Защо не се бърза? Търпението на кмета на Хитрино се изчерпа

Хората вече се притесняват, ядосан е Нуридин Исмаил
Обновена: 13 дек 2016 11:13 | 13 дек 2016 10:07,
60
Защо не се бърза? Търпението на кмета на Хитрино се изчерпа
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR, че търпението му вече се изчерпва, както и това на жителите. Хората са притеснени и искат да бъдат допуснати до своите домове.

"Може ли човек да не бъде притеснен при това време?! Тези домове са без врати и прозорци. Инсталациите са пълни. Разбирам трудността на операцията и разбирам, че е рискова, но мога да видя какви са темповете и как се работи", коментира ядосано кметът.

"Защо не се бърза?", попита той и добави, че хората от ден на ден са с все по-изчерпани нерви. По думите му всеки следващ ден те говорят по съвсем друг начин.

"Остранен съм културно от министър Румяна Бъчварова, за да не чуя, да не знам и да стоя настрани", посочи кметът, но отказа да коментира дали има пропуски в работата на експертите.

По-късно днес Нуридин Исмаил ще се срещне с премиера Борисов, но призна, че няма да настоява за нищо пред него, а само ще му благодари за всичко.

"Искането ни беше да дойдат 20 фургона. Ще ги складираме и след това ще се оправим с искането на хората. Много съм доволен от огледите на щетите", каза още кметът на Хитрино. Той уточни, че след втория оглед на домовете може да се вземат други решения.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка:

IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Аз,как разбрах,като всички телевизии ни призовават,да изпратим sms,който е на цена 1лев,и веднага казват ,без ДДС,вие или сте глух,или сляп.
49
1
 
9
 
! Отговори
ДПСкмет... преди 7 години
Кмете, щом и твойте съпартийци те топят, че крадеш , работата е ясна...
48
6
 
9
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Абе тоя що не вземе да се скрие!Да ходи той да мeсти цистерните и да рискува живота си щом дава толкова зор.Ако може и да вдигне колиби за хората да заповяда,защото си личи,че е мераклия.Продай си и скъпата количка за са им дадеш малко кеш и да им покажеш още солидарност.
47
2
 
6
 
! Отговори
до г-н Кмета преди 7 години
Г-н Нуридин Исмаил, настоявайте настойчиво за за обещаната помощ на Вашите съселяни.Фургоните могат да бъдат осигурени веднага ! Не вярвайте на празни популистки обещания.Поздрав от съпричастен с Вас български гражданин от Бургас !
46
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Няма вече такова нещо,дойде Борисов слънцето и оправи работата -пред телевизиите имаше само целувки,прегръдки и братска дружба.
45
6
 
16
 
! Отговори
seira преди 7 години
АЛОО...Г-Н КМЕТЕ!ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПРОЦЕДУРИ СИ ИМАТ ТЕХНОЛОГИЧЕН СРОК И ИЗПЪЛНЕНИЕТО ИМ Е СВЪРЗАНО С ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ.ТУК МЯСТО ЗА ПОКАЗНО "БЪРЗАНЕ" ВЪОБЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!НЕ СИ ПРАВЕТЕ РЕКЛАМА НА ГЪРБА НА ТРАГЕДИЯТА НА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Slost преди 7 години
Sluchkata s vlaka e moje bi terakt protiv bg narod i eu?! Nujno e vnimatelno razchitane na ostankite i tochno opisanie.Nai-dobre i nai-sigurno e da evakuirat horata i jivotnite im.
43
7
 
15
 
! Отговори
некой преди 7 години
10 милиона за 26 къщи (и туй онуй)??? Това прави по 384,615 на къща!!! И от които само 10 'безвъзмездно'!Надали в околията има къща на такава стойност. Значи - както със 'санирането' - колко ще отидат директно за ГЕРБ?
42
2
 
13
 
! Отговори
До 45 преди 7 години
Обгазяването е в медиите....
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли защо Бойко Борисов е без противогаз в зоната на взрива в Хитрино? Защо и пожарникарите са без противогази? Нали в зоната има обгазяване!
40
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До 1Тези смс-и са без ДДС!!! Няма нищо лошо в това да помогнем на хората в беда!
39
2
 
20
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Ще възстановят ли застрахователите 10те милиона, дадени от парите на данъкоплатците?
38
5
 
16
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-7,вие е сте единствения трезво мислещ в този сайт,по същата причина не съм пратил sms,в помощ на с.Хитрино,не може ''големия'' ''министер''на финансиите,да тълкува изпращането на дарения sms,от мен ,като търговска сделка,и да начислява ДДС,на обяд съобщиха за сумата 330хил.лева,събрана от sms,a koлко взема влади изчислете вие.
37
19
 
9
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Исмаил кмета да не се прави на отворен, че до онзи ден беше забравен и от бога!!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз дет работил в нефтозавода и кат си бачкал Ко и аз бачкам и ко кат ва знам какви началници и какви служби сте и сега и преди само за ...мислите и премиите си и все обвинявате работниците за всичко а грешките са все ваши
35
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От това бързане сте на това дереже.Ако влакът се движеше бавно нямаше да има обърнати цистерни и загинали хора.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
sofiafire.mvr.bg/doc/drugi/prirod_gaz.htm
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бъркай професионализма с политиката, това е признак, че нямате аргументи. Не желая да съм ти другар!Клишето червена олигархия не важи само за тези, които ни изтезават с управлението си и които до един са били членове на БКП преди 10-ти ноември.Такива като Борисов, Кунева, Бъчварова, която няма нищо общо с професионализма в МВР. Но разбира и от "цистерни с полипропилен"Бизнес, в който стремежът към повече пари, пренебрегва хората.Разбойниците нямат цвят.Не съди, нисък си за това.
32
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се внимава, а кмета да се завре в джамията!Ако не се спазват правилата за Безопасна работа може да загинат много повече от тия 8 жители на Хитрино.
31
10
 
9
 
! Отговори
до анонимен 31 преди 7 години
До нефтохимика.Господине, другарю може би,посочените господа не са на терен, а в кризисния щаб. И защо мислите, че те представляват алчните хора, червените олигарси. Според мен те настъпиха по-мазола червените олигарси и затова се получиха много от събитията. А трябва да ви кажа, че ако БСП, разбирай Гергов и подобните олигарси спечелят властаа нито ще нахранят хората, нито ще облекчат положението им, а ще си напълнят джобовете.