Съкратени миньори от Бобов дол излязоха на протест

Искат си обезщетенията и неполучените заплати
19 яну 2017 14:20,
14
Съкратени миньори от Бобов дол излязоха на протест
Снимка: Архив, Булфото

Около 100 души, съкратени през последните месеци от Мини "Открит въгледобив" в Бобов дол излязоха на протест днес пред администрацията на мините.

Още по темата

Недоволните протестират срещу неизплатените им обезщетения от ръководството на мината, неполучени заплати и ваучери за храна, пише БТА.

Според миньори, всеки от съкратените около 400 души, имал да получава средно между 1500 и 2000 лв. Те заявяват и че не получават трудовите си книжки от мината, ако не подпишат, че тя не им дължи пари.

С недоволните се опитаха да преговарят представители на синдикатите, а лидерката на "Подкрепа" в Дупница Йорданка Германова се опита да излъчи група за преговори с ръководството. Протестиращите обаче настояват да получат парите си веднага, а не да водят безсмислени, според тях, преговори.

Миньорите се заканиха да блокират пътя на камионите, извозващи въглища за ТЕЦ "Бобов дол" в с. Големо село, община Бобов дол, в знак на протест. Те заявиха, че ако няма решение на въпроса им веднага, ще подготвят и блокада на магистрала "Струма".

На мястото на протеста беше кметът на Бобов дол Детелина Борисова, която заяви, че подкрепя хората.

Миньорите се надяват, че все пак може и да получат поне част от парите си, заради предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Бобов дол преди 7 години
До 6 анонимен Ковачки си купи апартамент яхта докато миньорите бяха без заплати. Нито той нито държавата ги интересува за народа. Те гледат тяхната облага. Всички сме РОБИ в тази държава.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглия Ковачки, робовладелеца. Къде е тъ пи я народ да се вдигне и да смачкаме такива робовладелци.
6
2
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Герб добре се борят с безработицата...
5
1
 
10
 
! Отговори
ХОЛДИНГ преди 7 години
Първа частна Община Бобовдол,закупена изцяло от другаря Ковачки.Кмет ,полиция,ДАЙ,НОИ работят непрестанно за благото на СОБСТВЕНИКА.ЗАПЛАТИ СЕ ДАВАТ ЧАТ ПАТ,ОБАЧЕ СЕ ГЛАСУВА РЕДОВНО,СЕМЕЙНО И ПРАВИЛНО ПОД СТРОЙ........СКОРО И В ДРУГИ ГРАДОВЕ
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сняг, студ, цената на въглища и всичко скача, а най простият работник си чака парите за преди месеци. Крайно време е държавата да изземе мините от концесионерите и да ги осъди!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази мина пак завлича някого - доставчици, бюджета/45 млн 2014г/ или работниците.Нали получава пари за продадени въглища и ток, нали БЕХ се разплати, нали има кредити от банки - де се губят толкоз милиони и отговорност все няма...
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ще ви оправи.
1
4
 
19
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Ха ха ...вече сме 2017 година и все още се борим за това да си получим изработените пари.Иначе поздравления за високия икономическ ръст,господин Борисов.Всичко е прекрасно,предполагам съвсем скоро да очакваме милионите избягали българи да се върнат.Идват поредните избори...с поредните празни приказки и поредните емигриращи вълни от хора бягащи като от война.