Задръстването на "Хемус" – 10 минути за километър

Трафикът е усложнен и от аварирали автомобили по магистралата
Обновена: 26 дек 2016 18:52 | 26 дек 2016 18:14,
76

Снимка: Dnes.bg

10 минути за километър. С такава скорост се движи колоната, задръстила АМ "Хемус" в посока София, предаде репортер на Dnes.bg.
Още по темата

Задръстването започва от 45-ия километър на магистралата и приключва с вливането в една лента до тунела "Ечемишка".

Трафикът е допълнително усложнен от аварирали автомобили - "БМВ" със смолянска регистрация и "Фолксваген Поло" със софийска регистрация - вероятно прегрели.

Движението нататък е нормално.

По-рано колона от автомобили се бe образувала и на магистрала "Тракия" в посока София заради катастрофа. Инцидентът стана около 13:30 ч. на разклона за Верила.

При инцидента пострада пътничка от аварирал автомобил. Оказана й е медицинска помощ на място, след което е откарана в болнично заведение в столицата, съобщиха от МВР.

Интензивен е и трафикът към този час на деня и на входовете на София. Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел "Пътна полиция" към СДВР, пред "Фокус".

"По-натоварено остава движението по булевардите "Цариградско шосе", на входа на "Ботевградско шосе", както и по стария път от Перник. Интензивен е трафикът от Пловдив към София. На някои места имаше задръствания", каза той.

Комисар Тенчо Тенев поясни, че светофарните уредби са на автоматичен режим.

"Не се налага да се регулира движението ръчно, но сме в готовност, ако се образуват по-големи колони", уточни той.

По думите му на територията на София са станали няколко леки пътни инциденти заради несъобразена скорост.

"Едното е от сега в кв. "Дружба" с момче и момиче, които са се ударили в стълб заради несъобразена скорост. Двамата са с охлузни рани. Настилките са мокри, в момента вали, може би ще го обърне на сняг. Времето е неприятно", коментира комисар Тенев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: задръстванеХемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаре, Боце строи,а вие рушите.Нема да пътувате,тия магистрали са само за снимки ве...де сте тръгнали?
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После им бил скьп бензина ! Хаха малко ви е аз ако сьм на власт ще го направя 5 кинта за литьр
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКАЙ РАЗБИРА ЛИ НЕШО НА БАТ МИНКО ПЕЛТЕКА.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътищата в България са по-лоши, отколкото в Камбоджа и Танзания | Защо строим пътища 14 пъти по-скъпо от Норвегия? За 6 години цената за изграждане на магистрала се увеличи двойно
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси тия на това време викат лошо от явно по явно карат с превишена скорост а тия задръствания на магистрала това е двупосочен път бре това е
24
5
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
До АнонименАй не ми хвали пък точно баварците ,пък и германците по принцип ...по -големи *** от тях няма в Европа ...Виж в ГДР-то ги бяха постегнали малко на дисциплина , ама и те се разхайтиха от както се обедениха ...Селтака все си е на баварец ...разликата е ,че те ги карат нови ,а нашите "N"-та употреба ...
23
3
 
14
 
! Отговори
redordead преди 7 години
значи тия тунели ги правят вече близо година, а с само тия в посока Варна, значи поне още 1, 1.5 години ще правят и в обратната посока. Да не говорим, че аз от 5-6 години не си спомням тази магистрала да се е пътувала свободно, без ремонти.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия където се изкарват кореняци софиянци са разни селяни от орландовци който до 1961 г. е бил село а не квартал на софия. кореняци софиянци се изкарват и такива селяни от бояна драгалевци и симеоново където още няма канализация. софия е сбор от 20 села кореняци софиянците са само тия от самия център *** такива чистокръвни кажи речи нема щото са се омешали с кой ли не ама айде грубо много грубо има едни 90 000 кореняци които повечето са на по 70-90 години
21
8
 
5
 
! Отговори
Бат Минко преди 7 години
Ало кореняците утре ше из..чукам на някой кореняк еб..ли.ватаженичка а той ше ми прави кафе и ше мълчи щото мое му посоча вратата и да го пратя да ми пасе обцете
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама Хумус магистрала ли е? :)
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази магистрала се завърши и от следващия месец беше вече в ремонт , та чак до сега. Не помня някога да е нямало проблеми.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянци са доволни когато си вземат наемите от селяните , който са задръстили Хемус . Дадохте си *** и жилищата под наем , сега не се сърдете , че е пълно със селяни .
17
2
 
34
 
! Отговори
хахахах преди 7 години
Понеже гледам, че темата пак е мръднала към селяни и по-големи селяни, да я завърна малко към задръстването - докато няма полиция в продължение на километри, така ще бъде. По принцип от 2 лентите се вливат в 1. Но поради големия брой тарикати в аварийната лента се получава вливане 3 в 1 и логично се стига до тапа. Това на неграмотника няма как да му го набиеш в главата - нито линейка може да мине, нито той ще стигне далеч, но важното е да мине с яйцата 10 мин. по-рано.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛХОЗНИЦИТЕ ОТ БКП КАТО ВЗЕХА НА СЕЛЯНИНА ЗЕМЯТА СТАВА ГРАЖДАНИН.
15
2
 
7
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Ми тва се знаеше, нищо ново:):):)
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм мърдал от София тези дни и съм супер доволен.Тихо, спокойно, по улиците малко коли и само възпитани хора.Като едно време преди нашествието ...
13
2
 
12
 
! Отговори
Бай брадър преди 7 години
Еми да ви питам що движението е в една лента от лятото?
12
4
 
15
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Въйй, сига ко ша правими! Как ша са върними НА София с бурканити, прасйету и чушкити? С туй задръствани живота ни са трови ама ей на, на Софията додохми да живейм!
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 8 СБЪРКАН СИ . В .норнални Евролейски дъргави .няма делвне на сеояни и граждани. Града расте но звмвдвлвца ниго пипат. Зекята и собствеността е неприкосновенна. Виж Вавария. Мюнхен е по население колкото София. Но неса минали КОЛХОЗНИЦИТЕ НА СТАЛИН В БАВАРИЯ И ЗАТОВА Е ПОДРЕДЕНА. А не че Професое Ж. Желев е махнал жителството в София.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНО ИМА ПОВЕЧЕ БЕСЕПАРИ В ЗАДРЪСТВАНЕТО ДА СЕ ГЪРЧАТ