Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения!
10 дек 2016 22:14, Елка Василева
198
Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

„При отварянето на цистерната е най-големият риск. Замерва се първо концентрацията във въздуха. Много сложен експеримент и много рисков, действително много ме е страх за утре“. Това каза пред журналисти в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов по повод инцидента на гарата в селото, предаде „Фокус“.

„Източването на цистерните е много сложна и бавна технология. Много внимателно трябва да се прави, тъй като се прави цистерна по цистерна“, обясни той. По думите на Бойко Борисов това е проблем в световен мащаб и трябва да се прави бавно, внимателно и без бързане.

Той посочи, че хората, които ще отварят цистерните в Хитрино, вече са правили такова отваряне и това е специалността им.

„Да стискаме палци и да се помолим, който на който Бог си се моли“, коментира премиерът в оставка.

„С риск дори да се забавим с връщането на хората в селото, по-добре да се забавим. Ще видим как да се погрижим за животните им, но животни се купуват“, каза още Бойко Борисов.

На въпрос кога се очаква да започнат действията по източване на цистерните премиерът в оставка каза: „Утре от 7.00 до 9.00 започват процесуално-следствени действия, подготвяне на арматура, технологията е много сложна".

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения, каза още Борисов.

„ В момента машинисти се разпитват, текат процесуално-следствени действия, с главния прокурор и прокурора на Шумен сме в диалог. Службите на ДАНС и съответно Министерство на транспорта работят, свалят разпечатките от лентите, от тахошайбите, пресмятат скорост, време метър по метър“, обясни той.

На въпрос дали са намерени нови жертви премиерът в оставка посочи, че към този момент няма такава информация. „Червен кръст, с кучета, всички възможности, които имаме сме използвали“, допълни Бойко Борисов.

„От Бургас до Русе в момента навсякъде има експертни групи от прокурори и следователи, главния прокурор ги наблюдава. Той утре ще бъде в Шумен и най-вероятно ще даде някаква информация, ако преценят“, посочи министър-председателят в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Бойко БорисовХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Valentine die all преди 7 години
Другари червени *** мед Ви капе на сърцата, че имате работа.
112
1
 
2
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
До софиянец 75 Ти не си никакъв софиянец , а селянин в София. Софианци комунисти нямя.
111
3
 
3
 
! Отговори
Svetlio преди 7 години
Tikvo Prosta,obiasni kak se otvariat cisterni pod naliagane pulni s gas propan-butan.Smeshnik Smeshen...
110
4
 
27
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Точно ти отваряш цистерните... Това се случи заради некадърното ти управление. ЖП линиите стари, пожарна и полиция пристига след час защото просто техниката е стара...за какво ги освояваш тези милиони от Брюксел за да мизерства държавата ли
109
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ген Радев в какво си качество позира😁 вчера пред камерите в шуменската болница и пречеше на лекарите😋 да спасяват хората?
108
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Борисов работата му е да е компетентен. Интересно ми е Радев, освен в летенето, в какво е компетентен?
107
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е компетентен и по процесуално-следствените действия. БИЛ В ДИАЛОГ С ГЛ.ПРОКУРОР, вероятно и на него дава указания.
106
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте заглавието : Утре ОТВАРЯМЕ , т.е и той там ще отваря, без него няма да могат да отворят, трябва да покаже кой кран да завъртят, накъде да го завъртят.И РАЗБИРА СЕ КАМЕРИТЕ ТРЯБВА ДА СА ТАМ.Той разбира от кранове - когато откриваха недовършената газова връзка с Рувъния предизборно, ББ ВЪРТЯ ЕДИН КРАН, МАКАР ЧЕ ПО ГАЗОПРОВОДА ЩЕ ПРОТЕЧЕ ГАЗ СЛЕД 1 ГОДИНА.
105
1
 
10
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
До 166,Грешиш само в България е така!
104
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде по света имза хора които знаят какво трябва да правят и не е нужно някакъв да ги командва и то ПОКАЗНО - ПРЕД КАМЕРИТЕ.В други държави може да отиде премиерът, да се запознае и толкова.Но нашият трябва непременно да ръководи, той е генишален, от всичко разбира, мъдър и незаменим.
103
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли какво значи в такъв момент някакъв високопоставен *** да пристигне с луксозните си джипове и с многобройната си свита и да почне до командва.Хората буквално се панират и не могат да си вършат работатаА и ББ гледа да е все пред камерите - вижте ме значи колко съм смел, без бене тук нищо няма да свършат, добре, че съм аз да им кажа какво да правят.
102
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Некъф лудЧе си луд , луд си. Въпроса е какво правиш във форума?? Навсякъде по света при такива ситуации премиера или президента на страната са на место за да се запознаят със случая и да дадат разпореждания. Ако ББ го нямаше ти щеше да питаш пък защо го няма.
101
11
 
23
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
Заповедите да не са:Няма да гъсите и няма да спасявате никой! Нищо няма да правите докато не долети от някъде бащицата да се снима!Пък и сте неграмотни затова го чакайте да дойде да ви каже как се прави!Мъка ми е за нас ако не е ПЪРВИЯТ НИ ПОЖАРНИКАР!
100
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ ОТИДЕ ДА ПРЕЧИ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.
99
5
 
35
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Пожарникарю, перверзно е да трупаш съмнителен политически капитал от трагедията на хорицата от Хитрино!
98
3
 
42
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
Преди няколко дни давах репортаж за окаяното състояние на бургаската пожарна! Сградата буквално пада а пожарникарите са оставени без зимни дрехи обувки! Има купени няколко нови коли по линия на ЕС но пари за обсужването и експлоатацията им НЯМА! Та щом тва е положението в Бс дето е един от най-важните градове представям си какво е положението в Шумен и региона!В фалираната държава разбрахме има пари само за джиповете на ГОРСКИЯТ!
97
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 147Плюете по Борисов, но той беше на мястото на инцидента, което все още не е безопасно.Браво,герой заслужава медал,тиквен.
96
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя път поне успяха да изгасят огъня та не се наложи да викат на помощ хеликоптери я от Гърция я от Румъния като се е случвало друг път. Е*ати държавата,нема такъв цирк.Жалко за хората от Хитрино.
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фактиТочно така е това го казват и хората от селото обаче никъде в нито един сайт не видях нещо публикувано по въпроса.Интересно защо ли?
94
10
 
26
 
! Отговори
факти преди 7 години
Първата линейка идва след 30мин. А пожарната след 1 час! Всяка дума им е лъжа на професионалистите!