Солено: До 3 бона глоба за отсечена елха

Дали добивът й е законен пак ще се проверява с пластини
9
Солено: До 3 бона глоба за отсечена елха
Снимка: архив, БулФото

Глобата, която се налага за незаконно добита елха за физически лица е от 50 до 3000 лв., а за юридически - от 100 до 5000 лв. Това съобщава Изпълнителната агенция по горите във връзка с началото на кампанията за добив и продажба на коледни дръвчета.

Югозападното държавно предприятие има готовност да предложи на пазара над 11 000 дръвчета.

За четвърта поредна година Изпълнителната агенция по горите осъществява контрола на дръвчетата чрез специално поставени контролни пластини.

"За коледни дръвчета се отглеждат обикновен и сребрист смърч, бяла ела, бял и черен бор. Те се добиват от горски разсадници, както и при прочистването на просеки на далекопроводи", е казала инж. Вера Станишева, началник отдел "Възобновяване на горите".

Цените варират от 10 лв. до 25 лв. за коледните дръвчета в контейнери и от 3,50 лв. до 25 лв. за отсечена елха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Дебилизъм е да отсечеш дърво, което е расло години, да го сложиш в хола да постои 1 седмица и да го изхвърлиш на *** след това.
5
0
 
1
 
! Отговори
КАВАКЛИИ преди 7 години
бре бре ама аз отсякох днес 2елхи ами сега
4
0
 
5
 
! Отговори
няма надежда преди 7 години
Преди дни при ремонтни дейности на ВиК в София ж.к. Надежда 3 бяха унищожени 40-годишни елхи и оставиха пълна развалина и ровове на тревните площи. Държава няма няма да има контрол и глоби.
3
0
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Дървената мафия защо не я глобите?Защото лапате кинти от тях,а сте тръгнали на лов за елхи.Не ви е срам горите ни ги няма,сече се поголовно,а досега освен някой дядо глобени няма.
2
0
 
3
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Миналата година си взехме елха с корени в една кофа. Сменихме кофичката с голяма саксия и цяла година си я гледаме на терасата. Ще ни изкара и тази година, а може и поне още една най-малко.После живот и здраве ще я посадим някъде надалеч оттук.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е геноцид срещу Традицията! Всеки българен, не се ли сдобие по първобитен начин с Коледно дръвче, е враг на предците и Традицията! Векове наред дедите са си доставяли коледна елха чрез излет в гората и не това унищожи българската гора, а дърварската герберастка и реформаторска мафия. Сега ще ме пращат на пазара!!!! Да не съм сакат!? Ей къде е гората!