В София и част от страната има опасност от поледици

Ще бъдат затваряни превантивно за обработка пътни участъци
Обновена: 14 яну 2017 18:23 | 14 яну 2017 18:20,
11
В София и част от страната има опасност от поледици
Снимка: БТА

В близките часове в западната и централната част от Дунавската равнина, Софийско, Кюстендилско, Пернишко, Пазарджишко, Пловдивско и Стразагорско има условия за образуване на поледица. Това се посочва в информация на Националния щаб за зимната обстановка на територията на страната към 13.00 ч., съобщиха от МВР.

От националния щаб напомнят, че затворени за всички моторни превозни средства /МПС/ са проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски".

Отворени са проходите "Айтоски", "Обзорски", "Печинско", "Предел", "Републиката", "Ришки", "Рожен", "Котленски".

АМ "Тракия" в областите Бургас и Ямбол от пътен възел "Зимница" до гр. Бургас е отворена с ограничение на скоростта 80 км/ч.

По АМ "Люлин" в област София при тунел 1 /района на Мало Бучино/ има ограничение за движение в дясната активна лента на лява тръба /посока София/, поради превантивен ремонт до 31 януари. Останалите магистрали са отворени.

От Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ съобщиха, че превантивно ще затварят за движение участъци от републиканската пътна мрежа, както и цели области, за извършване на обработка на пътищата с цел предотвратяване на пътно-транспортни инциденти при очакваните валежи от "леден дъжд" в следващите часове и обледяване на пътните настилки.

В областите Плевен, Ловеч, София, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич, Силистра, Бургас и Стара Загора вали дъжд, който се очаква да преминава постепенно в "леден дъжд".

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост съобразена с конкретната пътна обстановка, като спазват указанията на контролните органи и не навлизат в участъците, затворени за движение на МПС.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
слави преди 7 години
а бе тая магистрала Люлин кога е направиха че да я ремонтират
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
рядко се срещат смислени коментари в този сайт.Поздрави на номер 2!
5
0
 
13
 
! Отговори
Компир преди 7 години
У София какоф снег запуа... Мале, мале !!! Ке натрупа и после хаос и блокирани коли....
4
2
 
2
 
! Отговори
литървино преди 7 години
винаги има опасност от последици.рябва еа се третира матриала
3
4
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Няма такава държава чудя се през лятото като напече слънчо и асфалта се размекне пак ли ще затварят или ще му пазят сЕнка.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Внимавайте с черният лед той е най коварен! Много от шофьорите пренебрегват тази опасност на пътя и ги виждаме със смачкани ламарини и обърнати по таван. Това в най добрият вариант. Но има и такива със челни удари при които има жертви. Когато сте тръгнали на път първото с което трябва да се съобразите е пътната обстановка. Не карайте така като че ли сте безсмъртни. Не не сте безсмъртни а й останалите около вас също са смъртни. Една малка грешка и нервен крак на газта и става страшно.!
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мани страната, София е важна. Света се върти около нея все пак.