Сирийски съвети: Да им покажем, че в България има правила!

Боян Чуков: Бежанските центрове – извън населени места
28 ное 2016 10:30,
55
Сирийски съвети: Да им покажем, че в България има правила!
Снимка: Bulphoto

На фона на това, което се случва между Анкара и ЕС, бунтът в Харманли се използва за предстоящите парламентарни избори, настоя експертът по борбата с тероризма Боян Чуков в предаването "България сутрин".

Според него това, което се е случило, се е очаквало.

"Беше предсказуемо. Защо? Защото, ако си спомняте, имаше едно предупреждение от Ердоган по отношение на ЕС да внимават какви решения ще взимат. В момента, в който ЕС взе решение, което не устройва Анкара, стана бунтът в Харманли. В медиите излезе информация на ДАНС, че на още 3-4 места има същите бунтове, тоест някой синхронизира събитията", заподозря още Чуков.

Още по темата

Започвам да виждам в тази схема, която се разигра в България, по-скоро подготовка на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, заяви още той.

"И вътрешният министър, който не може да бъде обвинен в този момент във висок професионализъм - да вземеш и да кажеш, че БСП прави всичко това - политическият ти противник - е повече от смешно", посочи Чуков.

Още от самото начало политиката на България по този въпрос не беше правилна. Това коментира от своя страна председателят на Асоциацията на сирийците в България Мохамед Ибрахим в студиото на Bulgaria ON AIR.

"На тези хора, които попадат в България по един или друг начин, а повечето от тях са влезли в страната нелегално, трябва да се обяснява, че тук има правила и те трябва да бъдат спазвани. На който не му харесва - да си тръгва, откъдето е дошъл или по-точно от Турция. Истината е, че всички отиват в Германия и стига с този популизъм, че всички бягат от диктатурата в Сирия", заяви Ибрахим.

Според него няма нищо лошо и обидно в лагерите от затворен тип.

"Бежанските лагери трябва да бъдат моментално изкарани от големите населени пунктове и вкарани на места, където няма население. Така, както правят гърците, въпреки че имат проблеми. За да може да се контролира по някакъв начин тази човешка маса", добави Чуков.

"Правителството си проспа времето на фона на това, което се случи през последната година и половина в Сърбия, Унгария и като цяло в Централна Европа", заяви Чуков. По думите му не може да си въобразяваме, че в България няма мрежи на джихадистите. Според него другият голям проблем - каналджийството - то е бизнес.

Българският народ е перфектен спрямо приема на чужденци, заяви Ибрахим и даде за пример себе си.

"Проблемът е в това, че наистина популизмът и че тези неща винаги се използват за постигане на политически дивиденти. Не е вярно, че националистите и патриотите не искат бежанците. Грешната политика на България и на ЕС като общност води нещата дотук", посочи Ибрахим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
IBRAHIM SHIITA
34
0
 
14
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Афгано и арабо***Никъде не признават правила! Никъде! Нито в Швеция...нито в Австрия...нито в Дания...и най-малко в Германия! По неведоми причини тези си мислят, че християнския свят им е длъжен....да ги пои ...да ги храни...да ги лекува от краста....малария...лаишманиоза...Същите тези ...хм..."Бежанци" от 20години се трепят и колят - талибани муджехидини - искат шериат - каква интеграция на тези полудиви фанатични орди - това са само лъжи на Меркел, и приянели!
33
1
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Браво, много точно го казва човекът! Българите сме толерантни хора, но това не са бежанци от война и те не търсят закрила при нас. Тяхната цел е друга и това не трябва да се толерира, защото трябва да мислим и за себе си! Другото е проява на безумие.
32
0
 
11
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Toва е война ! И България няма сили да ги спре ! Прогонихме зад граница поне 1 000 000 млади и здрави български мъже ! Сега ще изпитаме последствията...
31
1
 
9
 
! Отговори
Кочо преди 7 години
Ако в лагера имаше джандарми, доктори и ограда и със реален пропускателен режим и да бяха казали че всички са прегледани и тези които са болни не се допускат навъм , всичко щеше да е наред. Ама те сложили някаква шегка на агенцията дето хабер си няма от мениджмънт и е просто един парашутист на заплата който урежда държавни поръчки
30
2
 
