За 6 месеца на наказателен паркинг – искат 9 бона от търновец

Според 80-годишния Георги колата е вдигната неправомерно
2 дек 2016 11:57,
44
За 6 месеца на наказателен паркинг – искат 9 бона от търновец
Снимка: БНТ

80-годишният Георги Братванов от Велико Търново се жалва, че половин година личния му автомобил престоява неправомерно на наказателен паркинг в града. Мъжът отказва да плати глобата за репатриране на колата и за това тя е достигнала рекордните 9000 лева.

На 27 май тази година Георги Братованов спрял за кратко пред дома си. Твърди, че паркирал за не повече от 15 минути, но през това време общинският паяк успял да вдигне колата му.

"Когато слязох колата я нямаше вече там. Аз се развиках: "Кой открадна колата?". Тогава един от работниците, които санираха блока каза, че току-що са я взели с автопаяка", разказа пред БНТ Георги.

80-годишният мъж е категоричен, че автомобилът му е вдигнат неправомерно, тъй като знакът, забраняващ паркирането, бил закрит заради строеж. Отказва да плати глобата възмутен, че не може да спре пред собствения си дом.

"Направих жалба до общината, към втория месец получих отговор от управителя на фирмата "Паркинги и гаражи", че колата правилно е взета. Обаче аз какво да направя, минават месеци, писах писмо до омбудсмана", каза Георги.

В момента глобата на възрастния мъж възлиза на близо 9000 лева, сума, която в пъти надвишава стойността на автомобила му. Въпреки това обаче той е твърдо решен да пребори институциите и законите.

"Това нашата държава ми се струва, че от такива фирми като "Паркинги и гаражи", нашата държава отива на гибел. Надявам се да се разследва случая", сподели той.

Управителят на "Паркинги и гаражи" във Велико Търново Иван Ламбов отказа коментар, но обясни, че е добре запознат със случая на Георги Братванов. По думите му служителите на общинския паяк са действали законосъобразно и правомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
номер2 преди 7 години
Сериозно! Ако всеки ден има обесени от тия с паяците нещата ще се оправят! Те обикновено са двама човека и един милиционер. Днес трима обесени, утре трима...
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди повече от 10 години от една улица бяха вдигнали само моята кола, а тя беше стар руски москвич. Да, бях в нарушение и си платих без да оспорвам, но беше несправедливо, защото паяжината хвана само мен.
36
6
 
5
 
! Отговори
one преди 7 години
Значи всеки търси само ад се оправдава.когато си паркирал неправомерно есетствено че ти вдигат колата и там трябва да се начислява някаква такса за престой на наказателен паркинг.плащаш си глобата пък после си търси правата.не може да искаме да има правила и санкции, пък като нас ни санкционират и айде вратички ако може да намерим.
35
1
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До Анонимен 39Абсолютно си прав! Къде пише, че може да ти задържат колата и междувременно да ти начисляват нови такси за паркинг. Нали колата си е негова? Може да са я вдигнали правомерно, но в момента, това което правят се нарича изнудване и Иван Ламбов трябва да полежи малко в кауша, за да не се прави на интересен.
34
1
 
8
 
! Отговори
saki преди 7 години
Значи във Варна в Максуда ,ромите могат да строят незаконни къщи ,върху чужд терен, с незаконни ток и вода и общинарите да се правят на глухонеми,а българина пенсионер на достолепната възраст 80г. ,не може да си спре пред къщи и отделно не може да му се направи някакъв компромис ,ами дайте да го обидим и да го натъжим в залеза на живота му. Някои от тия наглярчета от общината и фирмичката за репатриране могат да му бъдат правнуци. Срамно е .
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия от паркинги и гаражи да не са заложна къща?! Човека след като се е явил, трябва да му върнат колата и да му се търси само дължимото към момента. Все едно ако не си платя тока, енергото да ми прибере печката и пералнята. Ако не си платя водата излиза, че В и К ще ми вземат душа и тоалетната чиния на наказателен склад!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До недоволен 33Да, паркинги и гаражи са абсолютни ***, в това спор няма.Само,че когато си купуваш кола трябва да помислиш дали имаш къде да я държиш.Ако някой ти е продал кола с гарантирано паркомясто пред вас, значи си щастливец.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUMМисля, че таксата е 2лв на час за престой на наказателен паркинг.за 1 ден 48лв, той като не е плащал 6 месеца - ето ти ги 9 бона
30
1
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Интересното е как от триисет стават 9 000 ....това е важното другото е ала бала като България...
29
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
Вдигнали са му колата,защото е някоя стара като него жигула! Я да беше дебел джип да видим дали има стиска да го вдигнат!
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не разбрах нещо.Той живее там, знае, че е забранено паркирането и има знак, но понеже не го виждал, не трябвало да го спазва.Ако съм разбрал правилно - значи тоя изби ***.
27
4
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 7 години
тези "паркинги и гаражи" са изнудвачи.Колата не е кутийка кибрит,та даси я сложиш в джоба.Плашаме данъци,а няма условия за паркиране.улиците са домът на колите.те се движат и спират на улица!на всяка улица трябва да се разреши спирането (не паркирането) стига колата да не пречи на трафика.
26
1
 
10
 
! Отговори
РККА преди 7 години
това със паяците има смисъл ,ама ако парите влизат в хазната а не в джоба на бивша мутра кожодер,а и се вдигат автомобили не които пречат а които са удобни да се пълни бройката
25
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
bravo
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен така са ми вдигали колата макар че няма знак, но евала за упоритостта на човека, жалко че едва ли ще успее и ще има да дава 10 хилки.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Андрешко е племенник на бай ***,знака бил прикрит,ама там ли живееш бе човек?Да е някъде другаде, бива!В Америка,ако не платиш,жална ти майка!
22
6
 
7
 
! Отговори
Цвинокио преди 7 години
Плащай ,дърто ! Пари за изборите ни трябват !
21
4
 
4
 
! Отговори
ввввввввввв преди 7 години
аз си мислех че само в Европа е така ... ама и бг си е в европата .... като видях сметката от общински паркинг в испания ... помислих че хората са ми ремонтирали колата докато чакат да си я взема ... още е там ... аз за да се избия още къртя знаци и огради и продавам желязо
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вдигането с паяк" е смешна история. Някой път и мен ще ме вдигнат и ще се пробваме в съда.По конституция моята собственост е неприкосновенна, освен ако няма влязло в сила решение на съда. И те без решение на съда(за конкретния случай) ще отнемат моя собственост? Точка втора - непоискана услуга: аз въобще не съм искал колата ми да стои на нечии паркинг, че и да му плащам за това... да ен продължавам - заяждания има много. Дали ще издържат в съда - много зависи от съдията...
19
3
 
9
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Минава по всички съдебни инстанции в така наречената държава Б-я и после в Страсбург. Но трябва железни свидетели за знака. Ще вземе поне някое евро да си купи друга кола.