След бунта в Харманли: Ремонт за 1/3 по-малко бежанци

В момента в центъра край града пребивават 2002 души
Обновена: 14 дек 2016 11:22 | 14 дек 2016 11:14,
8
След бунта в Харманли: Ремонт за 1/3 по-малко бежанци
Центърът в Харманли; Снимка: Олег Попов; Dnes.bg

Почти три седмици след като мигрантите в центъра в Харманли се вдигнаха на бунт, мястото има нов директор, тече ремонт, а настанените бежанци са с близо 1/3 по-малко.

Новият ръководител Славчо Янев заменя изпълняващия длъжността Димитър Захариев, след като спечели тримесечен конкурс. Той е бивш граничен полицай, пенсиониран наскоро.

По думите му негов приоритет ще е съставът, а целта му е услугата в центъра да отговаря на европейските изисквания. Тогава няма да има и бунтове, посочи Янев.

Още по темата

"След като при размириците бяха нанесени значителни материални щети, в момента се работи по сградите и по инфраструктурата", отчете той пред bTV.

Захариев допълни, че се изгражда локална парна инсталация на газьол с нови радиатори, включително в баните и тоалетните. Закупени са кранчета, мивки, батерии и се поставят, но всеки ремонт изисква време, посочи той. Досега е ремонтирана изцяло столовата и новият приемателен център, в който ще се извършва първоначалната регистрация.

В момента в центъра пребивават 2002 души, като по време на бунта бяха около 3000. Една част от мигрантите са изведени, други са пожелали да живеят на външен адрес, което е разрешено по закон, трети са с предоставена закрила.

За последните две седмици 22-ма души са получили решение за закрила, отказите са два.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им продадат от оръжието, което са продавали на ислямистите през годините, да им кажат, че българският военно-промишлен комплекс е подпомагал войната и е с наши бомби са взривени къщите им. Нали сте мъже.
2
1
 
6
 
! Отговори
22 преди 7 години
Един месец след ремонта пак сьщата *** ще бьде!!! Ексрадиция трябва ,ексрадиция!
1
1
 
20
 
! Отговори
Момо преди 7 години
А живота на българите кога ще отговаря на европейския стандарт?