Влак с цистерни се взриви в Хитрино, най-малко-четирима загинали*

Има над 20 разрушени сгради в селото
Обновена: 10 дек 2016 08:37 | 10 дек 2016 08:22, Александър Попов
110
Влак с цистерни се взриви в Хитрино, най-малко-четирима загинали*
Снимка: Красимир Кънчев/bTV

Товарен влак с цистерни е дерайлирал и избухнал на влизане в гара Хитрино тази сутрин. Това съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

В 5:37 часа, товарен влак на Булмаркет при влизане в гара Хитрино дерайлира и се самозапалват цистерни с пропан бутан.

От взривната вълна в района на гарата има загинали, ранени, както и над 20 срутени сгради.

В болницата в Шумен към този момент са приети 23 ранени, с изгаряния и множество счупвания и фрактури, съобщи за bTV д-р Атанас Атанасов, директор на болницата.

Една жена е в тежко състояние с над 90% изгаряния по тялото. Всички екипи в болницата са мобилизирани.

Към този момент огънят е овладян, но не е напълно угасен.

„Евакуират се всички застрашени хора. Тези, които отказват – принудително. Полицията е решителна”, заяви комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН пред Нова тв. Той потвърди и информацията за загинали хора. По думите му това са поне четирима души, вероятно ще стават и повече.

Селото е блокирано от МВР и е възможно да се наложи евакуация на населението. Властите се опасяват от нови експлозии, тъй като не всички цистерни са се взривили. По непотвърдена информация две от общо осем цистерни са се взривили.

По околните постройки има сериозни материални щети. Гара Хитрино се намира в центъра на селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: шуменвзривХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Катастрофи като тази и всички други преди, ще се случват ,докато #Кой е на власт. Бог да пази България от този по-голям "брат", но всъщност смъртен враг, предрешен като брат.
84
1
 
1
 
! Отговори
Краси преди 7 години
В България управлява #Кой.И това си личи по всичко; безхаберието, кражбите, живота и сигурността на хората са последната грижа на #Кой.Така ,както е и в страната на която служи #Кой-една голяма студена страна на севроизток от нас.Той владее парламент,повечето партии и правителства, органите за контрол и съдебната система и най-вече прократурата. Животът на населението за него не струва и паница леща. #Кой плаща най-ниски заплати и не осигирява защитни средства на работниците.
83
0
 
2
 
! Отговори
Бай Спас преди 7 години
До Калпаклиев Злополуки имаше, никой не е застрахован, но след всяка такава, колкото и да ти е чудно имаше поне 5-6 човека с ефективни присъди по над 15 години и това - задължително! Освен това за всяко престъпление по служба - за разхищение или пропусната полза (да!) освен затвор и глоби се прилагаше регресен иск спрямо виновника. Ха, прецени сега как е и не иронизирай.
82
0
 
1
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Каментарите на колегите - Патиланско царство и Анонимен 91 - посочват някои от възможните причини/хипотези бидейки запознати със ситуацията (пряко или косвенно)!В такъв случай се пита:Ако това са едва ли не системни нарушения поради множество причини, защо не са били взети мерки за отстраняването им и на какво се дължи нехайството на отговарящите за безопасноста и техническото състояние на експлоатираната техника - на безхаберие и безразличие - липса на технически персонал- липса на пари
81
1
 
7
 
! Отговори
Патиоланско царство преди 7 години
При положение, че са злизали искри от локомотива, ако е дизелов означава, че не е почиствана изпускателната уредба ( комина) от много отдавна и искрите се получават при запушването на тръбите които са повече от една и в допълнение от некачествен дизел - най-често преработен отпаден слъдж. Дали ще прегледат фактурите и отчетите не само на този локомотив а на всички в неговото депо и/или депа. Как мислите. Май ще замажат всичко защото са "наши хора"
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавам коментар 90. Много ме ядоса коментара на транспортния министър, той насочи вината в посока машиниста, не е изключено, но от години знам от познат инженер в ремонтно депо за остарелия локомотивен парк и некачествената му поддръжка, аз не съм на 100 % сигурна, но почти сигурна че това е причината, защото много зачестиха инцидентите в последно време, сега чувам, че фирмата е частна, съвсем тежко тук се гледа да се изкарва, но не да се изкарва, всички сме свидетели на това в последно вре
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искренно, ми е мъчно за пострадалите от тази поредна трагедия, даже ми се иска кой с каквото може да помогне, аз лично от години се справям сама с болно дете, нямам много възможности, но ще се включа с ДМС, а също така давам идея за поемане на инициатива, доброволно майстори и безвъзмездно да се включат майстори във възстановяването на къщите и имуществото на хората, засега сигурно държавата ще осигури фургони, но това е временно решение, нека си помагаме кой с каквото може
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на бас, че някой римлянин е решил да си "наточи" малко, със запалена цигара в уста!
77
7
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
Путин?
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моите искренни съболезнования.
75
1
 
