30 хил. хванати да карат без книжка за година

КАТ: Новите мерки по пътищата ни вече се изпълняват
21
30 хил. хванати да карат без книжка за година
Снимка: архив, БулФото

Близо 30 хиляди души са заловени да шофират, без да имат книжка през 2016 г. Това съобщи директорът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски пред БНР.

Още по темата

Полицията вече сваля табелите на леките коли, ако водачът е пиян, дрогиран, няма свидетелство или откаже проба с дрегер, обясни комисар Рановски.

"Бих казал, че това е едно от често срещаните и едно от нарушенията, които са със сериозна опасност за всички участници в движението, тъй като един неправоспособен водач е опасен както за себе си, така и за останалите участници в движението", коментира той.

По думите му всички нови мерки, които бяха приети, вече се изпълняват и вече се налагат санкции за нов вид нарушения на пътя и нови принудителни мерки, включително и сваляне на регистрационните табели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: КАТПътна полиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Моралист преди 7 години
До Факт(16)Не е катаджийска измислица и важи универсално. Само голямото 'бъркане в джоба' е оправия. Ти може да искаш да ти бъркат на друго, ама там за пътни нарушения не бъркат.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква стана тя уж бориме корупцията а с тези закони я увеличиха. Нали катажиите нямаха право да спират когато са сами! Нали бяха измислили групово спиране! А сега си спират когато и както си искат. Ами то ефекта е нулев. Щото буташ стотака и си тръгваш. Тези не са си платили затова са записани а онези дето са си платили ги няма в списъка. Нема оправия на тази мутренска територия. Докато тези овце блеят ще ги доят стрижат и онодват на задна прашка.
16
1
 
2
 
! Отговори
ТАКА Е В ГЪРЦИЯ! преди 7 години
КАТО СИ В НАРУШЕНИЕ -----ГЛОБЯВАТ ТЕ НА МЯСТО !ГЛОБАТА Е ЯКА....400-500 Э.!!!!АКО НЯМАШ ПАРИ ДА ПЛАТИШ ---ВЗИМАТ ТИ КОЛАТА !!АКО НЕ СИ ПЛАТИШ И СЕ ПРАВИШ НА ЛУД-----ПРОДАВАТ Я НА ТЪРГ...и ти покриват глобата!АЙДЕ , ХОДИ ТАМ ДА СЕ ПРАЙШ НА ..."ФИТИПАЛДИ" и ....... на ГОЛЕМ ТАРИКАТ И ГЯВОЛ!!!......
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера какво значи "нямат свидетелства" Никога не са карали курс за шофьори или не си го носят.
14
0
 
0
 
! Отговори
Taka li преди 7 години
Znachi mojelo i bez knijka...Ami i bez shofior stava li?
13
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Докато се робува на катаджийската измислица, че българина разбирал само ако му бръкнат в джоба, нарушенията очевидно ще се увеличават. При шофирането в съседните държави се спазват правилата, защото се знае, че а ги нарушиш, неизбежно ще последва глоба и не размера на гобата е важен, а неизбежността от глобяването при всяко нарушение.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30000 хванати за една година, т.е. средно по 82-*** на ден, а колко шофирания без книжка не са хванати за тази една година? По груби сметки някъде между 300 милиона и 3 милиарда, т.е. между 10000 и 100000 пъти повече са нехванатите шофирания без книжка. Има едни, които не знаят да четат и пишат, но по пътищата се напълни с тях.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова са "хванати" (част от тях пуснати след съмнително наказание), а колко ли още не са!? Даже са малко новите мерки, културата на българина на пътя трябва тотално да се превъзпита
10
5
 
2
 
! Отговори
ТРЪПКО Е ПРИЯТЕЛ... преди 7 години
...ВИНАГИ СИ МУ ШАРИМ----ЩОТО ИМАМ !А, ТИ КАТО НЕМАШ ---НЕМА ДА СЕ ПРАЙШ НА СЪСТЕЗАТЕЛ....!!!!!ФИТИПАЛДИ ---СЕ СТАВА С МНОГО ПАРИ .....А, НЕ С ВЪШКИ ОТ МАААЛАТА...
9
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
А, обнародвани ли са в държавен вестник ???Да не е поредната PR акция ?
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАЙ БОЖЕ ТРЪПКО КАТАЖИЯТА ОЩЕ УТРЕ ДА ТИ ТРЪСНЕ ЕДНА АМА МНОГО ЯКА ГЛОБА ЧАК СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ!АМИН
7
4
 
