Един италианец за референдума и оставката... от София

Масимо сравнява политическата ситуация у нас и тази на Ботуша
6 дек 2016 19:30,
10
Един италианец за референдума и оставката... от София
Снимка: bgonair.bg

Масимо Бондини също се вълнува какво се случва в родината му и следи развихрилата се политическа буря на Ботуша от София след референдума и оставката на Матео Ренци. Той е в България от 7 години.

От година и половина заедно с майка си държат ресторант за традиционна домашна италианска храна в столичния квартал Слатина.

"За мен те гласуваха против Ренци. Според мен конституцията трябва да се смени. Иначе по-зле от това не виждам как може да стане. Всеки път като се прибирам в Италия виждам, че 90% от хората не са доволни и се оплакват", коментира Масимо пред Bulgaria ON AIR.

"Тръгнах си, когато бях на 20 години. Сега съм на 28. Първата година беше трудно да си намеря работа, но след това вървим на добро. Ти ако следиш твоята работа – тук има много възможности", смята той.

Масимо казва, че трудно може да се направи паралел между оттеглянето на Ренци и оставката у нас. Препоръките му към политиците обаче ни звучат доста познато.

"Аз вярвам, че когато една държава гласува за една партия – каквато и да е – дясна, лява, център – те трябва да си изпълняват обещанията. Ти си обещал някакви точки, но поне 70% трябва да може да ги изпълниш", каза Масимо.

На него му е трудно да предвиди бъдещето на Италия – дали на кормилото ще е Бепе Грило или отцепниците от Северната лига. Но вижда своето в България, докато майка му приготвя поредната традиционна лазаня от Перуджа.

"Аз съм тук, живея добре. Много ми харесва в България. Ако мога да се върна в Италия – ще се върна. И съм сигурен, че така са 90% от всички италианци тук, които са с фирми", коментира той.

Масимо се надява, че животът в Италия ще се оправи, но дотогава ще е у нас. Усмихва се и се хвали, че вече е 100% българин, защото яде таратор и шкембе чорба. Вижте още в репортажа на Лъчезар Вълев:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
7
 
! Отговори
бг бизнес климат преди 7 години
Няма лошо след китайско и дюнер сега и спагети ама все в софия , обаче за заплащането на труда си нямаш и на идея къде си попаднал , ама никаква идея си нямаш , шъ го видиш бизнес климата нема страшно и сляп да си шъ го видиш .
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
братоооо щом италианците идват тук да работят смятай за какво става въпрос там :D
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, щом на италяните почна да им харесва тука, начи брато... на верен път сме.Италианците са много големи измамници. Хубава държава, готина, но, само измамници там.
2
2
 
8
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
до 1Там мафият може и да е силна ,но тук си има държава така ,че пак сме по-напред за съжаление.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Италия е силна мафия.