Спасител: Поведението на туриста Тодор е арогантно!

Мъжът, който изчезна и после се появи сам, вече е разпитан от полицията
Обновена: 17 дек 2016 22:22 | 17 дек 2016 22:16,
167
Спасител: Поведението на туриста Тодор е арогантно!
Христо Стамов. Снимка: Dnes.bg

40-годишният Тодор Владимиров, който изчезна в Стара планина и подлуди службите, а после сам се появи, вече е разпитан от полицията.

В събота следобед мъжът слезе от планината и финтира журналистите, които го очакваха от сутринта на една от пътеките за връх Ботев.

Още по темата
Пред Dnes.bg Христо Стамов от Планинската спасителна служба в Карлово заяви, че туристът си е позволил да се държи арогантно с част от спасителите, които е срещнал в хижата.

В същото време от Българския червен кръст настояха Тодор да поеме разноските по издирвателната акция заради безотговорното си поведение.

Той сам е признал, че е поел риска да се качи високо в планината, защото обичал екстремните изживявания и търсел адреналин. Попаднал обаче на снежна буря и се зазимил в палатката си с два килограма ядки и литър и половина бренди.

Когато газта, с която топил сняг за вода свършила и провизиите му намалели, той тръгнал обратно към хижа Васил Левски. В същото време над 30 спасители и хеликоптер Кугър участваха в акцията по издирването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
32
 
! Отговори
Кудкудяк преди 7 години
Мисля че спасителите трябва да му платят че е свършил тяхната работа щот иначе още щяха да търчат нагоре-надоле по баирите и да викат Тошкооооо, Тошкооооо....Тошкоооооо!Или ги е яд че ще вземат хонорар само за 4дни.
128
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понякога човек има нужда да изпита себе си. Не може всички да са оядени лоени торби бленуващи коледни чалга банкети. Живота не е да живуркаш сигурно, удобничко, трябва да си усетил стихията за да почувстваш, че си живял. А, Тодор го познавах преди 10 години. Сърцато момче.
127
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА ЗА СПЕШНИ ПОВИКВАНИЯ С ЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСКИ НОМЕР 112 Чл. 38. (1) Който предава чрез ЕЕН 112 неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се наказва с глоба от 2000 до 5000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание. (2) Когато в случаите по чл. 1 са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службите вреди.
126
1
 
38
 
! Отговори
ЕДНО ВЪПРОСЧЕ ? преди 7 години
Как така са търсили човека с хеликоптер КУГЪР като ТЕ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ В ЛОШО ВРЕМЕ. Замръзва му силовият агрегат.Това го казаха по БНТ още като ги купиха.
125
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май няма как да го накарат да плати.Ако Ти идеш и се напиеш някъде, търсят ли те с хеликоптери? Искат ли ти пари?Друг е въпроса, че ако беше замръзнал, сега всички щяха да пеят: "Къде са армията и спасителите, та не го спасиха"?
124
8
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам арогантното поведение на спасителите. Не стига, че не са си свършили работата - не са спасили никого все пак, искат от човека сериозна сума пари. А Тодор дори не ги е викал, не е искал да го спасяват. Казусът е малко като с Топлофикация - ти не ги искаш, но те карат да им плащаш за недоставена услуга.
123
4
 
47
 
! Отговори
ПОБЕСНЯЛ преди 7 години
Да плати онзи *** неговият приятел,че нали той бил подал сигнала че уж тоя папурко бил изчезнал
122
3
 
54
 
! Отговори
1 преди 7 години
Все пак спасителните служби са създадени за да помагат на хората/данъкоплатците/!Тук се коментира, че човека бил виновен, близките му подали сигнала били виновни и темподобни. Добре, кое е по-добре?1.Изхарчени някакви средства/залегнали в бюджета/ и човека е жив.2.Изхарчени някакви средства/залегнали в бюджета/ и намерят човека замръзнал, като предишния човек.Все пак, човешкия живот не струва 25000лв.
121
9
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя арогантен тип е взел спален чувал, палатка, газов котлон, уиски и цигари. И оцелял без великите Спасители, дето го търсели под лавина и бор. Нечувана наглост. Накрая явява се жив и здрав. Арогантен тип.
120
5
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много арогантно е, че е оцелял. А спасителите така искаха да го открият замръзнал и да оправдаят разходите си. Може ли така да ги унижава и да оцелява?
119
8
 
