Обещано от Борисов: Магистрала между Пловдив и Асеновград

Заделени са 27 млн. лева за изграждането на пътя
30 окт 2016 15:10,
100
Обещано от Борисов: Магистрала между Пловдив и Асеновград
Снимка: БТА

Догодина по това време вече ще има магистрала от Пловдив до Асеновград. Това каза пред журналисти в Асеновград министър–председателят Бойко Борисов, предаде репортер на Радио "Фокус".

"27 милиона лева са заделени за този път”, посочи премиерът. Вече е минало разглеждането на техническата документация за характеристиката на пътя. В сряда ще бъде избран и изпълнителят на строителните дейности", посочи министър-председателят.

"В сряда е финансовата оферта и ако не си играят на обжалвания, стартираме”, поясни Борисов.

По думите му зимата ще бъде използвана за подготвителните работи, а през пролетта и лятото ще бъде извършен дългоочакваният ремонт на този път.

Премиерът съобщи това с уточнението, че каквото е обещал досега, го е изпълнил. "Този път също ще стане готов, стига ГЕРБ все още да е на власт", добави Борисов.

Бойко Борисов уточни още, че до 1 декември тази година ще приключи и основният ремонт на пътя Асеновград – Смолян, където и в момента се работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
МОСТОВЕТЕ БРОЙКО? преди 7 години
Къде са МОСТОВЕТЕ ПРЕЗ ДУНАВА???
77
0
 
1
 
! Отговори
майна преди 7 години
А ново околовръстно кога!? За Пловдив питам..
76
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Дано стане наистина. Пътят е много натоварен и го чакаме с нетърпение. Със сигурност само това, че хората ще го видят най-накрая този участък в строителство ще им повлияе добре. Близо 10000 асеновградчани и пловдивчани ползват този път ежедневно.
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тикваров отново се изцепи. А, на бас, че догодина по това време нищо такова като магистрала Пловдив-Асеновград няма да има.
74
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
*** народ заслужава *** управници. Когато Бойко ви теглеше 20 милиарда заеми питаше ли ви могат ли хората да ги плащат? Когато ви натресе хиляди ислямисти питаше ли ви искате ли ги?Когато няма пари за болни деца доволни ли сте? На първо място по ракови заболявания и инсулти сме в света.С най -ниските пенсии в света по-зле от Македония, Албания и Африка. Тъпанарите си заслужават съдбата. Умните хора гласуват за тези , които искат и могат да оправят Б-я-КАРАКАЧАНОВ-НОТЕВ. Не сме овци като ГЕРБ.
73
1
 
3
 
! Отговори
русенец преди 7 години
Предполагам , че ще е скоростен път, ама чак магистрала за тия пари...Не знам колко е по-важен път от други в северна България, но откъм бройка избиретели е разбираемо.
72
13
 
3
 
! Отговори
Асеновградчанин преди 7 години
Браво бе,Бойко!100%ще гласувам за ГЕРБ следващите избори.Толкова години чакаме за този път-Евала!Този човек прави нещо,докато другите само говориха.
71
1
 
9
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
До ккЕ, това са кебапчетата на Бойко. Някой да вижда разликата с Митьо пищова?
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе хора нашите гербави продажници купуват американски бетеери от 80-те години за луди пари 1 милиард за 280 машини- договорени са от ненчев и компанияединия от мр.ъсниците е съветник на отреп.ката плевнелиевпредставяте ли си какво щеше да е ако не бяха закрили нарочно нашето произвадство дето беше в червен бряг за много по добри машини бмп брдм и др.1 милиард за павликени - задминава софияама не купуваме американски скраб на цената на златотои ви будалкат с подобни материалчета
69
2
 
7
 
! Отговори
44 преди 7 години
И какво ще правят пловдивчани в Асеновград,а асеновградчани в Пловдив,след като и там безработицата е висока!?
68
5
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Значи според теб за пръв път България видя що е асфалтиран път благодарение на Буда-лата???Че, 70 години карахме по прашните селски пътища с каруците?Е, как тогава от бедна селскостопанска държава се превърнахме в развита индустриална държава с фабрики, заводи, предприятия, промишленост и производство без транспорт и развита пътна и железопътна инфраструктура???Прави са хората - асфалт не се яде, трябва ни развита промишленост с трудова заетост на населението, а не асфалт и безработица!
67
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари червени каскети , защо се изказвате за магистрали , нали асфалт не се яде . Иначе , ако не беше Борисов още щеше да мечтаем за магистрали и пътища. Този човек построи само за няколко години още една България .
66
4
 
16
 
! Отговори
Само да НАПОМНЯ преди 7 години
Преди ДОСТА годии ТАЗИ СЪЩАТА ТИКВА обеща моста ДУНАВ 3 Силистра- КЪЛАРАШ! Да сте го видяли??? МОСТА??? А ПАРИТЕ за МОСТА???
65
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И така - за сведение между Пловдив и Асеновград почти няма свободно междуградско пространство и фактически двата града са слети в един. Та въпросът се свежда до: "А познайте кой ще изкяри от тази "магистрала"?
64
2
 
15
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
До Анонимен Прави се разширение на пътя, от двулентов става четирилентов, но няма да има параметри на магистрала. Тук ББ малко послъгва както винаги. Вероятно няма да има надлези и подлези за пресичащите пътища. За магистрала сумата не може да стигне, въпреки че теренът е доста равен.
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охоо! Другата седмица още колко чудеса ще видим .Нещо като ,,Тотал,,който си вдигнаха партакешите още края на август и обявиха ,че няма ни газ ни нефт. От изтърканите трикове на БайХоЙ и комунделите от Герб ни дойде до ...над главата .
62
5
 
13
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
А, не мерси;))) Горкият Дядо Коледа, рано е развързал чувала с подаръците:))) Предпочитам да ходя между двата града пеш, магистрала, сиреч тол такса, високи винетки. Мерси за такава власт и такъв път. Па и на джуганя магистрала не му е нужна.
61
0
 
21
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
АКО, ВСИЧКО СЕ ОБЕЩАВА, СТАВА,СЕГА НЯМА ДА СМЕ СЪС СТО ГОДИНИ НАЗАД.ВАЖНО Е ДА ДОКОПАШ КОКАЛА,СЛЕД ТОВА СТАВА ПО ЛЕСНО,САМО ЛЪЖЕШ И ТОВА Е .
60
3
 
32
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
На Асеновград се обещава и това е хубаво. Обаче, асеновградчани, внимавайте! Цялата Ботевградска Община е БЕЗ ГРАМ ВОДА и не се знае след колко месеца ще има! Понеже ВЕЦ-а на първата дружка на Бойко Борисов - Златев от Правец източи язовира от който се захранваше Ботевград с вода, за да прави скъп ток, от "ВЕИ"! Това е "Държавата" на Бойко Борисов. Абе, Борисов сега как мислиш, колко ботевградчани ще гласуват за тебе и твоите проТежетеа?!
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nikakva viziq neshto za dohodite nikakvi proekti nito planirana rajdaemost pomoshti za nas za dete i t.n.. bezbroii EVALLA ZA MAGISTRALATA!