Куче да си! Греят четириноги с инфрачервени лампи

Животинките в общинския прют в Пловдив спят на сено
12 яну 2017 08:50,
58
Куче да си! Греят четириноги с инфрачервени лампи
Снимка: Reuters, архив

Кучетата, които са в общинския приют в Пловдив, не страдат от минусовите температури. Клетките им се отопляват с инфрачервени лампи, а четириногите спят на дървени скари, под които има дебел слой дървени стърготини. Това съобщи шефът на приюта Георги Божев пред "Монитор". Той уточни, че ако студовете продължат и температурите паднат под минус 20 градуса, клетките ще бъдат заградени с бали от слама.

"Поръчали сме голямо количество бали от слама и ако се наложи, ще заградим клетките, за да осигурим термо стена срещу студа. Всяка клетка има врата, която се затваря при студено време и заедно с инфрачервеното отопление, се осигурява топлина на животните", обясни Божев.

По думите му клетките имат и полиетиленови завеси, които също спомагат срещу студовете. Наред с това менюто на кучетата е подсилено с по-питателни гранули.

"За да бъде компенсирана загубата на топлина, сме завишили мазнините и протеините в гранулите. Така се компенсират температурните разлики и енергийните загуби", каза още той.

В пловдивския приют в момента има общо 59 кучета, 23 от които са иззетите при акция на Криминална полиция на 29 октомври питбули. Предстои малките питбулчета да бъдат настанени в отделни клетки и да им бъдат търсени осиновители, ако прокуратурата и съдът разрешат това.

Само шест маймунки има в строящия се зоопарк в Пловдив в момента, тъй като останалите животни са разпръснати по зоологическите градини в страната. Маймунките са настанени в закрита клетка и по време на минусовите температури ги топлят с климатици. Целта е температурата в клетката им да не пада под 22 градуса. Менюто на маймунките също е калорично – те най-много се радвали на ядки – бадеми и лешници, които обичали да си белят сами. Освен това дневната им доза калории включва още банани и различни цитрусови плодове. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: пловдивприюткучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА разбирача, който най-вероятно най-големият му допир с Германия е бил като гледа филмите за Хитлер по нешънъл, в Германия кастрацията на кучетата е задължителна и кучетата по приютите не се задържат повече от седмица две и се осиновяват веднага. Затова ние от "развитите и харчещи" източно европейски страни от четвъртия свят "изнасяме кучета и котки" към западна европа!
26
2
 
33
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Да се грижим за домашните животни и за кучетата е хубаво но нека не забравяме,че в гладни години хората са изяждали всички домашни животни или са ги раздавали на други под формата на кюфтета. Така е ставало например в Петроград по време на германската обсада (1941-1944 г.): всички бездомни животни "мистериозно" са изчезнали от улиците.
25
3
 
45
 
! Отговори
гостенка преди 7 години
Едно голямо БРАВО на служителите работещи там и помислили за животинките да оцелеят.Но типично по български когато се направи едно добро дело, винаги ще се намерят такива дребни души които да го оплюят, но за да стане света в който живеем едно по-добро място, първо ние трябва да станем по-добри и човечни!
24
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срамота, българи! Да се възмущаваме, че някой си е свършил работата и е използвал парите, които се отпускат за животните по предназначение, а не ги е изпапкал. Тюх да се не види, ако не бяха тия кучета, рай щеше да бъде тая държавица и за бедни , и за бездомни, и за пенсионери.
23
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Schutzstaffel Не, не ги убиват. Това е лъжа. Грижат се за тях, докато им намерят осиновители, а които по някаква причина не могат да бъдат осиновени, си живеят в приютите до естествената си смърт.
22
3
 
40
 
! Отговори
Новогодишно преди 7 години
Пажелаваме на Карнелия Нинава да е куче: ще я греем от сутрин до вечер със всякакви видове лъчи,само и само да излекуваме нейните фобии и комплекси.
21
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В същото време вчера четох за някакъв 45 годишен бездомник в Самоков, който спи при -25 градуса в постройка без прозорци и се чуди дали ще оживее до сутринта, а никой не иска да му помогне - нито община , нито социални служби. Явно е по-удобно да се правим на състрадателни към животните
20
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завиждате на кучетата ли ве? До там ли сте паднали? Никой не ви е виновен, че сте се провалили в живота. НИКОЙ! И за да ви го докажа ще ви кажа, че има хора в България и то доста, които си живеят добре, вадят добри пари БЕЗ да крадат и мамят. Интересно как успяват,а ? Докато не започнете да търсите вината в себе си, няма да се оправим никога. Държавата не ви е майка, вече сте на възраст трябва да се оправяте сами.
19
4
 
