КЗП души из магазини, продавали по-скъпо на руснаци

На щанда цената била по-ниска от тази на касовата бележка
Обновена: 26 окт 2016 22:01 | 26 окт 2016 22:01,
21
КЗП души из магазини, продавали по-скъпо на руснаци
Снимка: Reuters, архив

Комисията за защита на потребителите проверила магазини, които продавали скъпо на руснаци и заблуждавали с цените. Експертите установили, че на щанда продуктът бил на по-ниска цена, различна от тази в касовата бележка.

Това обясни председателят на КЗП Димитър Маргаритов, който представи резултати от извършени проверки пред депутатите от икономическата комисия.

Акцентът това лято били проверките на магазини и супермаркети по морето заради чужденците, които осъществяват т.нар "туризъм в домашни условия", каза Маргаритов.

От май до септември КЗП е извършила 4890 проверки по Черноморието и е съставила 298 акта. В заведенията за хранене било установено, че липсвали цени в менюто. Имало и листи с цените в евро, което заблуждавало потребителите, че предлаганият продукт е евтин.

Хотелите най-често се рекламирали с по-висока категория, отколкото притежават. Къщите за гости пък се представяли като семейни хотели.

От КЗП временно затворили и няколко офиса на туристически оператори, тъй като те не притежавали удостоверение за регистрация за извършване на такава дейност.

Проверка била извършвена и на 30 алкохолни проби, взети предимно от ол инклузив хотели. 4 от тях не отговаряли на изискванията.

През зимният сезон експертите на КЗП ще проверяват и спа центровете, стана ясно от думите на Маргаритов. Заради новата наредба от 29 януари, която влезе в сила през август и забавянето на процеса, КЗП ще се задейства пред предстоящия сезон.

Много от търговците са подали документи за издаване на сертификати съгласно наредбата. Ако процесът мине нормално, проверките в спа центровете започват през предстоящата зимна, обясни шефът на КЗП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Да да преди 7 години
В супера СБА това си е редовен трик. Който забележи-забележи, който не - да е!
12
1
 
4
 
! Отговори
онзи преди 7 години
Руските туристи - най-отвратителните. Преди, години, един приятел, който работеше в комп. зала ми се оплакваше, че русначетата крадели каквото не е закачено и захването - дискове, тонколони, слушалки. Руснаците правят скандали за всичко, искат някакви нереални условия - например да си платят кабелна телевизия за 5 дни или отстъпка за това, че ще ползват интернет 2 седмици. Общо взето - неприятни хора, които мислят, че като са дошли тук с 400 евро за 2 седмици и трябва да им се кланяме.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно време кутия цигари "слънце" тук се продаваше за 32 ст. а в СССР за 12 копейки. някакъв коментар по въпроса ? всеки си сърба надробеното.
10
0
 
4
 
! Отговори
east преди 7 години
Във всички супермаркети и супермаркетчета по Черноморието може да се види табелка с надпис: Украденные товары уплатится в пятикратный размер цены. Руския ми не е перфектен, но не можах да си обясня, защо този надпис го нямаше на английски, немски, чешки , полски или поне на български ?
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно заради такива шмекерии ние си загубихме хубави туристи!Да руснаците изобщо не са цветета за мирисане повечето си го заслужават,но така губим и читавите който може да е 1 на 100 и следващата година няма да дойде повече!С течение на годините си загубихме хубавите туристи и няма да се върнат!Това се отнася за всички туристи не само руснаците,но докато не си избием от главата сезон година храни няма как да стане!
8
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Редактора сам си пише коментарите.
7
1
 
9
 
! Отговори
Охооо, здрасти! преди 7 години
Това не е от днес.Още преди промените, през соца, хора с най-различни професии, от цялата страна, ставаха продавачи в павилиони в морските ни курорти. Интересът беше голям, използваха се връзки.Да не слагат цени на стоките, за повечето от тези хора си беше отработен похват. Една такава "продавачка", която по професия беше учителка, пред очите ми продаде на рускиня за 60 лв тревирен костюм, който всъщност струваше 10 лв. После обясни: "Аз преценявам човека и тогава му казвам цената!"
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Га продаваха най-скъпия газ мужиците не ривяьте а, а сега ореваха орталъка - гадни азиатци!
5
7
 
11
 
! Отговори
Варненец преди 7 години
Руснаците са нагли простаци със самочуствие, типично за примитивните хора считащи че всички са длъжни да им са в услуга!
4
4
 
7
 
! Отговори
КЗП преди 7 години
Разследваме защо не са им продавали 10 пъти по-скъпо. Скоро ще накажем виновните с публично порицание!
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЗП не е Комисия за защита на руснаците. Руснаците не са потребители а навлеци.
2
10
 
16
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Хаха...руснаците са се оплакали...хаха. Няма по нагли купувачи от тях. Все мислят че някой е умрял да ги лъже. ...и Путин си въобразява, че някой е умрял да го напада...
1
7
 
16
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Те ни изнесоха златният резерв ... тъйче у ЛЕВО за РУСИЯ и за скъпият ГАЗ с който ни цакат и променянето на историята !