Трима в критично състояние след трагедията в Хитрино

Други шест са в тежко състояние във варненска болница
10 дек 2016 13:49, Александър Попов
11
Трима в критично състояние след трагедията в Хитрино
Снимка: Булфото

След взрива на цистерната в Хитрино екипите са реагирали навреме и адекватно. Имало е добра и работеща организация, заяви на извънреден брифинг здравният министър в оставка Петър Москов.

По данни на министерството, след инцидента има петима загинали и 29 пострадали. Шестима са транспортирани в тежко състояние във Варна, а 9 са в шуменската болница.

Още по темата

"Трима от тях са в критично за живота състояние. 140 сака кръв и плазма са на разположение, към момента няма никакъв недостиг на кръв и на кръвни продукти", добави Москов.

Към момента има потвърдени данни за петима загинали и 27 ранени от взрива на цистерна край Хитрино, съобщиха пък от МВР.

Евакуирани са 40 домакинства от селото. Няма пряка опасност за останалите хора от населеното място.

Продължават действията на близо 200 пожарникари, спасители и полицаи за овладяване на ситуацията след взривилата се цистерна край Хитрино. На терена работят 22 пожарни екипи от Шумен, Разград, Търговище, Варна, Русе и В. Търново, които приоритетно охлаждат обърнатите цистерни, погасяват възникналите пожари и извършват издирване за пострадали хора.

В селото са нанесени материални щети на над 50 къщи и други обществени сгради. Започнало е изтеглянето на 12 от вагоните, дерайлирали край гара "Хитрино".

Причината за инцидента е в процес на изясняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ивайло Московси тамнокожия Министър с небългарски корени е виновен , коя е Фирмата с газта
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaОт какво разбира Твоя пожарникар? Полипропилен))) според идола ти.Питай гугъл полипропилена гори и гърми листига прави пиар на гърба на пострадалите.
1
15
 
4
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Господ да ги пази!Има добра организация на работа,защото начело е един добър професионалист,който си разбира от работата и е последователен в действията си.Браво!