51
 
! Отговори
СТАВРОС ПЕТРОС преди 7 години
ЧОВЕКА ДА ОСЪДИ ВАС ,..АЗ СЪМ АДВОКАТ И ЩЕ ВИ ГОНЯ ДО ДУПКА..ЧОЯВЕКЙА НЯМА ВИНА..И НИКОЙ НЕ Е ОТРИЗИРАЛ ДА ЗВЪНИ ОТ НЕГОВО ИМЕ И ДА ОБЯВИ ЧЕ ИСКА ПОМОЩ..ПРИЯТЕЛЯ НА ТОДОР Е ПЪЛНОЛЕТЕН ГРАЖДАНИН С БГ ДОКУМЕНТИ И ЛИЧНА КАРТА, И НОСИ ГЛАВА НА РАМОТО, ИМА 18 + ГОДИНИ, И ПЪЛНА СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДУМИТЕ И ДЕЛАТА СИ.ТОДОР НЕ ОТГОВАРЯ ЗА ПРИЯТЕЛЯ СИ.НАБОРА ТОДОР ЩЕ ОСЪДИ ВАС, А НЕ ВИЕ НЕГО..ЩЕ И ВЗЕМА ВСИЧКИТЕ ПАРИ И МЕБЕЛИТЕ НА ТАЯ ДЪРЖАВНА ФИМРИЧКА, АКО ТОДОР МЕ НАЕМЕ.
118
6
 
38
 
! Отговори
зиги преди 7 години
До Я Писането с големи букви е като да крещиш .... пиши , като всички останали хора !
117
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живота не е нищо повече от отговорност. В случая постъпката е адски безотговорна. Медиите може и да са вдигнали шум, но какво е причинил на семейството си, колко хора ангажира. Щом се е стигнало до акция значи е имало проблем. Сега да си понесе отговорността.
116
18
 
46
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
много силна теза "50 човека са рискували живота си" - хахахаххаха сигурно е много страшно и опасно да си наливаш ракия до запалена камина в хижа ? Или може би са летели с хеликоптер , който е бил необезопасен ? Смешни сте и сте жалки, очевидно е че само подобни държавни хрантутници, биха защитавали подобни охлюви. Имам лоши новини за вас- скоро държавна работа няма да има, а вие не ставате за нищо и ще станете жертва не естествения подбор !!!
115
14
 
46
 
! Отговори
имам въпрос преди 7 години
Как мога да забраня на подобни индивиди като този на снимката, с очевидна умствена изостаналост изписана на лицето, четворна гуша и невъзможност да извърви над 200 метра пеш, да ме търсят или да се занимават по какъвто и да е друг начин с мен ? Значи аз си излизам на излет в планината и този оядения от снимката решава 5 дни да ме търси тъпчейки салам с ракия в хижа, и накрая като се върна ме посрещат със сметки и полиция. Ще скъсате синджира и ще ви боли глава !!!
114
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е извънреден труд и трябва да се плати.25 000 може да е непосилна сума за поръчителите, но една част, малък процент трябва да се плати от поръчителите. 50 човека са рискували живота и семействата си.
113
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен трябва да се търси сметка от така наречената спасителна служба, която спасява само ракията и мезетата по хижите !!! Всички участници в така наречената спасителна акция (освен доброволни спасители) трябва да бъдат съдени за престъпна небрежност и застрашаване на човешки живот в следствие на неизпълнение на служебни задължения !!! Основен проблем на иначе симпатичната ни държава е преобладаваща некадърност , наглост и безхаберие ! Как може за несвършена работа да ревеш за пари !?!
112
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ТИЯ които казват че не са го намерили и няма за какво да се плаща, ако не бяха ППС Тодор можеше да е мъртав, понеже той не е знаел къде се намира, къде е хижата и е тръгнал по следите оставени от ПСС, така че пак чрез тях е успял да се спаси.ПСС дават достатъчно доброволен труд за да ги упрекваме за разходите.Като си наемете пътна помощ си плащате нали, а не чакате държавата да еи премести колата от пътя.
111
4
 
52
 
! Отговори
Кроу преди 7 години
Сертов, като го търсиха кой плати? Тия и слон във вана не могат да открият, та сега Тошо им виновен, че го ''търсили''. То май по-добре в БГ да те намерят умрял, отколкото жив, че има да плащаш....
110
8
 
48
 
! Отговори
боят настана преди 7 години
Всеки ден се крадат огромни суми от нашите данъци. Фалират банки и се теглят 15 милиарда за да се покрият 6. Останалите 9 потъват безследно. Тал,ибани , които изнасилват и нападат дъщерите и сестрите ви живеят по добре от децата ви по студентските общежития. Сега тръгнахте да ревете за 20000 лв. които искат група некадърници за несвършената от тях работа ?!? Аз обявявам публично че съм готов на всякакви екстремни действия срещу тези наглеци. После да не ревете !!!