ВиК Търново изкупва грешката към падналия в шахта Кристиян

Дружеството поема разноските по лечението на младежа
15 яну 2017 17:40, Петя Славова
22
ВиК Търново изкупва грешката към падналия в шахта Кристиян
Снимка: Bulgaria ON AIR

От ВиК във Велико Търново ще поемат всички разноски по лечението на Кристиян Терзиев, който вчера падна в необезопасена шахта, която се стопанисва от дружеството, съобщава Bulgaria ON AIR.

31–годишният мъж остава за лечение в търновската болница със счупен крак и множество фрактури по тялото.

Санитарно-охранителната зона, в която Кристиян редовно разхождал кучето си се намира в непосредствена близост до голям жилищен комплекс и е на метри от детска площадка.

Още по темата

И въпреки, че според повечето от съседите му, не е трябвало да влиза там, те не отрекоха, че често са виждали и деца да прескачат оградата, за да си играят в опасната зона.

По думите на главния инженер на ВиК дружеството в старата столица влизането в санитарно – охранителната зона е строго забранено, там има знаци, а 31-годишния мъж е влязъл на своя глава, което едва не коствало живота му.

"Там е забранено влизането на чужди хора, това е съоръжение с питейна вода и още по-малко трябва да има и куче и т.н. Взели сме мерки да се дообезопаси тази шахта и да подобрим охраната на санитарно-охранителната зона. Мога да кажа, че ние не сме виновни и от човешка гледна точка като ВиК оператор ще поемем разходите за лечението на Кристиян", заяви гл. инж. Илия Сирмов от ВиК Велико Търново.

31- годишния Кристиян е категоричен, че ще потърси правата си в съда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Значи въпросният тъпaнар изхожда кучето си върху вододайно съоръжение, а фирмата щяла да му плаща лечението, щото не гледа къде върви.. Нещо хич не е наред в тая България, ама въобще!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шахтата трябва да има капак,всичко друго е оправдание,децата и бездомните кучета няма кой да ги спре.
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВА ГРЕШКА?!?Поставен е знак Забрането влизането,а те си се разхождат като у тях си.Просто са хора и постъпват човешки,за да помогнат на простотията българска.На този същия му казах веднъж да не си разхожда огромното куче без намордник,защото се нахвърля върху моето чихуахуа,а той се обърна ,изгледа ме като т е л е и си продължи по пътя без да си вземе поука...и до днес така!
12
15
 
1
 
! Отговори
Giantr преди 7 години
Shefa na kanalizaciata na besilkata.
11
3
 
18
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
Този си е виновен. Може да чете, но 5 годишно дете? Кучето също е неграмотно.Щом има такъв случай, значи обезопасяването трябва да се подобри....
10
5
 
18
 
! Отговори
Нас преди 7 години
От В иК да не се правят на ощипани !!! Там е жилищна зона ! Ако беше паднало дете !!! Имало табели, а защо не е оградено !? Така ли ни пазят от диверсии ! МОНОПОЛИСТИ !Всичко им е от мързел!!!
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8 Хората са сложили табела. Няма как да ги осъди. Това е както при храните. Слагат етикет със съдържанието на вафлата и яденето е на твоя отговорност. Ако си алергичен от нещо те няма да са виновни - да си чел
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9Човешкото любопиство нищо неможе да го спре
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да изкупуват грешката, пак ще ги влачат по съдилищата тия от ВИК и ще плащат яко.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом като е вододайна зона защо не е оградена стабилно и не се охранява????? Щом този е влезнал значи всеки може да влезе и да отрови водата а представятели си колко народ ще умре от тази вода? Й какво е търсил този в тази зона на майка си терлъка ли? Виновен е й той и тези скоито стопанисвата зоната защото са безотговорни. Когато някой натрови водата и умрът хора чак тогава някой клатику.ец ще се сети че там трябва да има денонощна охрана и ограждение. Както винаги и тогава няма да има виновни!
5
5
 
27
 
! Отговори
* преди 7 години
Наистина не знам какъв полуид***от трябва да си, за да влезеш във вододайна зона с куче (т.е. зона на водоизточник) да се претрепеш като куче и да искаш да съдиш за това водното дружество!Знам за една друга държава, в която първо стрелят, а след това питата какво на майка си търсиш там!
4
4
 
24
 
! Отговори
Воден дух преди 7 години
А той какво е търсил в ЗАБРАНЕНАТА санитарна зона ?!
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре са се сетили от ВиК От Герб очаквам да раздават безплатни винетки на всички закъсали в снега през годината
2
2
 
19
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Пак в Търново преди години видях отворени шахти към някакъв резервоар за вода или нещо такова на хълма "Света гора"(ако не се лъжа).Така, че то на тях им е навик. Както им е навик да не си оправят дупките по улиците след отстраняване на авария. Но то май тия неща са така при всички ВиК дружества в България.
1
4
 
28
 
! Отговори
И ваща мама също преди 7 години
ВиК са също престъпници като Енерго про !Бойко Борисов развърза ръцете на монополистите да се гаврят с народа.