Какъв студ! За първи път децата "ваканцуват" повече от депутатите

Само в 87 общини ще учат днес, в останалите 178 условията не позволяват
Обновена: 11 яну 2017 07:13 | 11 яну 2017 07:11,
23
Какъв студ! За първи път децата "ваканцуват" повече от депутатите
Снимка: Flickr

За първи път учениците почиват по-дълго от депутатите - това е ефектът от продължилото и днес удължаване на дървената ваканция.

И децата, и народните избраници излязоха в зимна ваканция на 23 декември. Депутатите обаче днес се връщат на работа, а учениците остават у дома заради затисналите държавата преспи, обобщава "24 часа".

Още по темата

Само в 87 общини днес ще е учебен ден. В останалите 178 ваканцията е удължена. Сред тях са София, Бургас, Монтана, Пазарджик, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол. Ще се учи пък във Варна, Велико Търново, Свищов, Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Плевен, Сливен, Търговище и други.

В над 70% от столичните училища все още не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия. Затова кметът Йорданка Фандъкова реши да удължи ваканцията с още един ден. Замервания на температурите на по-високите етажи и в северните и северозападните крила в повечето училища показали, че градусите са под нормите.

Според изискванията температурата в класните стаи трябва да е минимум 18 градуса. Причината била, че по време на зимната ваканция отоплението е било намалено до минимум.

Очакванията са децата в София да се върнат на училище в четвъртък.

От Столичната община все пак припомнят, че всеки директор има правомощия да определя режим на работа на съответното училище.

"Съжалявам за неудобството за родителите, но здравето на децата е на първо място. При тази ситуация, при липсата на цялостно решение, рискуваме в утрешния ден след като децата отидат на училище, малко след това да бъдат освободени от занятия, което би създало допълнителни затруднения. Към учениците – класните и контролните са неизбежни, затова използвайте свободните дни да се подготвите добре за тях", написа Фандъкова във Facebook.

До края на седмицата пък няма да учат децата от всички 11 общини в област Стара Загора. Причината е както лошото време, така и грипната епидемия в областта. Броят на заболелите от остри респираторни заболявания и грип достигна 361 на 10 хиляди души население, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Първи ваканцията удължиха в община Стара Загора, последва ги Гълъбово, а след това и цялата област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като е толкова зле работата защо не направят по дълга зимна ваканция за сметка на лятната. Да не е после да ми отучват в съботи и недели.
14
1
 
1
 
! Отговори
77 преди 7 години
До 66Ще знаеш, че дечурлигата от 1-ви до 10ти клас ще изгубят много в живота от това, че няма да научат уроците за почвите в Южна Америка, историята на гражданската война в САЩ
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурен съм, че децата преживяват много тежко това, че не ходят на училище.
12
0
 
2
 
! Отговори
ВъПрост преди 7 години
В парламента беше ли спряно парното през ваканцията? Ако - да, как затоплихте, ако - не, защот спряхте това в училищата?
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам дебатите в Народното събрание в момента и се учудвам, че не са с балтони. Да не би там да е топло? Такава голяма конюшня как можа да се отопли, а училищата и болниците не могат. Наглеци!!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как така някой ще има нещо повече от дупетатите,веднага тази несправедливост да бъде поправена.Пускайте депутатите в почивка веднага и да не идват преди децата,даже ако може изобщо да не идват :-)
9
0
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
Хахаха, много добро заглавие, поздрави !
8
1
 
9
 
! Отговори
Младежки ГЕРБ преди 7 години
Това е неморално !!! Как ще почиват повече от тия,които коват законите !
7
1
 
17
 
! Отговори
Цирк ГЕРБ преди 7 години
Парите за отопление са откраднати.Парите за чистене на снега също са откраднати.После защо валяло сняг през зимата и колко страшно било, когато температурите са минусови.Вие гласувахте за тях, не аз.
6
7
 
5
 
! Отговори
66 преди 7 години
В училищата на областните центрове температурите и заболяванията са близки до нормалните.Удължаването на ваканцията е спекулативно с цел икономия на пари за сметка на подготовката на учениците!Никакво преструктуриране не може да компенсира пропуснатите часове-ще има едно препускане по програмата и повърхностно усвояване на материала.Считам,че кметовете подходиха непрофесионално ,популистки,спекулативно към проблема и следва МОН да се намеси веднага и в четвъртък всички деца да са в училище на уч
5
1
 
13
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
До какво доведе лошото време - някой да почива повече от депутат. Това трябва да се поправи при новото правителство, че да се знае кои са шефове!Толкова е студено, че даже показаха по телевизията няколко депутати бръкнали в собствените си джобове...
4
0
 
16
 
! Отговори
СТУД преди 7 години
Не знма, защо но още като прочетох заглавието асоциацията ми беше за Малката кибритопродавачка но Братя Грим.Студът не е от зимата....друг е. Студът е от болезнена липса на нещо човешко, топло и истинско.Представям си огнище, семейство, вечер и онази невидима връзка, която преминава през поколенията. Скъсана е. "Депутати" не ми кореспондира с род, точно обратното. СъжалявамНе ми се смейте, сигурно ми е от годините...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано това Глобално затопляне приключи по скоро, че ще изпукаме от студ.
2
0
 
14
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
Депутатите мизерстват с 5-6 хилки и е логично да им се увеличи заплатата,защото минималната заплата в България стана 460 лв.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За първи път някой да почива повече от депутатите!!! Ехееее вече е демокрация !