Жълт код за сняг и поледици е обявен за 12 области

Очаква се утре около 15 см снежна покривка
Обновена: 4 яну 2017 18:45 | 4 яну 2017 18:24, Анисия Иванова
19
Жълт код за сняг и поледици е обявен за 12 области
Архив: Булфото

В 12 области от страната е обявен жълт код за опасност поледици и обилен сняг за 5 януари, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология при БАН на сайта си.

Областите, за които важи предупреждението са: Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив.

От НИМХ предупреждават, че се очаква да се образува снежна покривка около 10-15 см. През нощта срещу петък, 6 януари, валежите ще се усилят.

Жълтият код за сняг и поледица означава, че хората трябва да са внимателни на пътя. Възможни са ограничения при дейности на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички хора на средна и над средна възраст знаят,че в България е имало много студени и ветровити зими и много големи снегове.Особено хората в североизточна България.Това което се случва от няколко дена е долна пропаганда на управляващата партия,целяща да плаши,стресира населението и да се прехвърли вниманието от кражбите и престъпленията на Бойко Методиев Борисов и министрите от кабинетът му.Спрете да насаждате страх в населението!
9
0
 
4
 
! Отговори
ined преди 7 години
Обявен е бял код за жълт сняг
8
3
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Мале 15 сантима сняг !!! и реших нЕма да ходя на работа тиквата рече ,ако не е наложително да не пътуваме ,а аз трябва да мина от единия до другия край на София.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наплашихте ли се? Аз не. В друг сайт има статия с препоръки от Дружеството на немските ортопеди и травматолози, по леда да ходим като пингвините. Старанието да ни се осигури сигурност ,при иначе толкова тривиалната зима, достига немислими висоти.Да +Не -
6
0
 
21
 
! Отговори
онзи преди 7 години
ДО 8Да и какви къщи и крепости си правехме от сняг, а сега трябва да събера снега пред целия блок, за да направя снежно човече на детето, без да му слагам истинска метла, защото ще падне. :))
5
2
 
8
 
! Отговори
ники преди 7 години
Супер! Няма да мия на кучето лапите след разходка. То горкото ще хване артрит с тоя калищарник.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за 10-15 см.сняг е цялата тази истерия??? Е по ненакърнени от тези няма.
3
1
 
28
 
! Отговори
Кина преди 7 години
Ха ха ха ... и снегорините ще си бръмчат с вдигнати гребла както при последното нормално за сезона нягче. Другарските фирмички имат план да изпълняват, парици да отчитат, ха ха ха.
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предстоят хубави снежни дни и точно така трябва да бъде по това време на годината.
1
3
 
41
 
! Отговори
zeus преди 7 години
А властите ще обявят направо кафяв код :)