Цената на варненската вода ще върви нагоре

Инж. Вълканов: ВиК – Варна работи на загуба!
17 яну 2017 16:14, Анисия Иванова
7
Цената на варненската вода ще върви нагоре
Инж. Валентин Вълканов. Снимка: Черно море

Цената на варненската вода ще върви нагоре, каза инж. Валентин Вълканов, управител на ВиК – Варна.

"Загубите ни на вода към момента са на 60%, основно на авариите. Във Варна обаче диаметърът на тръбите на вътрешната мрежа е голям, откъдето идват и щетите", каза той пред тв "Черно море".

"Работим по бизнес-план на КЕВР, който е от 2017 до 2021 г. ВиК – Варна не си измисля нищо. В него е записано какви инвестиции трябва да се направят, при каква цена на водата. Повишение на водата в следващите 5 г. ще има, но това е на база плана на регулатора, в рамките на лев – лев и нещо за този срок", обясни той.

По думите му обаче цената на водата за Варна в момента е съобразена със социалната поносимост на населението.

"Стойността, която имаме тук, е средна цена за държавата – 1,43 лв., като прибавим пречистването и отвеждането става около 2 лв. Вероятно до 2021 г. водата ще стигне до 3 лв. Дали ще стане е въпрос на политика и на цифри от регулатора. От вдигането на цената на тока за 1 година ВиК – Варна губи 1 млн. лв. Ние не ги инвестираме, а ги даваме за ток. Намират се какви ли не поводи да се запази цената на водата, което води до загуби", обобщи инж. Вълканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6:ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ИЗКАЗВАНЕТО МИ,ЧЕ МНОГО ЗА КАЗВАНЕ ИМА ПО ТОЗИ БОЛЕН И СТАР ВЪПРОСАКО МОЖЕХ ДА ВИ ПОКАЖА КОЛКО ЧЕСТО ОБРАБОТВАМ МИВКИ,ВАНА,БАТЕРИИ ЗА ВОДА,ФАЯНС и т.н.,ТА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЕДИН ОТ БЕЗБРОЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ТОЗИ ХУБАВ/на теория/ГРАД!ОТДАВНА СИ КУПУВАМЕ ВОДА/а и тежи/,А ЗА ГОТВЕНЕ ФИЛТРИРАМЕ/като много други съграждани/!ЕДИН ОТ НАЙСКЪПИТЕ ГРАДОВЕ В БГ ЗА ЖИВЕЕНЕ,А СЕ БОЯ,ЧЕ НЯКОИ ЦЕНИ НА СТОКИ И УСЛУГИ НАДХВЪРЛЯТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ/познаваме ги/,НО НЕ И КАЧЕСТВОТО! "УСПЕХ"!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КАТО СЕ ПРИБАВИ,ЧЕ Е НЕГОДНА ЗА ПИЕНЕ,СЪОТВЕТНО ГОТВЕНЕ/котлен камък кой ще пие,консумира,ел.уредите се нуждаят от ежедневна обработка с препарати против котлен камък,на висока цена продавани,както и филтри,честа смяна на ел.уредите,поради увреждане-бойлер например/,ЗА КАКВИ ПОВИСОКИ ЦЕНИ ГОВОРИТЕ,ГОСПОДА?!УСЛУГИТЕ НАДХВЪРЛЯТ ЦЕНИТЕ НА ЕВРОПА ЗА ТАКОВА ЛОШО КАЧЕСТВО ВОДА В КОМБИНАЦИЯ С ПОСТОЯННИТЕ РЕМОНТИ,СЪОТВЕНО РЕЖИМ,ЧЕСТО БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!ТУРИСТИЧЕСКИ ГРАД,С ТОЗИ ТОЛКОВА СТАР ПРОБЛЕМ...
3
0
 
1
 
! Отговори
и на вас да Ви го... преди 7 години
Три фирми ходят по блоковете,където има топлофикация във Варна и лъжат клиентите. В блок 106 в кв. Младост Веола ВиК /общинско предприятие/ и Салвадор изготвиха оферта за подмяна на щранговте, но не и водомерите. Чакам констативен протокол за водомерите и ще се срещнем там където ви е мястото.
2
0
 
4
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Вода подавана некачествено.Ток подаван с нисък волтаж! Монополистите на загуба!?!? Ами нашите загуби ,?!?! Перални, хладилници ни заминават! Трябва да свалите цените ,а не да ги вдигате,,за некачествени услуги предоставани от Вас! Всичко сме си платили за прокарване на инсталацийте ви и то с трицифрени суми! Нагли до безбожие сте!
1
0
 
7
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Тиа па се "върват "на загуба! Аман от театри! Намалете си бюрокращината и ми оправете налягането на водата в къщата (вилата),па после вървете на загуба ! :)