Поничките със серия дела срещу близки на Тодор, искат 10 бона

Били засегнати от изказвания на брата на покойното момче
26 окт 2016 17:30,
59
Поничките със серия дела срещу близки на Тодор, искат 10 бона
Снимка: Facebook

Братята Десислав и Иван Дамянови-Поничките са завели серия дела срещу близки на починалия 18-годишен Тодор във Враца. Първото започва днес.

"Иван ме съди за обида. Миналата седмица получих призовка. Десислав пък ме съди за друго изказване, но пак за обида, като делото ще започне на 3 ноември", съобщи братът на Тодор Йорданов - Ивайло, пред "България днес".

Всеки от исковете, заведени в Районния съд във Враца, е за по 5 бона, или общо братята искат 10 000 лв. от Ивайло.

"Хората искат да изкарат парички. Затова не ме съдят двамата, а всеки поотделно", коментира ответникът.

Ивайло Йорданов обясни, че единият брат се е обидил от негови думи, че не е ясно с какво се занимават и какъв е бизнесът им. Другият завел дело срещу изявление в живо включване в телевизионно предаване. В него Ивайло казал, че като слушал думите на очевидци, те са искали да се бият, а не да се защитават. От показанията на други свидетели станало ясно, че са се защитавали, а нападателят бил младежът.

Още по темата

Ивайло добави, че по негова информация има внесени искове и срещу бащата на приятелката на Тодор - Грета, а и срещу още един човек, който говорил по темата по телевизията.

Подсъдимият изрази притеснения за обективността на магистратите, тъй като делата ще се водят във Враца. Добави, че е безумно срещу него вече да тръгват процеси за обида, а делото за смъртта на малкия му брат дори не е влязло в съда. Според Ивайло Поничките са завели делата, защото във Враца тръгнали слухове, че след смъртта на Тодор почерненото семейство получило десетки хиляди левове.

"Става въпрос за даренията, които много хора направиха, за да можем да наемем добър адвокат. Това са 3000-4000 лв., които отидоха за погребение и за юридическа защита", заяви Ивайло Йорданов.

Докато срещу него тръгват дела за клевета, процесът за смъртта на Тодор наистина е в изходна позиция. В края на август материалите бяха върнати от съда на прокуратурата. Това стана, след като бяха намерени нарушения на процесуалните правила и делото бе върнато за прецизиране на обвинението.

След няколко обрата в крайна сметка то е за хулиганство, извършено с особен цинизъм. Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца при сбиване с двамата братя. Веднага след трагедията Поничките бяха арестувани и обвинени в непредумишлено убийство. Обществото във Враца са разбунтува и излезе на няколкодневни протести срещу прокуратурата и обвинението беше променено в най-тежкото - предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Петорна съдебномедицинска експертиза установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той всъщност е имал сърдечно заболяване. След намеса от Главна прокуратура бяха направени още няколко експертизи.

В резултат на събраните доказателства делото беше изпратено от Окръжната в Районната прокуратура във Враца. Срокът за изготвянето на обвинителния акт беше удължен по искане на обвиняемите, за да бъдат разпитани и други свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: ВрацаТодорПоничките
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Един пропаднал наркоман умрял от сърдечен удар в момент когато налитал на бой с бокс в ръка.!!!!1 милион лв обещетение за братята че ги занимавате с глупости вече 2 години
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да ви кажа... От Враца съм и нещата не са така както изглеждат. Не познавам нито една от страните, НО ДОСТА ЧЕСТО ГИ СРЕЩАМ! Прави ми впечатление, че братята нито веднъж не понечеха да влиаят на обществото, а "почерненото" семейство се скъса. И друго ми прави впечатление, "опечаления" брат само за пари говори. След сметката която пуснаха, защото нямали средства за погребение и след целия цирк, той си смени колата и то с много по хубава и скъпа за около 6/7 хиляди лв. Правете си изводите!
41
1
 
9
 
! Отговори
Неанонимен преди 7 години
До Анонимен27Здрави момчета не могат просто ей така да получат удар без причина!Ами да де, цяла България разбра,че той е имал сериозен сърдечен проблем, само ти е си разбрал.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се прави!Следващо по ред трябва да е блонди кроасанчето, дето скимтеше по всички телевизии.
39
13
 