44
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Всъщност - това щеше да е чудесно....ако нямаше зъзнещи бедни...социално слаби...и т.н.Така - всеки логично си задава въпроса - кой плаща за подобен лукс? Не ме разбирайте криво - много обичам всякакви животинки...всъщност се радвам за приютените хайванчета!
18
1
 
48
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Всяко живо същество иска да има условия да оцелее. Кучетата в Каменар ги бяха оставили в снега без храна. Кой не иска да живее добре било то човек или куче или коте или птиче ...Просто някои живеят добре ,а други нямат този късмет.
17
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали не си мислите, че ако света остане без ток и гориво, някой ще му пука за кучетата? Такива сте, понеже сте презадоволени консуматори. Но ако един ден в магазините спрат да доставят храна, това куче дето е у вас ще го изядеш за да нахраниш теб и децата ти. Това е истината, грозна и страшна!
16
2
 
37
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
От къде я измисли тая дума, "хипократи" хахаха Някой ще помисли че идва от Хипократ и ще остане с лошо мнение за лекарите и клетвата дето полагат.
15
1
 
40
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Голямо чудо, дядо ми преди 20 години беше сложил подобни лампи в курника, да не опукат пилците при -20. Беше ги купил от руския пазар, там продаваха доста интересни работи.
14
0
 
38
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Изобщо не съм съгласен и с това животните да се държат в клетки, като са пълни със сняг. Поне да ги пускат да бягат, да се топлят.Щото глутниците в София са си екстра в студа.Не забравяйте, че милиони години преди "природозащитниците" да се пръкнат, животните са оцелявали и еволюирали. Дори през зимата..... :D
13
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи си има институции за кучетата, ама тези институции като ги напраскат по 10 в кафез изведнъж се обръща палачинката и трябва ние да мислим за кучетата, нали? Както коментар 2? Хипократи сте. Колкото за хората и там институциите просто не работят. Данъците които плащаш не отиват за хората, а за тези в парламента и техните кръгове. Но извинявай, в тези кучешки времена кучетата са най-важни!
12
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съди за една нация по отношението и към живоните. Е ако някой се чуди защо българия е к.е.не.фа. на Европа, ето защо. Ето защо и всеки който чуе за българин и бяга далеч, защото всиките сте бо.к.луци.Правите се на големи хуманисти ама да ви питам колко дърва, храна и дрехи сте дали на бездомните за които толкова много ви е грижа? Не ми отговаряйте, въпроса е реторичен.
11
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще рече че всички кучета са по приютите. А глутниците по улиците откъде са дошли. Сигурно Путин ги е пуснала, да ядат бедните българи? Или кучешката мафия, която периодично ги пуска обратно, без да са кастрирани. Че да има работа и проси милиони за безсмислена дейност.
10
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм, обаче не съм и аз този който го е заврял там? Нито съм аз този, заради който бездомника няма дом. Обаче я бъди честен пред себе си и кажи, за бездомника ли те боли повече или за кучето завряно в клетка? Знаеш ли Амундсен (предполагам че знаеш кои е) как е третирал кучетата? Впрегнал ги е да го заведат до Южния Полюс, като по пътя ги е трепал и ги е ял и е давал на другите кучета да ги ядат за да са силни...
9
13
 
39
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
До АнонименПърво не обиждай! Второ кучетата са опитомени преди няколко хиляди години, което изобщо не означава, че са човешко творение.Трето за животните през зимата е неестествено да са на топло. За това имат дебела козина през зимата. Четвърто *** събери всички кучета и си ги прибери у вас.Как ли природата не се е съветвала с тебе досега?
8
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като спрат да умират хората на село от студ (буквално), тогава ще седна да мисля за кучетата!