Бивш кмет на плевенско село пред съда, присвоил снегорин

Той загубил избори и нарязал машината на части
1
Бивш кмет на плевенско село пред съда, присвоил снегорин
Снимка: архив, БулФото

Районната прокуратура в Кнежа предаде на съд бивш кмет на плевенското село Еница за "противозаконно присвояване на снегорин", съобщиха от прокуратурата.

Обвинителният акт е срещу Симеон Ж., за това, че на 13 ноември 2015 година присвоил снегорин тип "влачка" на стойност 210 лева, собственост на кметството. Обвиняемият през последните години бил няколко мандата кмет.

След спечелени местни избори през есента на 2015 г. бил избран нов кмет - Лорита Ж.,- която извършила инвентаризация на активите на кметството и установила липсата на снегорина. С него било извършвано снегопочистване на селото през последните повече от десет години - конструкцията била собственост на бивше ТКЗС, която председателят на кооперацията предоставил на кметството, а ремонтните работи се осъществявали със средства на кметството.

След като загубил изборната надпревара за кмет, обвиняемият прибрал снегорина в дома си, а по-късно го нарязал на късове, за да не може да бъде използван по предназначение.

С действията си бившият кмет принудил новия да направи три пъти по-големи разходи за снегопочистване през зимния период 2015-2016 г., установило разследването.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд - Кнежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: снегоринсело Еница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снегорина трябва да е с амортизационни отчисления т.е. вече 0.00 лева,въпреки че е вършел работа.