Ангелкова иска 40% повече руснаци, отиде до Москва

Настоя за запазване на визовите облекчения за руски туристи
11 яну 2017 14:14,
51
Ангелкова иска 40% повече руснаци, отиде до Москва
Снимка: архив Булфото

България и Русия ще работят заедно  за 40% ръст на руските туристи у нас и през лято 2017 година, обяви пред"Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова, която е на посещение в Москва и се срещна с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов.

"Важно е ръстът, който постигнахме през 2016 година, да го има и през 2017 година и да се борим отново за 40% ръст. Това ще бъде изключителен успех. Има потенциал това да се случи, важно е да продължи сътрудничеството между Русия и България, да продължи рекламата на българския туристически продукт", посочи тя.

По думите й е важно България, независимо от политическата ситуация, да продължи своето активно присъствие на руския туристически пазар и да участва на големите изложения.

"Продължаваме с организирането на кръгли маси по въпросите на туризма между България и Русия, на които да присъстват представители на бранша и местните власти. Трябва да продължи да се насърчава детският туризъм и детските лагери, културно-историческият туризъм, балнео и спа туризмът, да се начертаят конкретни маршрути за руските туристи. Усилията трябва да продължат, за да имаме пак добри резултати", настоя тя.

Министърът бе категорична, че трябва да се запазят облекченията за визовия режим за руски туристи. Според нея, ако усилията продължат да се надграждат, България ще може отново да бъде призната като дестинация №1 за семейна почивка за руските туристи.

"Г-н Сафонов подчерта усилията на българското правителство по отношение на това да се гарантира сигурността на руските туристи у нас. Още миналата година на среща на премиера Бойко Борисов с г-н Сафонов се пое този ангажимент и се изпълнява изключително успешно и през летния сезон, и сега през зимния сезон", каза още Николина Ангелкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Трябваше 1-о при Плевенлиев да отиде за да се разберат, кой какво иска! Защото от неговите изказвания с-у Русия излиза че техните тууристе всъщност трябвна да намалеят драстично1 В общи линии от тази му изцепка се оказваме техни врагове! Точно като срещу 2-те Световни Войни! Плевенлиев очевидно и 2 реда от Историята не е прочел!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дека са американците бре ??
34
0
 
9
 
! Отговори
читател преди 7 години
Каквито курортите, такива и туристите. Най-долнопробният алкохолен туризъм се развива в България.Някои му казват - културен туризъм!!
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСНАЦИТЕ КАТО ДОИДА ЩЕ ИЗГОНАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ. КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ НЕЙНОТО ПЪТУВАНЕ?
32
3
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
От статията не става ясно дали унифорнмите на руските туристи ще са обозначени с нещо, както и кога Русия ще анексира БГ.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33Имаше един ловешки финансист който щеше да ги пляска.и те си го поканиха срещу солидно заплащане да ги научи как стават некои работи.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви визови облекчения? Слагайте им цените на визите на реципрочен принцип. Не може ушaнките да искат 90 евра от българин, а ние на руснака 15 евра.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително некомпетентна и крадлива!
28
4
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #13.руски турист. А ние??? Ритаме невинни жени в метрото,крадем и палим коли,продаваме дрога и караме жени да проституират...
27
6
 
16
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Не искаме Русия да ни строи атомната централа,а западни инвеститори. Тъпия ни президент настоява за нови санкции на Русия,а ходим да се унижаваме да искаме руски туристи??? Идете си доведете освен западни инвеститори и западни туристи... Така е когато една държава не си защищава националните интереси.
26
9
 
6
 
! Отговори
sameone wrote преди 7 години
Тиквун тиквун, ама за 2016 сме с ръст на икономиката, а при вас са фалити на банки и хиперинфлация винаги.А ти прочети в Зюддойчецайтунг миналият брой за замъкът на Станишев и Моника за 20 млн евро.За тях и БСП ли да гласувам?Прочети още на: dnes.bg/politika/2017/01/11/bsp-gerb-ili-treta-partiia-koi-shte-ni-upravliava-sled-vota.328361
25
1
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
До вата сосетКакво лошо има? Ти като им продаваш цаца на руснаците не печелиш ли от това? Да не говорим, че цените са ви такива, че и със скидките сте пак на 100% печалба. Ей, ти му буташ парите в ръцете, той се сърди че не били подредени, ами омачкани...
24
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ангелкова, ти не четеш ли какво писмо е написал президента ти до Тръмп срещу Русия. Санкции иско той, а ти мрънкаш за повече руски туристи да си води Путин хибридните войни. Не разбра ли - никаква Русия, толкова е вредна, че ми иде да си спра парното, което се подгрява с руска газ....
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утишла в русия да се ежи! Абе те без това предпочитат дестинация БГ! Харесват ни ракията сльнчевото време,кюполата шопската салата а не шопите!
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да беше отишла на Марс, можеше и марсианци да докара.До последно екскурзии и грабежи.Като за последно.
21
3
 
24
 
! Отговори
бай Ристо преди 7 години
Недейте да ги гоните русите че България от тях чака пари в бюджета. Това ни остана един туризъм. Другото го изедоха демократите-комунисти.
20
7
 
7
 
! Отговори
гайбаньоориджинал преди 7 години
До ПодозрителенТова са идеалните туристи.Ако стане война ще ни потрябват.Руският хибриден турист-най-добрия турист.
19
3
 
25
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Руският турист е добър турист, каквото и да лъжете !Руският евреин - много скаппан турист !
18
11
 
8
 
! Отговори
вата сосет преди 7 години
До ивчоивчо, май си далеч от морето, мой. колхозниците знаят само "цаца есть" и "какая скидка". ае, мерси от такива туристи....да се плацикат в крим, имаме си достатъчно ***...
17
13
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Сближаване между Европа и Русия няма да има, независимо че това упорито се твърди от руските "туристи" в Европа.