Вълци и чакали дебнат добитъка, налазиха селата

Над 30 вълка са отстреляни в района на Ивайловград
13 яну 2017 08:40,
27
Вълци и чакали дебнат добитъка, налазиха селата
Снимка: архив Reuters

Вълци, чакали и лисици обсаждат посред бял ден селата в планинските и горски райони и нападат добитъка на хората.

Около 30 вълка са отстреляли ловците в района на Ивайловград, пише в. "Монитор". 10 вълка са били убити на място. Двойно повече са ранени и са се скрили от ловците.

"При ранените вълци смъртността е 100%. Те стават жертва или на други вълци, или на по-дребни хищници, или загиват от раните си", казват ловци с опит.

В района на Ивайловград има и много едри глигани. Само този сезон са отстреляни три екземпляра с тежест между 200 е 230 кг, хвалят се от ловната дружинка в село Покрован.

Вълците са завладели Средна гора от Осетово и Александрово чак до Златосел и Розовец.  Царството на хищниците е планината над Свежен. 

Животновъдите се принудиха да купуват по няколко овчарски кучета, да са пазят добитъка си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: вълциселачакали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еколозите, много злоба има в коментарите ви, да не би да е защото отмениха забраната за лова.
16
0
 
5
 
! Отговори
Див Петел преди 7 години
Тези с огромните комплекси, въоръжени до зъби и месещи се в естестсвените процеси в природата са изключително жалки същества. Вълци да ги изядЪт.
15
0
 
5
 
! Отговори
невидим преди 7 години
по големи вълци от хората няма в българия,това е истината з..н долна
14
1
 
4
 
! Отговори
до Тато преди 7 години
Не знам какви ловджии познаваш лично, но това не е типичното поведение за един истински ловец. Повечето даже с действията си допринасят за запазване на много видове. Повечето са достатъчно грамотни и знаят какво и как да правят. Които имат повече ресурс пък даже захранват дивеча в по-трудни моменти. Всяко стадо разбира се си има черни овци разбира се и също бракониерите аз не ги броя за ловци, те са си престъпници.
13
4
 
2
 
! Отговори
младеж преди 7 години
До "Едно нещо не мога да проумея..." Цъкнах ти минус без да искам. Иначе това са изкривявания на цивилизацията. Всеки процес си има недостатъци и в този случай се объркват ценностите. Аз също не разбирам това с ***. Според мен щом сме избрали цивилизационното развитие, не е нормално разхождайки се в квартала си по асфалтова улица да има риск за живота ти от безпризорни животни
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България това е решението за всичко. Давайте да стреляме безразборно. Така убиха и кончетата, и ягуара от зоопарка, кучето на плажа във Варна. Един народ се вижда какъв е по отношението си към животните. Спрете бракониерството и няма има проблеми с вълците. Изразен народ. То помежду си се избиват всеки ден, че какво да говорим за животните
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно нещо не мога да проумея:Да преследваш и убиваш вълци в гората е законно и дори се гордеят с това.А когато озверели песове нападнат жена ти и детето ти в града, бе било хуманно да ги убиеш.
10
2
 
18
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
В другите държави тези животни са защитени но в Бг всичко се трепи .Само тия вълци и чакали в парламента не можаха да ги изтрепят дето ядат народа от години.Бай Тошо
9
5
 
23
 
! Отговори
Тато преди 7 години
Ловците трябва да бъдат изтрепани от алтернативна ловна дружина. Те са най-долните селяци първобитни изчадия. Избиват всичко и пият като невиждали. За собствено удоволствие унищожават флора и фауна. И както казват коментиращите преди мен - избиват и останалите животни ,а после защо вълците нападат. Пък стопаните за домашните животни има и други методики да спрат вълците без овчарски кучета. Има модерна техника вече.
8
2
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Ха ха.Забравихте ли как преди време големият радетел на човешките Лютви Местан права се хвалеше колко вълка е от стрелял за един ден?Че и снимки беше поснал.
7
3
 
25
 
! Отговори
Шматки преди 7 години
Има толкова за обстрелване по границата, те ми тръгнали да трепят вълци.
6
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквам хиляди панелни еколози,които никога не са гледали животни да обяснят,как труда на хората трябва да се хвърли на добрите вълци,защото те били по-добри и съвършени от хората.И само да споделя още-вълка като влезе в кошарата убива едно агне ,за да го изяде и още двадесет овце,защото го смущават с присъствието си,докато им яде наследството.
5
1
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Вълците ловуват на глутници, така че и глиган ще победят.
4
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 1Вълците може да не убиват глигани, но убиват друг дивеч като сърни, зайци, фазани... Когато хората за развлечение изтрепят тези животинки, вълци и лисици няма какво да ядат и тичат по селата. Вълкът е застрашен вид в света, в България ако тези наистина са отстреляли 30 вълка, то сигурно остават още толкова. Това са престъпни деяния, но ти дай на новоизпечения богаташ да се прави на ловец и стой та гледай, след него потоп.
3
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вълците са завладели Средна гора"Тези нещо откачат, я има 100 вълка в България, я няма и дай сега да ги избием.От човека звяр по-голям няма!
2
7
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Когато видиш вълк да убива глиган, ми се обади!
1
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тюфлеците бракониерстват и трепят храната на вълците- глигани и т. н. А после реват че им нападали добитъка...