Хитрино на сутринта: Пустош, полиция и пожарникари

Към момента няма данни за безследно изчезнали хора
13
Хитрино на сутринта: Пустош, полиция и пожарникари
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

7 жертви, 29 ранени, над 1000 евакуирани. Това е равносметката след трагедията в шуменското село Хитрино.

Все още не започнала операцията по окончателното обезвреждане на опасните цистерни. Премиерът в оставка Бойко Борисов каза вчера, че това ще се случи между 7 и 9 часа сутринта. Общо цистерните са 26 - 3 са пълни с пропан-бутан, 20 с пропилен, 3 са празни.

Още по темата

Екипът на Bulgaria ON AIR бе единственият, който успя да влезе на територията на гарата в Хитрино. Репортер на телевизията разказа, че през цялата нощ екипите са били ангажирани с работа по цистерните, като основно са обсипвали с вода цистерните, за да може да не се получат повторни взривове.

Подобни операции се правят само в светлите часове на деня, обяви вчера Бойко Борисов.

Огромно количество пожарникари работят по обледяването на цистерните, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR.

През днешния ден екипите ще работят основно по обезопасяването им и изкарването на газта от тях.

В Хитрино са докарани цистерните, в които трябва да бъде прехвърлен газът, който се намира във влаковата композиция, след което ще започне и обезопасяването на вече празните цистерни.

Добрата новина е, че към момента няма данни за безследно изчезнали хора.

Започна заседанието на кризисния щаб, който ще разследва влаковия инцидент в селото.

Хитрино е напълно празно, няма нито един жител. Огромен периметър от пространство около населеното място е отцепен. Престоят в него в забранен. Изключително засилено е полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня ден буквално се говореше за решение на Европейския Съюз до 2020 година да променят законите така щото във всички страни членки, например в България да могат да действат много чужди ж.п. оператори с което се надяват да подобрят качеството на железопътния транспорт.И в тази връзка се каза че в най-окаяно състояние е железопътния транспорт в България.Е, как да приема твърденията на прокуратурата различни от лошата, окаяна ж.п. инфраструктура? Някак си не им хващам вяра, дори да са прави.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те релсите от преди 100 години и после се чудим как стават тези бедствия.Трябва да има проверка на всички релси и подмяна на старите.
8
0
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Това не е обикновено транспортно произшествие. Тук има нещо повече !Някъде четох, че фирмата превозвач е собственост на Цеко Минев и е регистрирана като офшорка в Кипър.Тиквата някак гузно мълчи по този въпрос.Той, който винаги гледа да хвърли вината върху другите сега и дума не издумва против фирмата превозвач.Прогнозирам, че накрая машинистът ще излезе виновен за всичко. Той ще опере пешкира. Животът му ще стане кошмар. Ще му се иска да не е оцелял изобщо !България е мафиотска държава !
7
8
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Не съм адвокат на Булмаркет, но в интерес на истината е редно да се отбележи.Те са превозвач, да, локомотивите са техни, но цистерните и съдържанието им са собственост на ромънска фирма.
6
1
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Просто е задвижена поредната схема за източване на огромни пари,този път с цената на човешки животи.
5
1
 
10
 
! Отговори
кво имаше у цистерна преди 7 години
Според очевидци е имало зелен пламък?!С какво е била натъпкана въпросната цистерна? Ето ви тема за размисъл нещастни същества. Барий използва се за получаване на зелени цветове при фойерверките;служи за стабилизиране на други свободни елементи.
4
2
 
14
 
! Отговори
да преди 7 години
Съболезнование за починалите. Голямо мълчане за собствениците на цистерните. Явно те са на дъното на инцидента. Но май изгориха вече документацията си.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина трагедия.Дано поне да подсигурят дом за хората,защото те не са виновни за тази смърт,виновни има,но ьа ли ще излязат на бял свят е съмнително.БДЖ-крадливата управа да поеме издръжката на семействата и да им подсигури дом.
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог наказа Наполеон зинал да налапа цял свят . Бог наказа България за присвояване на единствения му Инициал . Бог ще накаже и Тръмп , който иска ВСИЧКО .
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съболезнования!Нека се обединим и помогнем на всички,които имат нужда.Нека покажем,че сме солидарни с болката на другите,нека бъдем хора и човеци!Нека не допускаме ,расово,религиозно и етническо разделение.