8
 
! Отговори
Виждащ преди 7 години
До КалпаклиевСами ше си турят калпака овчецете, спокойно... нали това е целта - да влязат сами и окончателно в кошарата, за да бъдат "защитени от врага", узаконявайки и съгласявайки се по този начин с грабежа, на който бяха подложени през последните 50-60 години, чрез "" "свободата и демокрацията да "живееш на кредит" и да си мислиш, че си "успял" ""!Новият ред вече е пред прага и резето скоро ще хлопне...защото ако не хлопне, нищо няма да може да спре овцете в търсенето на справедливост!
74
1
 
21
 
! Отговори
Човека преди 7 години
Няма как цистерна да се взриви ако са спазени мерките за безооасност на превозите. Няма шанс да се взриви при дерайлиране дори при падане в пропаст няма шанс за взрив. Причината може да бъде теч което е малко вероятно защото ще има пожар и едва след час взрив. Но при незатворени кранове и капаци на празните цистерни условията за моментален взрив са налице. Масово се движат цистерни празни с незатворени кранове и люкове. Пример идете в близост до петролни бази и ще ги видите.
73
10
 
10
 
! Отговори
Калпаклиев преди 7 години
Такива работи се случват само на демократи, при бай Тошо и в Русия злополуки няма.
72
11
 
3
 
! Отговори
Виждащ преди 7 години
Патритоично - "социалистически" ми звучи тоя взрив -"изборите" чукат на вратата, а резултата от тях - никак не е ясен !За да се движи машината е нужно да протича ток по веригата. А за да има ток - трябва да има напрежение във веригата. А за да има напрежение, трябва да има разлика на потенциалите на двата края на проводника, т.е. нужен е "плюс" и "минус" - двата полюса на ЕДНО И СЪЩО НЕЩО, ЕДИНСТВО И БОРБА НА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ!Беее, казала овцата, хрупайки зелена тревица в кошарата!
71
0
 
0
 
! Отговори
до горски змей преди 7 години
Няма бенз-ин!
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната трагедия в една "изпусната държава"!Недоразумението т.нар. министър Московски с наобиколилата го пасмина от "калинки" в министерството нямат идея каква е мисията на железниците в една държава, в каква насока да провеждат политика, осигурят и управляват ресурсите. Единствената им цел е осребряването от добре продадените товарните превози, разпределено по цялата верига от ***. Късмет, че все още самолетите не падат върху нас, въздухоплавателната подвластна на тоз министър дирекция е превърната в бърдак от чалгаджийки, вихрещи се в неописуема самозабрава, с роля да "обгрижв
69
11
 
4
 
! Отговори
Отворете си очите преди 7 години
Хибридната война е в разгара си!
68
3
 
5
 
! Отговори
Ivorix преди 7 години
Поредната трагедия в една "изпусната държава"Недоразумението т.нар. министър Московски с цялата наобиколила го пасмина от "калинки" в министерството нима могат да развият система за безопасност в транспорта. Специално в ж.пътния нямат идея, къде и каква е мисията на железниците в една държава и съответно в каква насока да провеждат политика, осигурят и управляват необходимите ресурси. Единствената им цел е осребряването от добре продадените товарните превози, разпределено по цялата верига от ***. Късмет, че все още самолетите не падат върху нас, въздухоплавателната подвластна на тоз м
67
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокич, къде са европарите за жп-то? А близо 30- те милиарда заем??? Някакъв одит???
66
5
 
38
 
! Отговори
Сбъркана държава преди 7 години
Боко не може да разбере, че работата му не е да се снима пред труповете на хората, а като министър-председател да не допуска такива трагедии да се случват. След такива тежки БЕЗОБРАЗИЯ, министъра на транспорта подава оставка, а премиера работи , за да не се повтаря случилото се 24/7 и след седмица ДОКЛАДВА какво е направил. В БГ-то, Тиквата отива да си прави жалък ПР, а оня плевенски римлянин Москалски едно извинявайте няма да каже. Жалки крадци. Господ ще ги съди.