Ямболско село на протест: Не щем бежанци!

Проект предвижда казармите край Бояново да приемат мигранти
27 окт 2016 17:30,
22
Ямболско село на протест: Не щем бежанци!
Снимка: архив Булфото

Ямболско село излиза на протест и поводът отново са бежанците. Местните в село Бояново не искат старите казарми край селото да станат бежански център. Решението това да се случи беше взето от правителството миналата седмица.

В бъдещия център за мигранти ще бъдат разположени 52 фургона на площ от около 260 декара. Сградите в бившите военни имоти са почти напълно порутени.

Още по темата

Лагерът ще бъде за временно настаняване, от затворен туп. Макар и съоръжението да не е в центъра на селото, местните жители са категорични - не искат бежанци в района.

В Бояново живеят около 700 души, предимно възрастни хора. Ако се настанят бежанци, там ще има постоянна и засилена полицейска охрана.

Очаква се в още странджански села, из изоставените погранични казарми, да бъдат по­­стро­­ени лагери за преселниците.

В годините на социализма военните поделения в Елхово, Грудово (днешен Средец) и Звездец бяха наричани "триъгълникът на смъртта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Занданко 1 преди 7 години
Не щем я
8
0
 
21
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Ами излезте, гласувайте, защото ГРОБ превръща БИВШИТЕ казарми, където бяха защитниците на Родината, в лагери, напълнени с нашественици и бъдещи поробители!!!
7
1
 
3
 
! Отговори
сту преди 7 години
Роден съм и съм живял в Бояново преди 20г, когато военните там бяха над 1000 души. Познавам всички старци, тъй като са баби и дядовци на мои приятели от детство. След закриване на трите поделения, селото се напълни с крим. проявени роми, които разбиват, бият, крадат. Ако беж.. център повлече след себе си пол. присъствие и е от закрит тип съм-ЗА безопасността на старите хора, тъй като разликата м/у бесен ром и джихадист не е голяма, а центъра би привлякал полиция и охрана, а* е страхлив и
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А знаете ли защо се наричаше Триъгълникът на смърта??? :-) :-)
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бежанците" нямат място в България!
4
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом хората не искат бежанци не могат да ги настаняват има ли демокрация или говорим за диктатура.
3
0
 
37
 
! Отговори
ПАСИВНОСТТА УБИВА преди 7 години
До Анонимен 5Така е навсякъде, виж унищожението на Западна Европа, там на места е и по-зле! По принцип будните в едно общество са не повече от 20%! Не мога да си обясня обаче, защо жените от Халите и сточна гара не бяха на протеста? Мъжете им също? Говорим за население в района от 50-60 хиляди, как не излезнаха 1000 човека! Това са само 2% от пряко засегнатите! Не може да пътуват хора от страната ти да не излезнеш пред вратата си! Жалко е!
2
2
 
27
 
! Отговори
Хико преди 7 години
"триъгълникът на смъртта" неграмотни писарушки, пълния член е за вас енигма:)
1
0
 
65
 
! Отговори
ПАСИВНОСТТА УБИВА преди 7 години
Продължаваме да сме пасивни, но утре ще сме в ситуацията на тези хора или на тези в Харманли! Пълен кошмар! С нашето бездействие ние съдействаме правителството да бездейства, а глобалистите да унищожават страната ни! Пълен шаш е за мен, как на протеста на 21ви имаше само 600 човека! Къде са всички хора от района на Халите, започвам да си мисля, че им харесва! Никой няма да ви помогне, ако не се борите за вашите права и свобода! Бъчварова ще ви ги сложи за съседи! Постановление 208 от 12 август!