Страх на село: Хлапета с брадви бият, обират, може да убият!

Невръстни братя пратиха дядо в болница, прободоха внука му
Обновена: 23 яну 2017 14:21 | 23 яну 2017 14:14,
168
Страх на село: Хлапета с брадви бият, обират, може да убият!
Снимка: flicker

Невръстни хлапета държат в страх цяло село с непрекъснатите си нападения по къщите. Хората са настръхнали след поредната агресия на двете момчета. Те са братя – на 11 и 12 г. и от години тормозят съселяните си без никой да може да ги озапти.

Вчера двамата нахлули със сила в дома на семейство в монтанското село Владимирово, ударили с брадва в главата възрастен мъж и ранили с нож внука му, пише "Труд".

При завързалата се схватка единият от братята също бил ранен.

"Вече не се издържа, страх ни е, че ще се стигне и до убийство!", споделиха уплашени съседи.

Поредното нападение станало около 17:20 часа в неделя. 12-годишният Веселин и 11-годишният Митко влезли в двора на 73-годишният Иван Младенов. Дъщерята на дядото се опитала да спре хлапаците, но те я ударили с лопата и отстранили от пътя си.

В къщата, без да казват нищо, момчетата халосали с брадва в главата дядо Иван и той паднал облян в кръв.

Внукът Ивелин, който е на 17 г., скочил да защити дядо си, но бил наръган с нож в ръката.

Момчето обаче не се уплашило, сбило се с братята, отнело им ножа и намушкало в крака Веселин. Уплашени от виковете и писъците, съседи се обадили на тел. 112. Пристигналите медици откарали в болницата ранения пенсионер и пострадалия му нападател.

Дядо Иван е опериран по спешност, има счупена тилна кост, разкъсване на меките тъкани и малък хематом, съобщиха от болницата. Раненият в слабините малък престъпник е превързан, животът му не е в опасност, но също е настанен в лечебното заведение.

"Момчетата нахлуха като разбойници – озверени и мълчаливи. Нищо не искаха, можеха да ни убият. Това не им е за пръв път. От две години тормозят цялото село – бият и грабят наред!", разказаха пострадалите при нападението майка и син.

По случая в полицията в Монтана е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година 11-годишният Митко с връстничката си Борислава нападнаха с нож в дома му 81 годишния дядо Младен и задигнаха 370 лева.

"Митко, Веселин и още няколко момчета и момичета са подлудили с бой и кражби Владимирово. Влизат по дворовете и къщите и вземат каквото харесат. Заплашват и бият деца и възрастни. Страшно е!", оплакват се жители на селото.

Част от тях се заканиха, че няма да пуснат децата си на училище, заради тормоза на братята.

В семейството на двете момчета има още един брат и три сестри, баща им Чавдар е с криминална биография и е в неизвестност, а майка им Цветана най-често е в София. Децата отглеждат бабата и дядото, разказаха местни хора.

"Проблемът с тези деца във Владимирово е сериозен. На 19 януари имаше заседание на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на което за пореден път трябваше да се разгледат проявите им, но те не се явиха. Вече съм разговарял с полицията и социалните служители, досегашните мерки не дадоха резултати. Най-вероятно ще се стигне до настаняването на момчетата във възпитателно училище!", заяви кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
11
 
! Отговори
??? преди 7 години
Това село има над 1 400 жители! Как така не се намериха поне няколко мъже на място, за да решат проблема, след като властите са с вързани ръце и са длъжни да се съобразяват с десетки недомислени официални изисквания?Някой изобщо мисли ли докъде може да доведе дълго трупаният гняв на българите, изнудвани от закона да търпят безобразия?Тръгне ли веднъж лавината, спиране няма!
100
0
 
10
 
! Отговори
Загрижена преди 7 години
До Анонимен За съжаление, тези деца са неуправляеми, след като на тази възраст вършат такива престъпления. При това - хладнокръвно и без повод. Опасявам се, че никой от държавниците не се интересува как се живее в малко село без пари и защита от злодеите. От все сърце жаля за потърпевшите, живеем в човешка джунгла. Жалко, народе...
99
0
 
