Бъдещ съпруг продаде жена си в Германия – 18-годишна от Варненско

Ученичката се запознала с мъжа във Facebook, сега е в Бремен
Обновена: 5 дек 2016 12:16 | 5 дек 2016 12:16,
152
Бъдещ съпруг продаде жена си в Германия – 18-годишна от Варненско
Снимка: Дарик

18-годишно момиче е продадено за проститутка в Германия от приятеля си, с когото се запознала месеци по-рано, съобщава Дарик.

Ученичката Мевлида от варненското село Ботево е изведена в чужбина от Вейсал, с когото заживяла заедно и смятала да се омъжва.

В края на октомври тя напуска дома си във варненското село Ботево, вземайки със себе си единствено личната си карта, а оттогава родителите й не са я виждали.

Майка й Хатче твърди, че не знае как Мевлида се е запознала с няколко години по-големия от нея Вейсал и дори не го е виждала. Предполага, че това е станало през интернет през последните месеци.

Преди това Мевлида е живяла почти година с друг мъж от градчето в Шуменска област Каолиново. Двамата смятали да вдигат сватба на 10 юли, но малко преди нея Мевлида се връща в родното си село. На майка си казва, че бъдещата й свекърва и зълва я унижавали и не можела да издържа повече.

След като се запознава с Вейсал, двамата заминават за кратко за Истанбул, където живее майката на момчето. Връщат се отново в България, а Хатче се свързва с бабата на Вейсал, за да се разберат кога ще правят сватба.

Уговарят се да се срещнат, но бабата си изключва телефона, а междувременно Мевлида се озовава в Германия. Оттам пише във Facebook на майка си, че била излъгана.

Вейсал й обещал да бъде барманка в чужбина, но на място се оказало, че трябва да работи като проститутка.

Мевлида моли родителите си за помощ, като споделя, че й трябват 150 евро, за да си плати билета до България. Разказва на майка си, че заедно с още 5 момичета се намира в Бремен и дори успява да изпрати точното си местонахождение. После обаче започва да пише, че е добре и иска от близките си да не търси помощ от полицията.

Хатче подозира, че принудена от Вейсал да изпраща такива съобщения. Родителите на Мевлида все пак подават сигнал в полицията за изчезналата си дъщеря, а снимката й е публикувана на сайта на Интерпол. След няколко дни обаче е свалена, но Хатче все още няма информация дали момичето й е намерено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: германиябременFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
мм преди 7 години
Защо са свалили снимката от Интерпол, след като е потърсила помощ?? А Германците защо не са изпратили полиция на локацията? Мелда можеше да си е вкъщи....
80
2
 
6
 
! Отговори
cuci преди 7 години
Tova scenarii za turski serial Li e?
79
2
 
3
 
! Отговори
cuci преди 7 години
Tova scenarii za turski serial Li e?
78
0
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До ПитамРодителите очевидно никак не са добре, а и всички които четат /и са Родители/ тази новина не ги прави щастливи в какви времена живеем!
77
0
 
10
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Не става ясно тази в края на крайщата добре ли е или е зле? Оплаква ли се или се хвали ?
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В сурата не е зле. Става.
75
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 80 АнонименНе се излагай! Трудовият договор е въпрос на договорка и то за точно определени неща/ време, или задачи, или .../ ! Не ми пиши/казвай, че момето от снимката е на трудов договор и не е вещна собственост на някой /поне така я третират, а най вероятно и самата тя така се възприема/!
74
4
 
21
 
! Отговори
яснооо преди 7 години
Мевлинда?!, Хатче, Вейсал, Истамбул, на 18г. фъснала за чужбина, за да съжителства с приятеля си, пък преди това живяла година на семейни начала с еди-кой-си.
73
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Робството е нещо напълно естествено, независимо дали е под формата на формално притежание или на трудов договор. Нищо ново в последните 5000 години. Така че, кво?
72
6
 
22
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Когато премахнат робството в Западна Европа ще ги призная, че са по напреднала цивилизация от Изтока!
71
1
 
22
 
! Отговори
jj преди 7 години
Аз малко се обърках, я пак
70
1
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Белите и не толкова робини вървят добре в Западна Европа! Това е темата! А робството бе премахнато отдавна!?! Темата не е българите, а търговци на жива плът /продавачи и купувачи/, както и хора стока-роби
69
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първото масово заселване на роми по нашите земи извършват византийските императори някъде по времето на идването на Аспарух. Заселвали са ги предимно в югозапада.
68
0
 
31
 
! Отговори
до 78 преди 7 години
Издиславе бегай да калайдисваш
67
15
 
3
 
! Отговори
INFO преди 7 години
Сивите гълаби(аспарухови роми-ковачи) явно се самоопределят като българи-хрсистияни , то това означава че има поределен процент Роми(сиви гълаби) които не принадлежат към нито едно ромско Общество в България: Българеещи , Турцизирани роми , Калдашари , Рудари така остават незабелязани в България понеже влизат като число в цялата броика 7 153 784 български граждани а колко са тези така наречени Аспарухови роми-ковачи един Господ знае
66
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам че Темата Аспарухови роми(сиви гълаби) не е приятна но вижте тук:Първата ромска организация в България е учредена през 1910 г. във Видин с документ, озаглавен Устав на египтянската народност в гр. Видин. Това по всяка вероятност е и първата държавно регистрирана ромска организация в света.
65
7
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 72 АнонименАха, ако за мени иде реч, споко! У мен има всичко друго но не и ромско, т.с македонско, казашко /панагюрско/, гръчко, турско и българско - по генетично направление! :))
64
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да ви предложа за дискусия темата за това какви са по произход така наречените аспарухови ***, които се самоопределят като чисти българи и се самонаричат стари българи. Наричани са още от другите етноси демирджии, черни българи или сиви гълъби.Според тях самите те са най-чистите представители на българите дошли с кан Аспарух като не са се смесили със славянско население. В България населяват най-вече селата в Пазарджишко, Чирпанско, Старозагорско и в някои села около Пловдив.По религия са православни християни, но има и протестанти.
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе изведнъж ви допада да играете ролята на ''българи'' , ей така изведнъж реши че не си ром вече а кой те Хипнотизира помниш ли поне
62
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха значе ти не не можеш да проумееш че си ром , вероятно си добър Цирканджия