Крими историята на един интернат: Кражби, проституция...

Хората от село Драгоданово пропищяха от децата, искат да ги изселят
22
Крими историята на един интернат: Кражби, проституция...
Снимка: Булфото, архив

Жителите на сливенското село Драгоданово искат да бъде затворен социално-педагогическият интернат, в който са настанени непълнолетни с противообществени прояви.

По думите им младежите, които не би трябвало да напускат интерната, често излизат и тормозят местните хора – като се започне от различни кражби – от частни домове и заведения, и се стигне до нападения с камъни над онези, които минават покрай изправителното училище.

Местните хора смятат, че възпитателите, които били колкото и младежите, не упражняват достатъчно контрол.

"Имаме почти ежедневно проблеми с тези деца. Единият е, че те непрекъснато напускат дома, бягат", коментира гл. инспектор Димитър Величков от МВР - Сливен.

Част от тях отивали по родните си места, но повечето бягали, за да крадат.

"Имаме фрапиращи случаи, при които за едно дете в рамките на няколко месеца има над 120 заявителски материала. Това са данни за престъпления... Разбиват стъклата на магазините и вземат най-често храна, цигари", добави той пред bTV.

Въпреки че децата на практика са престъпници, те не могат да бъдат задържани, защото са малолетни. Някой от местните хора казват, че интернатът приличал на публичен дом.

Според директора му Стефан Иванов обаче на много хора от селото не им било приятно, че там се извършват реформи.

Според него няма никакво насилие, а особено думите за сексуално насилие били "измишльотини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Неа(17)В случая аборта би бил добрият изход.
15
0
 
2
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Аз познавам едно момче от такъв интернат . Биологичните му родители са го оставили като бебе . В следствие на нещата които копира от другите от интерната като по голям става побойник . Въпреки това една жена решава да го осинови и го взима на 13-14 . Той започва да я бие и тя го разсиновява. Даже докато трае процедурата заминава за чужбина и го оставя на друга жена . Сега пак е в институция....
14
0
 
4
 
! Отговори
Невена преди 7 години
До До НевенаПриемните семейства са пододящи само за малки деца. Деца над 14 г. и деца преживели насилие не бива да се настаняват в приемни семейства. Има различни форми на грижа и подкреа на такива деца - малки групови домове, в които с тях работят социални работници например и им помагта да се отделят от лошата среда и да се ресоциализират в общността. Интернатите в България винаги са били отвартителни места, в които децата са ползвани за сексуални услуги, тормозени и бити.
13
0
 
4
 
! Отговори
До Невена преди 7 години
Ако са формирани като престъпници и *** под влияние на семейната им среда, а в интернатите са подложени на насилие и издевателства, тогава какво остава?Лесният отговор е да идат в приемни семейства.Само че такива деца ги взимат само ромски семейства,които в повечето случаи се интересуват само от парите, които им носи това приемане.Така децата попадат в махали, в които старите им лоши навици намират условия да избуят отново.Мисля, че е най-добре да са в интернати, но не като нашите днес
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НевенаЗа голямо съжаление, някои наклонности май наистина се предават по наследство.Много ми се иска формирането на характера и промените в навиците да могат да настъпват под влияние на Макаренковските методи, както наивно вярвахме, че е възможно. Но по този начин се формират и променят само някои неща, не всички.Според мен, не всичко в тази област е достатъчно проучено, има какво още да се изследва.
11
0
 
6
 
! Отговори
Невена преди 7 години
До AnaНикога не бях чувала по-голяма глупост и по-недучно сравнение. Анатомичните белези не могат да се променят, за разлика от поведението, мила ми Ана. Прочети малко, запознай се с генетиката и бихевиористичните науки (поведенчески) и после може да поговорим. Но моля те не говори за области, от които не разбираш нищо.
10
3
 
5
 
! Отговори
Ana преди 7 години
До НевенаУважаема, Невена, вие току що задраскахте голама част от Биологията наречена - "генетика". Разбира се голямо влияние върху всеки човек/дете оказва средата, възпитанието и любовта, в които се взпитава той/то. Но има някой неща, с които човек се ражда - т.е. получава ги като наследство от своите предци. Ще ти дам елементарен приемр - ако сте се родила с кафяви очи, не зависимо от това с колко любов ви гледат и възпитават, цял живот ще сте си с кафяви очи - няма как да станат сини
9
2
 
6
 
! Отговори
щщд преди 7 години
За да съществува проституция, има и кой да я консумира. Ако има държава ,потребителя на детската проституция (много лесно откриваем) да яде дървото,а не само да се вайкаме.
8
13
 
4
 
! Отговори
Невена преди 7 години
До БПФУважаеми БПФ. Никой не се ражда престъпник. Той става такъв под влияние на средата, в която е попаднал. Никой не се ражда и расист и безмозъчен популист като теб. Той става такъв в резултат на липса на доборо образование, достъп до информация и познание за света, тесен мироглед, формиран в резултат на чалга, риалити формати и изказвания на Динковци и други подобни елемнти в медийното пространство. Най-сигурния начин да направиш едно дете престъпник е да го тормозиш, биеш и наказваш.
7
1
 
12
 
! Отговори
Циганина преди 7 години
Станах приемен родител на 15те си деца и не се оплаквам - сега крадат и проституират за мене.Пък и паричките са повече, ако някой иска да ги осинова ще се споразумеем за цените.
6
0
 
9
 
! Отговори
Правата преди 7 години
Алоу, УНИЦЕФ и разни други правозащитни? Къде сте? Защо позвоявате да се случват такива неща? Или и вие наедно с правителството ги подкрепяте, че от там лесно се краде.
5
7
 
6
 
! Отговори
Невена преди 7 години
Всички такива домове трябва незабавно да бъдат закрити и забранени със закон. Те не предлагат нищо добро за децата, а единствено тормоз, насилие и издевателства. Какви престъпници са тези деца- повечето от тях са бедни и крадат, защото родителите им ги карат. Избягали от къщи защото са насилвани и бити. И за да га превъзпитат ги затвярят в Драгоданово, за да може възпитателите да ги бият и насилват вместо родителите. Това са отвратителни комунистически креатури, които трябва да бъдат заличени.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Директора е сутеньор. Прави реформи с които да прилича на публичен дом.
3
0
 
16
 
! Отговори
ОмбудсМая иска да преди 7 години
закрие тези интернати и да настани в приемни семейства малолетните и непълнолетни престъпници и жрици на онзи занаят.Проблемът е там, че само роми от ромската махала се съгласяват да станат приемни семейства на такива проблемни юноши. С други думи, парите, които данъкоплатецът дава за издръжка на тези "деца",ще отиват в джоба на ромите, а приетите от тях "деца" ще вилнеят на воля!Съдбата на такива юноши се решава според обективните обстоятелства, Мая, а не с оглед на формални препоръки от ЕС!
2
0
 
27
 
! Отговори
Макаренко преди 7 години
ами какво да бъде, бре! нормален човек ще стане ли възпитател в такова училище? да не говорим, че нормални хора отдавна не искат изобщо да стават даскали!
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върнете децата в родината им и няма да се бунтуват!!!