6
 
! Отговори
Ще им се намери цака преди 7 години
Чичко Ади знае как да ги превъзпита или просто да отърве селото от тях.
98
0
 
6
 
! Отговори
Ami to... преди 7 години
До АнонименИма една мъдра народна поговорка: Рибата замирисва от главата.
97
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 89-та така ли беше?
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече от жалко! А най - страшното е, че това в някои населени места е ежедневие. Тук може би е редно да се запитаме до кога държавата и по - конкретно "нашата полиция" ще почне да ни пази от ромската престъпност? Кога?? Или понеже идват избори е по - удобно да не се закача бъдещият купен вот представляващ *** с ЕГН.
95
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това просто не е нормално! Така не може да се живее! Най-ужасното е, че това не е изолиран случай, а ежедневието на много възрастни хора по селата. Къде е полицията, къде е съдът, къде е държавата?!
94
0
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
2 туби метилов алкохол в избата и ... проблемът е решен. Даже и ръцете никой няма да си цапа.
93
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цензурирайте ... Цензурирайте, но докато не се научите да назовавате нещата с истинските им имена тази държава никога няма да се оправи и ще се налага да търпим не само това ... ами не знам какво още....само времето ще покаже.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПламенИдеята за Белене беше моя ! Но съм съгласен , идеята ми е обогатена от вас, гласувам за
91
0
 
20
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Kalasnjikov.... Kalasnjikov ..... Kalasnjikov ....Kalasnjikov....
90
0
 
42
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
ТВУтата иначе били погазващи човешките права....Тез "дечица" няма ли кой случайно да ги бутне в някой геран?
89
0
 
32
 
! Отговори
НЕЗАБАВНО преди 7 години
да се махнат тези престъпници от селото, докато някой не ги е убил при защита без да иска! Тогава ПОТЪРПЕВШИТЕ ще бъдат виновни...??Тези "ДЕЦА" отдавна трябваше да бъдат осъдени и настанени в съотв. възпитателно заведение а ОТГОВОРНОСТ да се търси от БЕЗУМНИТЕ ИМ 'РОДИТЕЛИ":ЗАЩО са ГИ СЪЗДАЛИ?За да бият, убиват и крадат ли??? Съд и за тях за неизпълнение на родителски задължения и създаване на ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!
88
3
 
19
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
Ми че почерпете ги с лосион за баня бре !!!
87
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами има един такъв остров на Дунава, казва се Белене. Сигурно има останали постройки.Там е мястото не тези малолетни. Да им подхвърлят по някоя *** хляб от време на време. А вода за пиене колко щеш, Дунавът не пресъхва
86
2
 
40
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
Бесило !
85
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възпитателно училище ?А не може ли в затвора, където им е мястото ?
84
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тва не мога да го разбера.Те могат да бият,колят палят и още каквото си поискат.Никой нищо няма право да им прави,няма полиция,няма закони.В моментът в който някой им разбие тиквите той веднага ще бъде задържан,осъден и изпратен в затворът. Ама наистина има голямо неравенство на тоя свят.
83
1
 
40
 
! Отговори
Петко Чапаев преди 7 години
До АнонименТОЧНО! Абсолютно съм съгласен.Учител съм и целият ми клас е от такива хлапета. Но мърдане - НЯМА. Щото още от пети клас "започна акция превъзпитаване". Сега са памучета пухкави...Респектът му е майката и други неща, ама хайде сега да не навлизам в детайлите. Сещате се вероятно.Когато ножът е опрял до кокала, няма място за сантименти и компромиси.И със съд са ме заплашвали, но накрая "клекнаха на задните си крака".Правата си знаят, задълженията- не. Е, ще се наложи да ги научат
82
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1357"... поправителни домове има, въпросът е някой да си даде зор да ги вкара там"________А бе човек, омбудсМая иска да закрива тези домове, а питомците им да настанява в приемни семейства. Та както е в този случай - не бабата и дядото на тези двамата да взимат детски надбавки, а някое друго ромско семейство да взима 1 400 лв месечно за това, че ще ги прибере в дома си. А иначе те пак ще си вилнеят.