5
 
! Отговори
лили преди 7 години
Така е когато в България правосъдието е корумпирано
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре да осъдят медиите, които не спряха да ги наричат ''поничките'' с определена цел.Това че някой нарекъл така единия от братята, не им дава право да манипулират общественото мнение в ''правилната'' посока. Самото заглавие, показва целта на статията.И това само защото някакъв разлигавен *** искал всички да му правят път, защото тренирал карате:)
37
16
 
11
 
! Отговори
Няма значение преди 7 години
В случая не става дума за това дали те са причинили смъртта на Тодор или не, а за елементарно достойноство. Не мога да разбера хора, които са станали свидетели или са причинили нечия смърт да претендират за пари или каквото и да било друго... това не е като да са ти откраднали колата все пак. Малко смирение и осъзнатост в случая няма да са излишни.
36
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, тоя брат на сърцатия Тошко е уникално ***, приятелката лъжеше както й отърва, клеветяха всички дружно! Нали много се кланяте пред Америка, там за такива лъжи глобите ще са космически! Браво на двамата достойни братя, че си търсят правата!
35
29
 
16
 
! Отговори
Ай сиктир преди 7 години
Тия понички са нахални ***, които трябва да бъдат смачкани.
34
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 36Аз какво искам да им направя аз си знам щото знам колко пари са ми коствали, тъй че не ми философствай. И да, виновни са И ЗА Тодор, пък плямпалата могат да си дрънкат колкото искат
33
18
 
25
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Ако са такива, да ги съдят за мошеничество, но в случая с Тодор нямат вина. Разбираш ли какво искаш - понеже двамата братя били "лоши", хайде да ги осъдим за Тодор, въпреки че не са виновни за него. Не става така.
32
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поничките са мошеници автоджамбази - продават гнилочи
31
21
 
18
 
! Отговори
4epa преди 7 години
Маиката на сьдии и прокорорири следователи и подкупни вещи лица-НА ВСИЧКИТЕ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТОТО!!!!!!!
30
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, които госпожа Мария Несторова нарича "Поничките", би следвало да потърсят материално възмездие най-вече от медиите, които със седмици ги плюха, обиждаха и направиха всичко възможно някои хора да останат с впечатлението, че са брутални убийци. Докато истината все пак лъсна, налице се оказаха и записи, и свидетелски показания, и лекарска експертиза, които недвусмислено доказаха, че причината за смъртта на момчето не е физическият сблъсък, а тежък сърдечен проблем.
29
19
 
34
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Е, колкото и да викате (писане с главни букви), истината излезе наяве - медицинската експертиза го доказа, но и преди това всеки непредубеден нормален човек виждаше, че няма как двамата братя да са убили Тодор, само дето в медиите вървеше една жестока пропагандна кампания против двамата братя и такива мнения не се допускаха. Съвсем правилно всеки който клевети, трябва да бъде даден на съд. Сигурен съм, че и двамата братя си имат кусури, но в този случай не са виновни за Тодор.
28
14
 
7
 
! Отговори
tt преди 7 години
Мале колко добро момче е брата на убития та не им потърси сметка на тия убиици.
27
19
 
12
 
! Отговори
ivan ivanov преди 7 години
malee,tova se kazva nahalstvo,samo v bg ima takiva nagli hora,ubivat i iskat da sudqt,vmesto da sa osudeni s vlezli v sila prisuda za pone 20 godini.TOVA E NAGLOST . ZARADI TAKIVA HORA IZBQGMAHME OT BULGARIQ..ostanaha samo *** kato tiq dvamata i vuzrastni hora i deca potencialni emigranti
26
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никакво съмнение, че поничките причиниха смъртта на Тодор.Здрави момчета не могат просто ей така да получат удар без причина!
25
13
 
17
 
! Отговори
ехе убийци гнусни преди 7 години
...идва и вашия ред. няма да се скриете от демона с женско име - Немезида(въздаваща заслуженото). тя не е сляпа като демона на правосъдната система" - Темида...
24
19
 
12
 
! Отговори
RUMEN VASILEV VARNA преди 7 години
MNOGO ISKAM TEZI DVAMATA DA SI POLU4AT ZASLUJENOTO I DA LEJAT V ZATVORA ....DANO IMA SILA KOQTO DA GI NAKAJE ZA TOVA PRESTYPLENIE ...SAMOOTBRANA...XAXAXA....UBIHA MOM4ETO ...ZATVOR ...ZATVOR ...ZATVOR ..POJELAVAM IM GO 15-20 ...