10
 
! Отговори
От Нова Зеландия преди 7 години
Ха-ха , до 2 години, бежанците живи ще ви изядат. Като скакалци са.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви правила бе... В България можеш да караш пиян на кирка, да убиеш 2-3 човека и да се измъкнеш с няколко хилядарки и 5-6 сълзливи снимки за пред медиите.Правила... Всеки си прави, каквото си поиска.
28
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е. Ако се държахме за Русия, един нямаше да влезе в Бг. На ви НАТО, те ще ни празят, не се тревожете.
27
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато бежанците в Гърция се бунтуват Ципрас казва,че ще им се подобрят условията,а ние пращаме полиция.Понякога нещата са толкова простички.Когато млад афганистанец му сложат малка купа храна и го затворят без да може да си купи дори една вафла,гладът го прави агресивен.Мъжете са зависими от храната.А ние търсим световни конспирации..Бедността води до революции и липсата на свобода.
26
4
 
17
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До 24.12.2016"... нито Тръмп нито Путин нито английската кралица имат силата да ги спрат" - Михаил Калашников има силата да ги спре. Също така и Василий Грязев и Аркадий Шипунов. Да не говорим и за Академик Расплетин и за Сергей Непобедими (Непобедими е истинската фамилия на човека).
25
6
 
24
 
! Отговори
24.12.2016 преди 7 години
Бежанският поток ще бъде активиран на КОЛЕДА.на 24.12.2016 България ще се преобрази както и цяла ЕВРОПА.Сега разбрахте ли защо Бойко е във оставка?Тоз товар никой не може да го носи,така е най лесно,едни други ще се обвиняват за несправяне но доказана вина няма да има.Запомнете 24.12.2016 ордите тръгват да променят Европа и нито Тръмп нито Путин нито английската кралица имат силата да ги спрат.Плана на висшите същества е такъв
24
1
 
25
 
! Отговори
Правила дръжки преди 7 години
Какви правила има?? За Пеевски, за Бисеров, за Батко и Братко, за Галеви, за Доган...? Или има правило, че не може да има партии на етническа основа? Вече 70 години на тая територия няма ни правила, ни право, ни справедливост. И докато няма все ще сме калището на Европа.
23
1
 
23
 
! Отговори
Дъвка "Идеал&qu преди 7 години
Мале, каква дъвка направиха от тия бежанци... 2 000 човека, чудо невиждано. Въпросът, който трябва да си зададем е какво ще правим ако насам тръгнат един милион. И то не въпрос, около който да истерясваме, а въпрос, на който да търсим реалистични отговори.
22
0
 
35
 
! Отговори
бг преди 7 години
НИТО В СЕЛА НИТО В ГРАДОВЕ ТРЯБВА ДА ИМА "БЕЖАНЦИ"!БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМАТ СИГУРНОСТ.ВСИЧКИ,КОИТО ЖИВЕЕМ И ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАЕА ТРЯБВА ДА ИМАМЕ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ
21
2
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 7 години
До Анонимен 25Аз никой не принизявам, те сами си се принизяват.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21,ако погледнем на нещата от твоята гледна точка,то и мъжете преди освобождението са се борили за свободата и за честа на българските жени,но днешните мъже не се борят за бъдещето на България,а плюят по форумите върху българските жени.Да възхваляваш чуждите,а да принизяваш своите е нихилизъм! Теб либийка ли те е раждала или българка!? Хайде стига с тази демагогия,една сирийка имала съобразителността да направи редното ,и сега всички сирийки мюсюлманки героини,а българките -***..Осъзнайте се
19
3
 
20
 
! Отговори
не бъдете наивни преди 7 години
Бъдете реалисти!Кеворкян:Европейските началници са в разкрачено положение пред Ердоган.ЕС сега е слаб.Европа(щатите) загубиха икономическата война с Азия(Китай).Тези които са в Германия ще направят бейби бум както в Косово.Ако ислямисти нападнат Рим, според Нострадамус, те ще имат подкрепа от вътрешни техни хора от Европа.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... Истината е, че всички отиват в Германия и стига с този популизъм, че всички бягат от диктатурата в Сирия", заяви Ибрахим.Е кой още трябва да го каже на нашите политици, че да го проумеят? тези хора не търсят закрила, а безплатна софра, по-богата при това. Дори техните сънародници го признават.
17
20
 
13
 
! Отговори
Войводата преди 7 години
Между другото сирийските жени са в момента като българските преди освобождението. Борбени вярни на мъжете си, защитаващи родината си. А не като нашите лигли в момента, цял ден се гримират, чалга, харчат пари за глупости, всеки ден са с различни мъже. Трябва да си вкараме сирийски моми.
16
2
 
10
 
! Отговори
Василев преди 7 години
До АнонименЩе поискаме малко пари от Бойко Борисов, понеже той се хвали , че има излишък в бюджета!!!Агент Уди Харис!ЦРУ!!!