За ЧНГ Сливен остава на студено, спират доставките на газ

"Газтрейд Сливен" натрупа дългове от 2012 г., сумата е 7.5 млн лв.
12
За ЧНГ Сливен остава на студено, спират доставките на газ
Снимка: Булфото, архив

Доставките на газ към Сливен могат да спрат след 31 декември заради дългове, натрупани от частната фирма "Газтрейд Сливен" ЕООД към "Булгаргаз", съобщи заместник-кметът по финанси в общината Румен Иванов.

Предстои кметът Стефан Радев да се срещне с представители на Агенцията за енергийно и водно регулиране, на "Булгаргаз" и кредиторите на сливенската фирма, за да се търси компромисен вариант.

Той обясни, че с писмо "Булгаргаз" е информирала, че към 25 ноември 2016 година задълженията на "Газтрейд Сливен" са в размер на близо 7.5 милиона лева, от които над 6.8 милиона лева са от периода 2012-2013 г., а трупането на нови задължения продължава.

Фирмата е заявила, че ако дълговете не бъдат платени до края на годината, ще се възползва от правото си да прекрати договора и да спре доставките на газ за града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 7 години
А ти си *** да изказваш мнение. Газифицирането почна преди ТЕЦ да пуснат евтиното си отопление. И много хора си направиха инсталации, които никак не са евтини. Ако се спре подаването на газ и всички остават много много "набутани" от кражбите на други хора.
11
0
 
6
 
! Отговори
до фена преди 7 години
няма разлика как продаваш , на едро или дребно , и кварталната газстанция ако не си плаща задълженията към доставчика на едро и тя може да спре да работи заради спрени доставки на газ . далаверата е - правиш фирма , тя задлъжнява към еди кои сидоставчици и обявяваш фалит . и както винаги държавата поема задълженията.тази схема действа безотказно вече 26 години :)
10
0
 
1
 
! Отговори
Rosen преди 7 години
Za kolko bugarski studeni domove govorire - ne razbrah?!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сливен не остава на студено, Сливен е топлофициран почти целият. Остават на студено бастуните, които се отказаха от тец и се гъзификсираха. Е сега да му мислят, тези които се обвързаха с крадеца и трафикант ритнитопковец личков.
8
2
 
1
 
! Отговори
Фена преди 7 години
Част 2И тук пак удряме на държавен камък. Всички големи консуматори са сключили привилегировани договори не с кой да е, а именно с Булгаргаз. И за инвеститора на споменатите по-горе десетина милиона остават само дребни рибки и битови клиенти, с които инвестицията ще се върне след 547 години примерно. С няколко думи държавата и държавните служители си прибират тяхното, а за частните инвеститори каквото остане. Та така една квартална газстанция може да печели повече от лицензиран доставчик
7
2
 
1
 
! Отговори
Фена преди 7 години
До АнонименСамо за информация. Първо за да се газифицира град като Сливен са нужни около 2-3 милиона лева за изграждане на мрежа и почти два пъти повече за отчуждаване на терени, разрешения, сертификати, протоколи от надзори, пожарни и т.н. Т.е. такси към държавата. Отделно самата община понякога извива ръцете на инвеститора: Например община Варна иска по 27 лева на метър за изкопни работи от инвеститора, за да ги използва в случай, че последният остави изкопите недовършени. Значи да кажем още 1 милионче на общината. Оттам започват такси за лицензи и търсене на пазар на горивото. И тук пак
6
0
 
19
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Фирмичката беше на всемогъщия лечков Та не се чудете къде пак са паричките Амин!
5
2
 
11
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
До 4 нЕква НадяМай някак си удобно пропускаш че гербавите комунисти са от най-червените като почнем от тиквата минем през плевела и стрина Цецка и завършим с Лилетката партизанската внучка.
4
16
 
3
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Кучетата червени лаят,а керванчето синьо си върви,зеленейте вие *** Нинови,защото скоро Герб отново ще ви порази!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да продаваш газ и да имаш дългове ? как става това да ми обясни някой че умът ми него схваща .кварталната газ станция печели добре ...
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, някой ще се сети ли да попита на коя дата е пратено това писмо. Също общината да каже днес ли разбраха за задълженията в периода 2012-13 г... Никога не съм бил фен на конспиративни теории, но като гледам какво става, как плъховете се изнизват от кораба и оставят народа да гори, да премръзва в собствения си дом и в същия момент да му навират в лицето САНИРАНЕ на 2000 сгради сериозно започва да ми прилича на сценарий, подобен на този 97-***. Дано не съм прав...
1
3
 
11
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
Къде са парите,предполагам потребителите са си ги платили на фирмата а тя не е извършила плащане към Булгаргас.На втора КТБ ми амирисва...