Ученическа радост! Удължават ваканцията в Пловдив

Причината – грипната епидемия, която върлува в областта
Обновена: 28 дек 2016 19:53 | 28 дек 2016 19:13, Красимир Ангелов
5
Ученическа радост! Удължават ваканцията в Пловдив
Снимка: Булфото, архив

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив излезе с предложение до общинските кметове в Пловдивска област за удължаване ваканцията на учениците до 8 януари 2017 г. включително.

Причината е грипната епидемия, съобщи директорът на здравната инспекция Ваня Танчева-Манчева пред БТА. Тя уточни, че в седмицата от 19 до 25 декември броят на болните от остри респираторни заболявания се е увеличил почти два пъти.

Предвид и все по-големия процент отсъствали ученици, считаме за уместно да предложим въвеждане на мерки за ограничаване на епидемичния подем на ОРЗ и грип на територията на Пловдивска област, добави Манчева.

От РЗИ вече забраниха свижданията и плановите операции в лечебните заведения, плановите консултации за здрави бременни жени и кърмачета и задължиха провеждането на филтъра в детските заведения за недопускане на болни деца и персонал в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонименс преди 7 години
Ще ме извинявате но нали беше до 11? Какво стана? Вие някога можете ли да вземете някакво решение??? Срамота!!! РЗИ- РЕ-ЗИ-ЛИ !!!!!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8-ми включително ? оставаше и да е изключително след като 8-ми е неделя
2
0
 
11
 
! Отговори
www преди 7 години
А КОГА СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЩЕ ОБЯВИ ВОЙНА НА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА РАЗЛИЧНИ ВИРУСИ И СЛЕД ТОВА ПРОДАВАТ АНТИ ВИРУСИ И ПРЕВРЪЩАТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БИЗНЕС...
1
3
 
5
 
! Отговори
Ученичка преди 7 години
Ураааааа!!!