Двама нахапани от кучета за ден в Пловдив 

Две животни тормозят хора на улица "Ген. Данаил Николаев"
16 яну 2017 08:14,
15
Двама нахапани от кучета за ден в Пловдив 
Снимка: Булфото, архив

Двама пловдивчани бяха нахапани от кучета на улица "Ген. Данаил Николаев" в Пловдив. Едното от нападенията е станало рано сутринта в неделя.

"Нападнаха ме две улични кучета, нахвърлиха се в краката да ме хапят и в крайна сметка едното успя", разказва потърпевшият пловдивчанин пред Dnes.bg.

Той споделя, че захапката на кучето е била много силна. За щастие, мъжът се отървал само със спукана вена, следи от два зъба и уплаха.

"Спасил ме е зимният гащеризон и термоклинът, който нося отдолу. Разбрах, че тези две кучета са "рецидивисти". Към тях има пуснати много жалби. Институцията, която отговаря за бездомните кучета не знаела нищо по въпроса...", твърди младежът.

Той обясни, че кучетата са излезели от разградената зелена ограда на двора, като единият от песовете е бил с маркировка на ухото, но на другия не забелязал такава. Младежът е отишъл на лекар, за да му промият раната и да го имунизират срещу тетанус.

Очаква се екипи на Зооветеринарния комплекс да приберат агресивните животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: пловдивкучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Абе приятел, що не вземеш да помислиш с лейката и да си зададеш въпроса "Как една рибарска кукличка ще убие куче"??? И 10 да му сложиш, ще ги глътне и нищо, за няколко месеца стомашните му сокове са ги разградили
9
15
 
1
 
! Отговори
12345 преди 7 години
Хубавото в цялата работа е, че кучетата хапят почти винаги лошите и страхливите хора. Практически всичките 9 писали преди мен, меко казано не са в час. Ще дам веднага пример - номер 5 пише, че сватбуващите кучета били по-опасни, което е смешно. Те са дотолкова погълнати от това, което искат да правят, че не обръщат никакво внимание на нищо друго наоколо и на практика тогава са най-безопасни
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стопаните трябва да се научат, че кучетата им са опасни за околните, защото разпознават само тяхната миризма и са научени да покровителстват територията на човека, който се грижи за тях и е край тях през повечето време. Затова ако домашно куче се спусне към някой, много собственици подвикват неблагоразумно. Ако животното не е обучено, това само ще го насъска! И аз като Нед моето неголямо куче го изкарвам на повод, и го пускам да си тича едва в гората. Така и опасност няма, и то е доволно :)
7
2
 
7
 
! Отговори
Нед до 6 преди 7 години
Загубени стопани колкото искаш , аз имам 3 кучета от които две са чихуахуа , но никога не ги пускам свободно да се разхождат , въпреки че са по 2кг.Лошото е ,че много хора са безотговорни , а от това страда животното най вече.Кучеот реагира на адреналин , не различава страх и ярост.Колкото да им е кофти на стопаните , повод задължително и на полянките където е разрешено пускай колкото искаш.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години ме ухапа домашно куче разхождано от стопанина си без каишка,нападна ме в гръб докато отключвах входната врата.Изритах силно в главата и то се отдръпна но стоеше срещу мен и лаеше злобно,стопанинът му се приближи бавно и спокойно и почна да ми обяснява да не се страхувам то не хапело.След съответните методи за убеждаване аз също спокойно обясних на стопанина на кучето че ако жела може да ме съди,след това един единствен път го видях да разхожда кучето с каишка и намордник даже.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По това време на годината уличните кучета се събират на глутници, също като своите диви прародители, и това ги прави много опасни. Заради снега се налага да бранят по-малка по размер територия, и ако човек влезе в нея, рискът да бъде ухапан нараства неимоверно. Само сватбуващите кучета са по-опасни, но така или иначе това се случва предимно през топлия сезон и могат лесно да бъдат избегнати. А най-опасни са домашно гледаните кучета, пуснати на улицата от стопаните си, а също и овчарските.
4
4
 
20
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
А, хапят ви. Те ви се "радват"...Сега ще ги приберат, кастрират, източат няколко стотици левове и ще ви ги върнат да ви се "радват".
3
8
 
19
 
! Отговори
недоволен преди 7 години
В Шумен на бул. Симеон Велики 9 има една кучкарка, която няколко пъти на ден храни кучетата. Ходят след нея като след мечка. Тая малоумница и още няколко други са в конфликт с всички. Никой от живущите не е съгласен да се събират кучета и котки около блока и да чакат да ги хранят. През годините има няколко ухапвания, но това не притеснява кучкарите. Кучкарите са много нагли, агресивни и нападателни и с тях по тоя въпрос не може да се разговаря. Всички вече вдигнаха ръце и се примириха.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом кучета хапят хора, нама страшно.Лошото ще бъде ако хора започнат да хапят кучета. Тогава ще се надигнат много защитни организации и тежко му този, който е ухапал куче. Ще го съдят, ще го унижават, ще го изкарат канибал и ще го вкарат в затвора. Че ще плати и пари на кучето.
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Настъпиха тъмни времена за българския етнос. Ромеи, кучета и араби имат повече права от българина. Тежко ти и горко ти ако си българин - срещу теб са една камара кучкарски и правозащитни организации.