Времето утре: Сняг, вятър, градусите леко нагоре

Нощта срещу четвъртък над страната ще се изясни
10 яну 2017 18:41, Анисия Иванова
3
Времето утре: Сняг, вятър, градусите леко нагоре
Архив: Булфото

През нощта ще бъде облачно с валежи от сняг, които след полунощ над Южна България ще спрат, а до сутринта над югозападните райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб западен, в Източна България умерен и силен север-северозападен вятър и там ще има виелици и навявания.

Минимални температури ще са между минус 13 и минус 8 градуса, по крайбрежието на морето по-високи - между минус 5 и минус 1 градуса. Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево, но още от сутринта от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които да вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната. Според прогнозата на НИМХ ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър

Максимални температури, в повечето места, ще са между минус 5 и 0 градуса. През нощта срещу четвъртък намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат.

Над планините ще духа до умерен, по най-високите върхове силен югозападен вятър. Ще има превалявания от сняг, но и временни разкъсвания и намаления на облачността. Максимална температура на височина 1200 метра ще е минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 10 градуса.

Над Черноморието облачността от юг ще се увеличава и ще започнат валежи от сняг, които до вечерта ще обхват и северното крайбрежие. Ще духа умерен западен вятър, който по-късно през деня ще отслабне. Максимални температури между минус 3 и 1 градуса. Температурата на морската вода е 1-3 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала./ММ/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Одобрявам кучешкия студ! Както и плачевното състояние на пътищата. А дано да се запази тенденцията през по-голямата част от януари.И знаете ли защо? Защото предвиждам (предвид... "мерките" които предприемам против студа) бебешки бум през септември!
2
0
 
2
 
! Отговори
Фолк Планета преди 7 години
"Градусите нагоре". На чист майчин.
1
1
 
19
 
! Отговори
Ласт Нюз преди 7 години
Руски хакери са хакнали глобалното затопляне