Три версии за трагедията в Хитрино

Още обливат четири от цистерните, които са се обърнали след взрива
Обновена: 10 дек 2016 13:19 | 10 дек 2016 13:13, Александър Попов
157
Три версии за трагедията в Хитрино
Снимка: Булфото

Версиите за трагедията в Хитрино, в която загинаха най-малко петима души, а над 25 са ранени, са три.

Разследващите продължават своята работа, но версиите за взрива на цистерната според мен са три - висока скорост на влака, проблем при подреждането на композицията - ако тя не е наредена по правилния начин, някоя от цистерните може да излезе от релсите или проблем в самата композиция. Това заяви Настимир Ананиев, шеф на транспортната комисия в НС.

Още по темата

Най-вероятно в понеделник ще бъде свикана извънредна комисия в парламента, на която ще бъде извикан и министърът на транспорта в оставка Московски.

Ананиев посочи, че произшествието е станало рано сутринта, иначе е щяло да има още повече жертви, защото жп-линията минава през центъра на Хитрино и до нея в непосредствена близост са магазини, заведения, полицейското управление, кметството и автогарата, част от които са разрушени. Ананиев каза, че има десетки населени места, през които преминават жп-пътища и трябва да се затегнат мерките за сигурност.
 
За собственика на композицията Ананиев каза, че по сведенията, дадени му днес от транспортния министър фирмата е изрядна, с дългогодишен опит и без проблеми с нейни композиции до момента.
 
По думите му, сега на първо място за държавните органи е да се осигури безопасността на хората и екипите на терен и да спасят от руините, ако са останали затрупани хора. Обстановката е рискова, но няма опасност от нов взрив, увериха ме експертите, с които разговарях, каза още Ананиев.

"Мотрисите в движение са изтеглени, пожарната си върши работата и охлажда четирите паднали цистерни. Относно разследването много важно ще бъде какво ще каже машинистът", допълни Ананиев.

"За мен причината за инцидента в Хитрино е някаква техническа неизправност във влака", заяви пред Нова тв бившият служебен министър на транспорта Кристиян Кръстев.

"Доколкото знам техническата инфраструктура е в много добро състояние. Очевидец е казал, че е видял искри от влака, което значи, че грешката е в подвижния състав, а не в инфраструктурата", изтъкна Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Shano преди 7 години
И на мен трият писанията,но аз съм в сайта за да си избивам комплексите.
100
0
 
5
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Вече написах,но вие го изтрихте.Че управляващите не се занимават с икономика и сигурността на гражданите достатъчно отговорно.
99
0
 
11
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Господа граждани на РБ,основната версия е,че управлявящите се занимават с политически интриги,борба за власт, а не с икономика и сигурност във всички сфери!Всичко друго е производно на това-за нас изобщо не им пука!
98
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Чета и се учудвам на глупустта и неразумието на пишещите! Вместо да се вдигнем и да отидем са помогнем /кой с каквото може/ Ние плюем и пишим неадекватни изрази!Явно вече не сме НАРОД,а стадо....!
97
0
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Абе 113 Анонимен навярщо що не се случило по Плевен или сред полето ми точно при навлизане в с.Хитрино. Дай боже да не съм лош пророк но все пак си оставам за себе си с едно наум предчудствено съмнение..За утеха на пострадалите и скърбящите по загиналите все пак назначената комисия разследваща трагедията да се произнесе и възтържествува истината.Искрени съболезнования на близките и роднините на загиналите и пострадалите
96
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 112 от 88 Незнам с нещо да съм те обидил ,за да ме обиждаш мен.Претендираш да си грамотен и образован ,за културен обедих се не си.На мен пък ми прави лошо впечатление ,такива като теб с претенции за правилен правопис и подиграващи се на по необразованите.Сайта е създаден всеки ,както може да коментира.Относно моето житие-битие,много се лъжеш далеч си истината.
95
4
 
13
 
! Отговори
Нареждам: преди 7 години
Какви са тези 300 лева, които се дават на невинните пострадали хора? Веднага онзи, който стиска нашите пари, да даде по 3000 лева на човек, което само за уплахата от взрива е малко. И бойко да спре да говори, защото каквото и да каже, все едно от устата му падат жаби и гущери.
94
0
 
11
 
! Отговори
факт преди 7 години
А ако бяха вкарани говедата за разсипията на БДЖ , нямаше да има жертви !!
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2000т газ !?в една композиция ,тия са луди!ако беше гръмнало термобарично това цялото,аи щеше изпотроши стъклата в цялата областхитрино щеше да се изпари.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Shopp "аз съм експерт по руски език"като пидер порошенко, нали
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност ***456.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не е Плевен, а е Хитрино? След, петата композиция е Шеста. Пета жертва 18 годишно, момче. Някой лъже, грешка след грешка, и много съвпадения с умисъл. Сякаш има объркване. Шестицата е число на Дявола. А 56 какво е?
89
1
 
9
 
! Отговори
до 88 преди 7 години
Да си грамотен и образован не е недостатък, както смяташ ти и съвременните членове в стадото на калинки, предвождани от полуграмотен пожарникар.Не е срамно да си високо образован, а е НЕУДОБНО за неграмотните. Имам професия, която не е да седиш на топло и изисква много. Който знае езици и математика, не е неграмотен.Не се гордей, че си неграмотен!В момента с остатъка от пенсията, която не ми дават, храня няколко неграмотни търтея като теб.
88
8
 
0
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
До РУСКИЙ ОККУПАНТПроблемът ни е наличмието на такива "компетентни" зеленчуци като теб.-------Драги, аз съм експерт по руски език и като такъв съм наясно, че думата зеленчук (овощ) в твоето изречение идва директно от руското ти подсъзнание, на български никой не обижда на зеленчук.Доколкото ти си един антибългарин, имай пред вид, че при удобен случай бих те изкормил без обяснения и угризения.Все понятно?Молись, чтоб в руки не попадал...
87
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Композицията е часна товарни превози БДЖ-то я приватизира. Отговорноста е на този който е собственик на цистерните. Тези цистерни имат ли пъдражка на ходовата част? Работил съм в подръжката на вагони и локомотиви и знам че на всеки 3 месеца правехме основен преглед и ремонтирахме ходовата част на вагоните и локомотивите. Без тази подръжка талигите се разпадат. Но тъй като ремонта е много скъп частника няма да даде милиони за ремонти и ето го резултата но той ще си плати където трябва и ще е чист
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цистерните в средата празни?много вагони а една машина?лкуха композиция?
85
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ивайло Московски тамнокожия Министър с небългарски корени е виновен , коя е Фирмата с газта
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горлив газ ще рече газ, който гори.Трябва да наблягате набългарския език.Една държавасе гради на три стълба: територия, език и религия.
83
2
 
8
 
! Отговори
ъ преди 7 години
по надолу прочетох името на собственика георгиус георгиу ,грък или кипърец , та не е чудно некъде да е застрахован товара и всичко там за яка пара и после бум, да са ягодоберачите да са се объркали и да са брали релси,вътре в селото е, по не е за вярване, но процента да е нещо нарочно е много висок
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А на фона на трагедията въпреки жертвите и пострадалите народа милият иска някой виновен да го замерят с камъни и да го линчуват!"Пешо, народът не търси виновник, който да пречука с камъни за да си излее яда, а търси истината за случилото се. Починали са 5 души и още няколко са в критично състояние, няма начин да се правим, че нищо не е станало.