Медицински практики: Далавера с инвалидни колички

Лекарите прибирали и проценти за изпратен пациент
23 яну 2017 09:50, Петя Славова
7
Медицински практики: Далавера с инвалидни колички
Снимка: архив, Булфото

Медици от лекарски консултативни комисии (ЛКК) въртят далавера с търговците на медицински изделия, алармира пред "Монитор" 53-годишната софиянката Йорданка Петрунова, попаднала в схемата.

Жената получила от доктор в ЛКК указание точно от кой търговец да купи необходимия на съпруга й антидекубитален дюшек. "Даде ми името и адреса на фирма, която по думите му била "добра", разказа Петрунова.

Лекари от комисиите са в схема с търговците на инвалидни колички, слухови апарати и перуки, потвърдиха пред изданието и управители на фирми за медицински изделия.

"Въпреки че е забранено на комисиите да се занимават с търговски въпроси, това не се спазва. Те са свързани с фирми за медицински изделия, към които насочват хората", обясни порочната практика Георги Воев, управител на фирма за медицински изделия.

Според Закона за здравето лекарските комисии определят и издават протокол от какво медицинско средство се нуждае пациентът. Той самият пък преценява откъде да си го набави по списък с лицензираните фирми, които продават нужния продукт.

Лекарите обаче прибират от търговците процент от печалбата като им изпращат клиенти и затова убеждават пациентите откъде да пазаруват, твърдят от бранша.

Някои от фирмите пък мамят хората с увреждания, пробутвайки им китайски стоки за произведени в Европейския съюз, за каквито всъщност социалното министерство отпуска помощите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мафията в бели престилки
5
0
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
До басиНали и аз това казвам, естествено е да питат лекаря. Защо обаче после се оплакват, че им пробутвали фирми. Като не искат да им пробутват фирми да не питат. Някой насила може ли да те накара да си купиш нещо от там, където не искаш???
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далаверите с инвалидни колички се въртят от 20 години и повече!
3
0
 
5
 
! Отговори
баси преди 7 години
До мнениеА кого да пита бе,човек,ако не лекаря!?Сигурно евгени минчев ли?
2
1
 
9
 
! Отговори
истината е преди 7 години
Пари има - крадът се !15/20 % обират всичките пари на Народа !
1
4
 
8
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Пациентите понякога са много странни. Като им предпишат нещо питат лекаря къде могат да го намерят, а после се оплакват, че им пробутвали фирми. Някой насила да я накарал тази лелка да ходи точно в тази фирма? Да се оправя както иска. Каквото се е искало от лекаря той го е предоставил - дал е необходимите документи. А тя ако ще от Горно нанадолнище да го взема.