3
 
! Отговори
САМО ЯКИ ГЛОБИ! преди 7 години
БЪЛГАРИНА РАЗБИРА ОТ ДУМА------САМО КОТО МУ БРЪКНАТ У ДЖОБА!Я, ГО ВИЖТЕ КЪВ Е ПРИМЕРЕН У ЧУЖБИНА!!..АМА ТАМ---БРЪСНАТ , БЕЗ *** ....НА ГОЛО ДО КОКЪЛА!ХОДИ ГЛЕДАЙ У ГЪРЦИЯ ....И ШЕ РАЗБЕРЕШ РАЗЛИКАТА.....ХА,ХА,ХАААААААА
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ТЕЗИ ОТ ИНДИЯНЦИТЕ КОИТО ИМАТ КНИЖКИ (КУПЕНИ) НО НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ..ПИШАТ И ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ КАМО ЛИ ДА ЗНАЯТ ПРАВИЛНИЦИ..ЗАКОНИ И ЗНАЦИ!ТЯХ КО ГИ ПРАЙМ СЯ?СМЯТАМЕ ЛИ ГИ ЧЕ ИМАТ КНИЖКИ?ЗАЩО Д.РЖАВАТА НЕ СЕ ЗАЕМЕ С ТОЗИ ВЪПРОС ПИТАМ!
5
1
 
13
 
! Отговори
Шматко Хабургски преди 7 години
ГРОБАРИТЕ защо не преписаха немският правилник в часта за нарушенията от този характер ? Хванат да шофира без книжка 2500 евро за шофера +2000 за собственика на возилото . Ако е лишен от право за определен срок има удължаване и глоба . Ако те хванат пиян или друсан в Германия освен пауза от шофирането има неделно училище , задължително посещение на доктор ПЛАТЕНО , после след 12 месеца има изпит ,тест и документ от психо и нарко доктори комисии .
4
0
 
8
 
! Отговори
Хак и Мяннннн преди 7 години
За шофьори без книжкка каво ще рече ? Ако съм си забравил документите или както ми се случи да злизам с личната си кола а книжката ми е останала в служебната пак ли ще ми свалят номерата или това касае само хора които нямат вообще курс или са наказани ? АЗ СЪМ ЗА СПИРАНЕТО НА ПИЯНИТЕ И ДРОГИРАНИТЕ . В СЪРБИЯ ЗА БЪРЗО КАРАНЕ ИМА И ЗАТВОР
3
12
 
3
 
! Отговори
Чоко Боко Депутанин преди 7 години
Та значи спира ме униформеният рекетьор и ми прави проверка с манипулиран дрегер ! Кво паим сиа ? 300 кинта или ти свалям номерата ТОЙ ИМА ПРАВО Аз мога ли да ходя да давам кръв и да доказвам че нямам сестра ? АМАН ОТ *** НЕ ДОМИСЛЕНИ ЗАКОНИ . АМИ ДА СПРЪТ ДА ПРОДАВАТ ШОФьОРСКИ КНИЖКИ АЗ ЗА ГЕРБ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ НИ НЯМА ДА ГКАСУВАМ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ
2
6
 
8
 
! Отговори
Xо, Xи, XA-XO преди 7 години
До ХА-ХА-ХА ! - Сега господата катаджии ще знаят и кътните ви зъби като ви спрат и ще могат да ви рекетират и изнудват НА ЕДРО...Кофти ли ти стана? Така е навсякъде по цивилизовния свят. Всеки се моли, когато го спрат чeнгeтa, сакън да не отворят компютъра!
1
3
 
13
 
! Отговори
Gun преди 7 години
Тридесет хиляди по-малко в софето и всичко ще е ок по пътищата ;)