Проверяват забавачки в Плевен след родителски сигнали

Персоналът им изнасял хранителни продукти, които са за децата
Обновена: 23 яну 2017 21:52 | 23 яну 2017 21:51, Веселина Йорданова
8
Проверяват забавачки в Плевен след родителски сигнали
Снимка: архив, БулФото

В Плевен се проверяват детски градини след сигнали на родители, че от персонала изнасят хранителни продукти, предназначени за децата. Това съобщи кметът Георг Спартански.

В една от градините проверката е установила в личния багаж на служителка бисквити, прясно мляко, кашкавал, сирене, кренвирши, готова смес за приготвяне на сандвичи и "принцеси". В торбата на нейна колежка имало също захар, мая, моркови.

Кметът е препоръчал на директора на детското заведение да прекрати трудовите договори с нарушителите, предаде БТА.

Спартански припомни, че наскоро при проверка в детска градина в ж.к. "Сторгозия" също бе установено, че човек от персонала изнасял продукти. Кметът получил уверение от директорката, че е наказала служителката с последно предупреждение за уволнение. Според него мярката не е адекватна на извършеното сериозно нарушение.

Спартански допълни, че проверява сигнал от родители, според който им събират пари в детската градина, като заобикалят закона.

Плевенският кмет бе категоричен, че след като приключат всички проверки, той ще наложи съответните наказания на директорите на детските заведения. По думите му родители са казали пред него, че ги е страх да се опълчат срещу нередности, за да не рефлектира това с ответни действия от персонала върху техните деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей анонимника ти си бил непорочно ангелче бе извинявай за това че те накърних
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимка преди 7 години
До АнонименИ дай затова да крадат от децата ни, така ли бе ***?!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не че ги оправдавам но нека всеки хвърликамък по мене ако не е взимал нещо на аванта от работата си
2
0
 
1
 
! Отговори
Родител преди 7 години
Миналата година в една от групите изчезна дневника, в който се нанасят присъствията на децата. Не ми се вярва малчуганите да са го затрили заради неизвинени отсъствия.
1
3
 
0
 
! Отговори
Родител преди 7 години
И в Добрич, 29-та детска(Любимка) е така. Виждал съм " помощник възпитателките" не еднократно с пълни торби да си тръгват. Дали е останало от храната за през деня или е взето от децата не знам. А относно събирането на пари редовно си го има. За чаршафи, за килим, за играчки, за моливи, за учебници и други измишльотини. Стискаме зъби докато стане детето първи клас и това е. Дирекорката има големи връзки не е проблем да усвоява средства и да прави далавери с децата. ..