16-годишна опря пистолет в главата на съученичка

Случката е от Хитрино, двете се скарали във Facebook
Обновена: 29 ное 2016 15:48 | 29 ное 2016 15:37,
29
16-годишна опря пистолет в главата на съученичка
Снимка: Flickr

16-годишно момичe от шуменската община Хитрино насочи и опря газов пистолет до главата на своя съученичка. Инцидентът, на който свидетели станали и други деца, се разразил край училище "Петър Берон" по време на междучасие в понеделник. Според запознати, двете тийнейджърки се скарали във Facebook, където потърпевшата се изказала негативно за трето по-голямо момиче, приятелка на тази с оръжието.

След като конфликтът не бил решен с думи, девойката отишла в дома си и се върнала на улицата с пистолет, уточняват за "Труд" от Апелативна прокуратура-Варна. Къщата била близо до школото и момичето бързо се върнало въоръжено. Газовият пистолет бил на баща й. Фаталната среща между двете се разиграла встрани от оградата на училището близо до жп.линията.

Според очевидци пистолетът адски стресирал момичето. Разправията била наблюдавана от съученици. Децата веднага уведомили учители и за случая била сигнализирана полицията.

Оръжието е иззето от непълнолетната, образувано е досъдебно производство за хулиганство. Назначени са експертизи за установяване характеристиката на пистолета. Уведомен е прокурор от районната прокуратура в Шумен и работата по изясняване на случая продължава, уточняват от полицията в Шумен. И вчера съученици даваха показания за инцидента.

Според запознати, старият пистолет не е бил зареден. Странно е обаче, че момичето е знаело къде го държи бащата. Родителите били разделени и момичето живеело само с него, майката била в чужбина.

"Непристойното поведение на въоръжената нарушителка ще се разглежда тепърва и на педагогически съвет", каза директорът на училището Ерхан Хюсеин. Възможно е да бъде наложено предупреждение за преместване в друго училище.

Директорът отказа повече подробности за инцидента. Камери има в коридорите на школото, на входа, но мястото, на което се е разиграл скандалът не е под видеонаблюдение, защото е извън оградата на гимназията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
До АнонименТой, бащата...може и да я похвали.Ти си тръгнал шамари да раздаваш.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно е да бъде наложено предупреждение за преместване в друго училище.Ааа...възможно било?!! Но не е сигурно?! Ясно!При това, евентуално е възможно да я предупредят...че евентуално е възможно д ая преместят...ама, евентуално.Е, щом е така..аз съм спокоен за образованието ни.Явно цари ред и дисциплина...децата пеят и учат...
18
0
 
7
 
! Отговори
MMM преди 7 години
Не, че в този случай трябва да се слага акцент на оръжието, ама ако може малко по-компетентно.... Първо било газово, после експертизи щяло да има, после пък бил стар и незареден, а за капак на всичко сте сложили снимка на боен пистолет. Просто апелирам към повече професионализъм. Иначе, по темата: хората, които сега възпитават тези деца (както и онези, които събличаха едно момиче скоро в София), са всъщност онези, които възхваляваха мутрите едно време и искаха да приличат на тях. Какво очаквате?
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше такъв случай в нашето училище през мутренските години. Един се хвалеше с газовия пистолет на баща си. Госпожата по математика му го взе и такъв шамар му отвъртя... После писаха акт на бащата.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се беше върнала с на баща й брадвата :)
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там няма хора с европейски имена
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой се възмущава, че директори на български училища носели небългарски имена. Ами тогава дай да направим небългарски училища там където няма хора с български имена.
13
3
 
15
 
! Отговори
до 123 преди 7 години
Говориш уникални глупости. Ако неогнестрелните оръжия подадат на нотариална заверка, значи баща ми трябва да регистрира прашката си от преди 50 години, дето е стрелял с камъни по капачки с нея?! Или аз трябва да регистрирам тръбата си за фунийки? Бе, ти мутант от Чернобил ли си?
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо акцентирате на пистолет? Можеше да е камък, ножица или хартия. Забранете ножиците, защото някой си Мургавей не може едно желязо да прибере, та камо ли 15-годишната си дрипла Ерхан в някоя си община Хитрино за подарък Хинтернет за нова гУдина.
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаааа, чалгата не прощава! Лошото е, че и по-зле ще става!
10
6
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
Неогнестрелните оръжия - газови, въздушни, сигнални, не са в разрешителен режим и често попадат в ръце на неподходящи лица. Бащата със сигурност ще получи акт, за това че е допуснал непълнолетната му дъщеря да носи оръжие. Да се промени закона - прехвърляне на собственост върху оръжие да става с нотариална заверка на подписа и нотариусът да проверява психическа годност и другите изисквания. Оръжия да не се придобиват по давност.
9
4
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Йо йо гангста йо йо. ...свежаркииии диииииий..хахаха....
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валерия Бежанците още те чакат надървени в лагера
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на таз ако съм и баща ще и отвинтя главата от шамари
6
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Директор на българско училище с небългарско име
5
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези соц.мрежи разказаха играта на подрастващите.
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък в щатите направо се гърмят в училища, университети.
3
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срамота! Аз бих опрял друго.
2
1
 
47
 
! Отговори
G.T преди 7 години
Какво наказание е това-може да бъде преместена в друго училище ако може някой да ми обясни...т.е в другото училище не учат нормални деца, който заслужават около главите им да бъде размахван пистолет. И няма ли най-сетне да се върнат ТВУ-тата, защото последните както е тръгнало клиентите за там само ще се увеличават.
1
8
 
48
 
! Отговори
Peppi преди 7 години
Това е...избираме си мутра за премиер-пропадаме като народ!!!