Зам.-министър Ципов: Спасителните операции - и през нощта

Всички хора вече са изведени от пострадалото село Хитрино
Обновена: 10 дек 2016 21:15 | 10 дек 2016 21:12, Елка Василева
9
Зам.-министър Ципов: Спасителните операции - и през нощта
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Спасителните операции в 25-те сериозно пострадали сгради от взрива в Хитрино ще продължат и през нощта. Това каза за "Фокус" зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов за експлозията на цистерни в Хитрино.

"Абсолютно напълно приключи евакуацията и всички жители на населеното място са евакуирани. Голяма част от тях са предпочели да отидат при свои близки, роднини и приятели в съседните села. По-малка част от тях е предпочела да бъде настанена в Шумен - около 15 човека в Кризисния център на общината. Около 1000 души са евакуирани, като селото се състои от около 1200 жители", каза Ципов.

"За лица в неизвестност не мога да потвърдя, че има. До момента бройката е 7 загинали и 29 пострадали", уточни Ципов.

Той подчерта, че е започнала и подготовката по една изключително сложна операция – "да бъде източен този пропилен от дерайлиралите вагони-цистерни, за да могат да бъдат върнати обратно на релсите и да бъдат изведени извън населеното място", поясни зам.-министърът.

Той обясни, че за версиите за инцидента отговарят прокуратурата и следствието.

"В момента извършваха огледи. Те трябва да дадат повече информация каква е причината, но органите на МВР заедно със служителите на Министерството на транспорта за разследване на подобни инциденти проверяват скоростта, с която се е движел влакът", каза Ципов.

"Всички хора са изведени, включително и полицаите, които бяха на място. Призовавам гражданите и медиите да бъдат изключително внимателни, защото предстои изключително сложна и опасна операция. Тя няма да приключи по-рано от 48 часа. Сигурно ще продължи и повече. 9 цистерни са изведени от 19 дерайлирали вагона", допълни Красимир Ципов и добави, че трябва да се благодари и на всички граждани, които са дарили кръв за пострадалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Красимир ЦиповХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Януари преди 7 години
Нека да бъдем съпричастни с мъката на пострадалите и да се надяваме ,че виновните ще си понесят тежките последствия , но това едва ли са машинистите !!! Моля Ви само добри думи , в този труден момент са ни необходими .
3
5
 
9
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
1 и 2 - НадетоХора , който и да беше на власт , щеше да има спасителни екипи.Не се заблуждавайте , че се дължи точно на ГЕРБ.
2
2
 
11
 
! Отговори
SA-2 преди 7 години
Нещо не е .... .Шапки долу пред невинните жертви
1
3
 
15
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До Nadia NikolovaАбе муцка, на тебе дядо ти да не е от репресираните?!