Живи мощи: Мъж оцеля цял месец с меню от... сняг

Румен Илиев е настанен в болницата в Горна Оряховица
20 яну 2017 07:33, Александър Попов
104
Живи мощи: Мъж оцеля цял месец с меню от... сняг
Снимка: Иван Първанов/Монитор

Мъж оцеля по чудо след като в продължение на цял месец яде само сняг и заприлича на живи мощи. В момента 51-годишният Румен Илиев е настанен в отделението по хирургия на общинската болница в Горна Оряховица в тежко състояние, като има сериозна опасност от ампутация на пръстите на краката му, пише "Монитор".

Той е от село Константин, където повече от десет години живеел сам. Миналата година отишъл да си търси работа и препитания в град Елена и се хванал да работи като пастир в кравеферма. Там изкарал няколко месеца, но бил принуден да напусне след като чорбаджията му продал животните и заминал за чужбина.

После работил няколко месеца във Велико Търново, но пак останал без препитание и решил да се върне в Елена. Тъй като нямал и стотинка в джоба си обаче, тръгнал пеш през снега и за няколко дни изминал 40-те километра между двата града.

В Елена Румен се настанил в стар изоставен метален фургон, за който казва, че отвсякъде духало все едно бил на къра. В продължение на почти месец той отчаяно обикалял града в търсене на някаква работа.

"Готов бях да работя каквото и да е. Дърва да цепя, сняг да рина само да си изкарам пари за хляба. Но никой не искаше да ме вземе", разказва мъжът. В продължение на цял месец той не сложил трохичка хляб в устата си, а за да залъже зверския глад, той ядел сняг.

Накрая бил паднал на улицата, близо до фургона, който обитавал.

След сигнал на граждани бил настанен в хоспис, но и от там трябвало да напусне, тъй като престоят се плащал по 22 лв. на ден.

След хосписа Румен Илиев бил отведен и настанен в Приемния център „Промяна” в Горна Оряховица, където изкарал няколко дни. От ръководството на центъра обаче, разбрали че мъжът има сериозни здравословни проблеми и той бил приведен и настанен за лечение в местната болница.

Състоянието на 51-годишният Румен е доста сериозно. От дългото гладуване стомахът му отказва да приеме храна, получил е и измръзване на пръстите на краката. Предстои лекарите да вземат решение дали да бъдат ампутирани.

"Не зная като се оправя и изляза оттук къде ще отида. Какъв е този мой нещастен живот. По-добре да се мре", казва отчаяно Румен Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
1
 
! Отговори
Dr Kenneth raymond преди 6 години
Искате ли да купите Бъбрек или искате да продадете бъбрека си?Търсите ли възможност да продадете бъбреците си за пари поради финансови сътресения и не знаете какво да правите, а след това се свържете с нас днес и ние ще ви предложим добра сума за Вашите бъбреци. Казвам се доктор Реймънд, който е нефролог в клиниката в УБТХ. Нашата клиника е специализирана в бъбречната хирургия и ние също така се занимаваме с покупката и трансплантацията на бъбреците с живот на съответния донор. Ние се намираме
66
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека е търсел работа в града ... Не е тръгнал да става алкохолик както някои които за разлика от него имат покрив над главата ама не и разум в нея! Когато някой е в безизходица трябва да му се помогне!
65
1
 
21
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
До ивчоНе обвинявай евроатлантизма а се погледни в огледалото и виж един от всички тези които чакат някой американец или германец да им оправи дереджето и да ги направи равностойни богати европейци. Този *** няма нужда от милостиня защото е работил и си е търсил работа. Има нужда от условия.
64
2
 
28
 
! Отговори
nqkoi si преди 7 години
Обаче мн ме кефи как никой почти не казва ,, дайте да помогнем,, а всеки е дървен философ...това могло, онова могло.
63
2
 
40
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
В европейска държава в 21 век хора да умират от глад.
62
3
 
20
 
! Отговори
Швед преди 7 години
Защо бе, чиче, казваш че искаш работа? Кажи, че си Швед и също кажи, че си дискриминиран и да видиш как ще долетят при теб една сурия нпо-та, държавни институции и прочее помNяри да ти турат цицa в устата да бозаеш....
61
1
 
