясно, че не бягат от война, а просто търсят по-охолен живот. Да си ходят вкъщи! Който от тях го е казал - веднага вън от България, да ги сложат на самолет и обратно в Азия.
53
0
 
22
 
! Отговори
Зиг преди 7 години
"Няма как обаче да им се назначат чистачки в стаите."?!?!?!?!?!? Ейй, тоз българския народ трябва най-после да избухне и да се свършва с тази простотия! Що за наглост, що за безочие!!! Подигравате се с хората - и вие, медиите, и политиците, и измислените ни "бизнесмени"!!!
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ги задържаме не мога да разбера щом искат да си вървят, нека да си вървят към Сърбия. Меркел каза, че са добре дошли и папата каза че са добре дошли ,значи им нарушаваме правата като не ги пускаме да вървят в Германия.
51
1
 
22
 
! Отговори
гтф преди 7 години
Държавата е длъжна да им осигури защита, не екстри . Всичко нужно за физическо оцеляване се изчерпва с: храна, вода, подслон. Ако това не им стига, никой не ги задържа и могат спокойно да пресекат границата ни с турция.
50
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харманлийци да се оплачат на арменския поп. Преди няколко години, когато жители на други населени места, където бяха набелязани за подобни центрове, се вдигнаха и не позволиха, харманлийци имаха поведение на женски полови органи. Сега реват. Ами ревете!
49
0
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
До BURZUMКакво стана с пледоарията ти за "чувствителността" и задълбочените критерии за добро и лошо на т.н бежанци? Нещо не виждам обосновки? Одобряваш и аплодираш наглите им претенции, това го разбрахме, ама защо не продължаваш да ни укоряваш, че не мислим като теб и не ги обгрижваме достатъчно? Много бързо сдаде фронта! Айде, воювай за "онеправданите" натрапници, величай претенциите им, плюй по българите, действай! А защо Оман, например, не ги приема? Или ОАЕ? Я ме светни, че не разбирам?
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката виждам само майки, деца и млади инженери :)
47
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емигрантите от чужбина няма да се върнат, да не си правим илюзии. Те повечето вече се устроиха, децата им учат и работят там, ще се върнат единици. Или когато остареят и се пенсионират.Младите няма да спрат да бягат, тук нормален живот няма.Значи единственото спасение е интеграцията на бежанци. И на нашите цгани. Друго не виждам.Заселвайте ги най-вече в празните села.
46
0
 
23
 
! Отговори
Пулев преди 7 години
До BURZUMТази държава, НАШАТА, е на близо 1400 години. Все с тоя народ, НАШИЯ. И тя е оцеляла! А ТВОЯТА на колко е? Я ако имаш да напишеш нещо смислено, пиши го, ако не - друм!
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
те сърбите ги чакат с хляб и сол на сръбската граница, ама ние не ги пускамехахахаха голям смях :)
44
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положението става много притеснително. Ердоган намекна, че ще спазва споразумението с ЕС до декември, после какво правим? Това не са 20 или 200 хиляди, това са два милиона. Ако тръгнат, ще опоскат всичко като скакалци по пътя си.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз неща онези, гдето са въшкави и крастави с пари.Но кой ме пита.Тъй,че не се чешете там дето не ви сърби.
42
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми всеки ден да слушам само за бежанци и ромми и за техните проблеми. Толкова ли са важни? Все ми е тая. Те да не би да ме мислят как си изкарвам парите и как живея?
41
1
 
33
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Хахаха, бежанците настоявали да бъдат пуснати през сръбската граница :)А сърбите какво мислят по въпроса, питали ли са ?
40
0
 
32
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
До BURZUMЗащото какви сме българите в България е изконно наша работа, и всеки, който не е българин и си позволява да се навлече тук неканен и незаконно, да ни отправя квалификации и да предявява претенции е дебелокож и нагъл примитив. "Изострена чувствителност" дрън-дрън, като са толкова велики, защо не си оправят собствените държави и да се разберат помежду си? Като знаят какво е лошо, що не си го направят хубаво у тях, нали са все правилни всичките? Ние ли сме у тях, че не ни искат ???