Елхички с ябълки за животните от зоопарка в Добрич

Не изхвърляйте празничните дървета, те са лакомство!
1
Елхички с ябълки за животните от зоопарка в Добрич
Снимка: Булфото, архив

Обитателите на Центъра за защита на природата и животните в Добрич ще бъдат зарадвани за Коледа с елхички, закичени с ябълки.

Плодовете са дарение от овощна градина край града, а на забавата на 23 декември за украсяване на дръвчетата са поканени всички деца в Добрич, съобщи директорът на центъра Севдалина Венкова, цитирана от БТА.

Повечето обитатели  на зоопарка - от понитата до кенгурата, обичат сладкия плод. Ябълките ще изобилстват в менюто на животните за празниците.

От "празничния купон" ще отсъства мечката Берна, която вече спи зимен сън и нищо не хапва. Мецаната - дарение от зоопарка "Делхьолцли" в Берн, Швейцария, разполага с "къща" с басейн и голям двор, но трета година зимува в дупка, която сама си е изкопала, разказа директорът на зоопарка.

Партньорът на Берна - Костадин, още бодърства и пази мечешкия дом.

Центърът за защита на природата и животните тази година посреща празниците с повече обитатели. Към "общността" са се присъединили три птици от вида нанду, две кенгура и шотландско магаренце, чиято собственичка - живяла в добричко село, се е завърнала във Великобритания.

Зоопаркът отново апелира хората да не изхвърлят след празниците Коледните елхички на боклука, а да ги занесат в центъра, защото са голямо лакомство за животните.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е създаден по българо-швейцарски проект и с подкрепата на дарители от Швейцария.

Над 120 животни - повечето характерни за нашите географски ширини, обитават 160 декара с естествена растителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А един 53 годишен българин не можа да влезе в приют за бездомници сама и единствено защото не разполагал с лична карта!!Колко сме милостливи и любвеобвилни!!Коледа наближава!!Коледа,която единствено животните ще почувстват!!!Животно да си в тази държава!!