45
 
! Отговори
До редакцията преди 7 години
Здравейте, няма ли някакъв начин да се потърси помощ за този човек? За други случаи, като например деца със заболявания и хора в неравностойно положение, се провеждат дарителски акции и се намират хора, които да помогнат. За този човек също могат да се намери начин и благодетели и да му се помогне.
60
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Следователно можем да направим заключение, че коментарите на всезнаещия писател от форума са в несъответствие с принципите и практиките на социалното и здравното осигуряване, всезнаещия писател не е наясно как работят, как се финансират рисковете и как функционират механизмите за разпределение и преразпределение в системите на социалното и здравното осигуряване.Но въпреки това пише за "нашите" пари. Не е ясно от къде се ползва с това мнимо самочувствие.
59
3
 
5
 
! Отговори
До анонимен преди 7 години
За да участваме в системите за здравно и социално осигуряване ние плащаме осигурителни вноски, за да обезпечим против риска преди всичко себе си, а не другите. Тъй като нашите вноски са много малки, няма как те индивидуално да бъдат достатъчни за да ни гарантират социални помощи, здравни и социални услуги, когато изпаднем в неравностойно положение или пък се разболеем. Но тъй като в такова неравностойно положение изпада само малък процент от хората, осигурителни системи преразпределят средства.
58
1
 
7
 
! Отговори
До анонимен преди 7 години
Социалното и здравното осигуряване работи с риск. Социалните рискове и рисковете за здравето са неща, които могат да се случат с всеки и никога не можем да имаме 100 процентова гаранция, че безработицата, безпаричието, болестта няма да почукат и на нашата врата.
57
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Здравей, явно има разлики между мен и теб.
56
4
 
18
 
! Отговори
rofl преди 7 години
Истории достойни за далечна източна руска провинция, каквато всъщност сме... Гледам камера на живо от Красноярск на -28 пътищата изчистени на асфалт, панелките закърпени, боядисани приличат на нещо, излезте навън в Люлин или Младост и се огледайте в какво живеете...
55
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помагаме на нелегални, а не българин не може. Това ли е Европа???? Човека яде сняг, дайте поне сметка на човека, да се осефери докато намери работа.
54
13
 
13
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Този човек болен ли е ? От 10 години живее на село ... на 51 ... здрав , какво искате бе ? Видях в Гоглето мапс с. Константин никой двор не е обработван , имам познати на село , който работят здраво и имат всичко , изгледа ли си прасе , теле , овце имат си зеленчуци и плодове , мазите им са пълни, голяма част от българите са страшно мързеливи , а и от там най- бедната държава, да имаме най - прекрасната земя ,и да сме гладни!!!!!!!!
53
4
 
26
 
! Отговори
До анонимен преди 7 години
Здравей Анонимен, Когато пишеш "не стига че сега го лекуват с нашите пари, ами трябвало и да го храним", пиши само за твоите пари, а не пиши за "нашите", нито пък за моите пари. Кой ти дава право да пишеш от "наше" име, или пък от мое име. Може би ти имаш нужда от малко мозък, за да пишеш коректно, както и от много сърце, за да бъдеш човек, а не скот.
52
3
 
34
 
! Отговори
До редакцията преди 7 години
Здравейте, няма ли някакъв начин да се потърси помощ за този човек? За други случаи, като например деца със заболявания и хора в неравностойно положение, се провеждат дарителски акции и се намират хора, които да помогнат. За този човек също могат да се намерят благодетели и да му се помогне.От статията се разбира, че той търси начини да изкара хляба си с честен труд. Чудя се как въобще може да има хора в този форум, които да си позволят мерзостта да се подиграват с такава човешка драма.
51
1
 
19
 
! Отговори
????? до Гого преди 7 години
Гого Гого пак си се надрусал и си облякъл тениската с американския флаг.Прочети цялата статия а не заглавието човека е работил изгубил е работата си и не е мързелувал ,за разлика като повечето като теб.
50
5
 
12
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
До АнонименВ ЕС сме от 10 години, от 1989 минаха 27 години. През тези години най-много са управлявали ДПСи БСП.Бих казал, че до тук ни докараха Беров, Жан Виденов, Доган, Цацаров и пр.
49
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше емигрант ,дом и храна медицински грижи нямаше да му липсват ако беше сутеньор дилър контрабандист или нещо подобно също нямаше нищо да му липсва.А той е обикновен човек който иска да работи ,и умира от глад и измръзване,добре дошли в България
48
21
 
6
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Най- голямото наказание за мързеливия и некадърния е бедността!- Роналд Рейгън