Към една трета от тежките ни верижни машини - повредени

Водачите пък често подценявали обстановката и бързо сваляли вериги
41
Към една трета от тежките ни верижни машини - повредени
Военните участват всеки ден в акции в помощ на населението. Снимка: МО

Около една трета от тежките верижни машини - МТЛБ, използвани през зимата от противопожарните служби в страната, са повредени. Това коментира директорът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов.

"Това са военни верижни машини, пригодени за граждански условия. Те не са машини, проектирани и създадени за работа през зимата", обясни Павлов и допълни, че ремонтът им е много скъп.

Русенската противопожарна служба, която има две МТЛБ-та, не може да ги използва. Едната машина е неизправна от година, а втората се е повредила на 7 януари на пътя Русе-Бяла при изтегляне на един от закъсалите в района тежкотоварни камиони.

Павлов обясни, че шофьорите подценяват обстановката и не са подготвени, предаде БТА.

Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе Румен Кръстев каза, че в районите на контролно-пропускателните пунктове на изходите на града, където полицейски патрули при лоши метеорологични условия следят и регулират движението, водачите на тежкотоварните камиони поставят вериги. Когато навлязат обаче по разчистен път, ги свалят, но след това закъсват, като попаднат отново в участък със снегонавяване.

Кръстев заяви, че в последните дни има няколко съставени акта на шофьори на камиони.

Комисар Димитър Павлов заяви, че противопожарната служба е реагирала на множество най-различни сигнали на 6 и 7 януари, транспортирала е и пациенти на хемодиализа, както и разболели се тежко хора. Високопроходим "ратрак" е изпратен от Русе в Добрич и е там от няколко дни, а тежък влекач е подпомагал екипите на ВиК в Разград.

Тази нощ огнеборците са реагирали на два сигнала за пожари в къщи - в Новград и във Ветово. Произшествията са с материални щети, няма пострадали хора.

Кръстев заяви, че обстановката в областта е спокойна, без тежки пътни произшествия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
1
 
! Отговори
pepe преди 7 години
Съветските машини са така!
27
1
 
4
 
! Отговори
сс преди 7 години
всеки шофьор с едно мтлб през зимата и да си го подържа за собственна сметка, по думите на герберите така трябва да е по пътищата през зимните месеци... за да не ги мислят хората...
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според тази Калинка, шофьорите били неподготвени, че 1/3 от МТЛБ били повредени, а парите за поддръжката им откраднати.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павлов, като Павлова иска още пари
24
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ъъъъ....една трета - от общо колко? 6?
23
1
 
23
 
! Отговори
Уволнение преди 7 години
Мале,гербавите калинки ,как се гаврят с народа.НЕ всички сме платени зомбита за да ви вярваме.Този,веднага на борсата.
22
3
 
41
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тоя "експерт" по машините да ходи да се гръмне някъде. Бронирана машина създадена от руснаците която не издържала на студ хахахаха абе журналята не ви ли мина през *** *** поне това което ви написах или нЕма как простототията си е за цЕл живот.
21
0
 
17
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
С нещо здраво и неограбено останали в Бг ?
20
1
 
9
 
! Отговори
Rotnia преди 7 години
Karah takava v kazarmata I sa mnogo iaki za truden Teren no I mnogo lesno se precakvat iskat postoianna poddra6ka
19
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Така е, руските машини се трошат навсякъде и винаги...Защо никоя строителна фирма не купува руски трактори, фадроми или багери ?!"Запомни едно нещо- поддържана машина не се разваля. Щом се произвежда от десетилетия, значи няма фабрични дефекти. Освен това въпросният модел се произвежда и у нас. Чупи се когато се пести от ремонт.
18
47
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, руските машини се трошат навсякъде и винаги...Защо никоя строителна фирма не купува руски трактори, фадроми или багери ?!
17
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терем е държавна фирма, произвежда МТЛБ плюс всичките му модификации, включително и за зимни условия. Произвеждат части и предлагат поддръжка. Вие, г-н Павлов сте държавна служба, какво ще рече, че му била скъпа поддръжката на МТЛБ? Държавата си продава сама на себе си на завишени цени ли? :DАйде малко по-сериозно и си оправете машините най-накрая. Те няма да се оправят магически, изпратете заявка, както казах държавна служба сте по-дяволите.
16
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Те не са машини, проектирани и създадени за работа през зимата", обясни Павлов и допълни, че ремонтът им е много скъп."Извън строя са, защото не ви се дават пари за поддръжка и ги карате докато се износят и повредят. Всяка машина иска периодична поддръжка, а не молитва. Ако машините ви са базови МТЛБ, пак не би трябвало да имате проблеми с проходимостта в сняг. Ако ще се оправдате с това, тогава купете МТЛБв, специално за зимни условия, съветски са не струват милиони. Втора ръка са по 7 бона.
15
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците при техните по-лоши зимни условия с какви ли машини работят?Едно знам с изправни и подържани.Нас 20см.сняг и минус10-20 градуса и аха държавата да изпадне в колапс.
14
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това са военни верижни машини, пригодени за граждански условия. Те не са машини, проектирани и създадени за работа през зимата"МТ-ЛБ, машина, проектирана да тегли артилерийски оръдия в арктическите зими на СССР, не била пригодена за работа през зимата. И този *** е шеф на пожарникарите в Русе...Боже опази.
13
0
 
41
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Тези машини някога са работили във всякакви условия, а сега са стари и неподдържани.. И понеже цялата работа ни е такава за 1-2 дни по-обилен снеговалеж просто сме загинали:(
12
1
 
25
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Правилно! Купувайте сАветско! Защо то това единствено което се движи и върши работа сега! Гледах новини, там имаше сюжет за това!
11
35
 
4
 
! Отговори
закон в семейството преди 7 години
Не купуваме руски ,турски и китайски баклуци !
10
3
 
29
 
! Отговори
ЗКТЧ преди 7 години
До ГурбетчияДобре, че беше тая техника, че тия от твойта боя по Добрич Силистра и Разград, щяха да умрат от глад, а ако не бяха МЛ-ТБ-тата щяха ромките да раждат в колибите..
9
6
 
42
 
! Отговори
Ыуеишщ преди 7 години
За механик-водачите на МТЛБ имахме казармен лаф - глава проста между два лоста...Е, простите глави винаги преодоляваха снежните преспи...Това е непостижимо за Тиквеновите глави, Лиляновите глави, Агнешките глави... А Цвъц има 6 апартамента, на него МТЛБ не му требЕ....