Какъв студ! За първи път децата "ваканцуват" повече от депутатите

Само в 87 общини ще учат днес, в останалите 178 условията не позволяват
Обновена: 11 яну 2017 07:13 | 11 яну 2017 07:11, Мария Нестерова
23
Какъв студ! За първи път децата "ваканцуват" повече от депутатите
Снимка: Flickr

За първи път учениците почиват по-дълго от депутатите - това е ефектът от продължилото и днес удължаване на дървената ваканция.

И децата, и народните избраници излязоха в зимна ваканция на 23 декември. Депутатите обаче днес се връщат на работа, а учениците остават у дома заради затисналите държавата преспи, обобщава "24 часа".

Още по темата

Само в 87 общини днес ще е учебен ден. В останалите 178 ваканцията е удължена. Сред тях са София, Бургас, Монтана, Пазарджик, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол. Ще се учи пък във Варна, Велико Търново, Свищов, Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Плевен, Сливен, Търговище и други.

В над 70% от столичните училища все още не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия. Затова кметът Йорданка Фандъкова реши да удължи ваканцията с още един ден. Замервания на температурите на по-високите етажи и в северните и северозападните крила в повечето училища показали, че градусите са под нормите.

Според изискванията температурата в класните стаи трябва да е минимум 18 градуса. Причината била, че по време на зимната ваканция отоплението е било намалено до минимум.

Очакванията са децата в София да се върнат на училище в четвъртък.

От Столичната община все пак припомнят, че всеки директор има правомощия да определя режим на работа на съответното училище.

"Съжалявам за неудобството за родителите, но здравето на децата е на първо място. При тази ситуация, при липсата на цялостно решение, рискуваме в утрешния ден след като децата отидат на училище, малко след това да бъдат освободени от занятия, което би създало допълнителни затруднения. Към учениците – класните и контролните са неизбежни, затова използвайте свободните дни да се подготвите добре за тях", написа Фандъкова във Facebook.

До края на седмицата пък няма да учат децата от всички 11 общини в област Стара Загора. Причината е както лошото време, така и грипната епидемия в областта. Броят на заболелите от остри респираторни заболявания и грип достигна 361 на 10 хиляди души население, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Първи ваканцията удължиха в община Стара Загора, последва ги Гълъбово, а след това и цялата област.


23
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И като е толкова зле работата защо не направят по дълга зимна ваканция за сметка на лятната. Да не е после да ми отучват в съботи и недели.
20
1
 
1
 
! Отговори
77 преди 2 месеца
До 66

Ще знаеш, че дечурлигата от 1-ви до 10ти клас ще изгубят много в живота от това, че няма да научат уроците за почвите в Южна Америка, историята на гражданската война в САЩ
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурен съм, че децата преживяват много тежко това, че не ходят на училище.
18
0
 
2
 
! Отговори
ВъПрост преди 2 месеца
В парламента беше ли спряно парното през ваканцията? Ако - да, как затоплихте, ако - не, защот спряхте това в училищата?
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гледам дебатите в Народното събрание в момента и се учудвам, че не са с балтони. Да не би там да е топло? Такава голяма конюшня как можа да се отопли, а училищата и болниците не могат. Наглеци!!!!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
как така някой ще има нещо повече от дупетатите,веднага тази несправедливост да бъде поправена.Пускайте депутатите в почивка веднага и да не идват преди децата,даже ако може изобщо да не идват :-)
15
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Тия като изцоцат и последната стотинка от тая земя, ще си отидат от чужбина. Ние да му мислим.
14
0
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 2 месеца
Хахаха, много добро заглавие, поздрави !
13
1
 
9
 
! Отговори
Младежки ГЕРБ преди 2 месеца
Това е неморално !!! Как ще почиват повече от тия,които коват законите !
12
1
 
17
 
! Отговори
Цирк ГЕРБ преди 2 месеца
Парите за отопление са откраднати.
Парите за чистене на снега също са откраднати.
После защо валяло сняг през зимата и колко страшно било, когато температурите са минусови.
Вие гласувахте за тях, не аз.
11
7
 
5
 
! Отговори
66 преди 2 месеца
В училищата на областните центрове температурите и заболяванията са близки до нормалните.Удължаването на ваканцията е спекулативно с цел икономия на пари за сметка на подготовката на учениците!Никакво преструктуриране не може да компенсира пропуснатите часове-ще има едно препускане по програмата и повърхностно усвояване на материала.Считам,че кметовете подходиха непрофесионално ,популистки,спекулативно към проблема и следва МОН да се намеси веднага и в четвъртък всички деца да са в училище на уч
10
1
 
13
 
! Отговори
sante_dog преди 2 месеца
До какво доведе лошото време - някой да почива повече от депутат. Това трябва да се поправи при новото правителство, че да се знае кои са шефове!

Толкова е студено, че даже показаха по телевизията няколко депутати бръкнали в собствените си джобове...
9
0
 
16
 
! Отговори
СТУД преди 2 месеца
Не знма, защо но още като прочетох заглавието асоциацията ми беше за Малката кибритопродавачка но Братя Грим.
Студът не е от зимата....друг е. Студът е от болезнена липса на нещо човешко, топло и истинско.
Представям си огнище, семейство, вечер и онази невидима връзка, която преминава през поколенията.
Скъсана е. "Депутати" не ми кореспондира с род, точно обратното. Съжалявам
Не ми се смейте, сигурно ми е от годините...
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А на 12.01 дали ще се учи? Преди един час в София беше -17. Това е най-ниската температура откакто са захванали студовете
7
0
 
8
 
! Отговори
Баце преди 2 месеца
дай малко пари на Данчето да стопли дечурлигата. Или си ги предвидил за други разходи.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано това Глобално затопляне приключи по скоро, че ще изпукаме от студ.
5
0
 
32
 
! Отговори
Кой преди 2 месеца
Ако беше здравето на децата най-важното, щеше да има хубава храна в училище и т.н. Тука става въпрос за едно отоплнение дето чакаме да се стопли, че да платим по-малко. Да не ми ги говорят тия.
4
0
 
14
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 2 месеца
Депутатите мизерстват с 5-6 хилки и е логично да им се увеличи заплатата,защото минималната заплата в България стана 460 лв.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За първи път някой да почива повече от депутатите!!! Ехееее вече е демокрация !
2
0
 
9
 
! Отговори
И аз преди 2 месеца
като не сложа бензин на колата не върви.