Клошар се настани в чакалнята на гара Ямбол, гони пътниците навън

Институциите си прехвърлят отговорността за болния мъж
1 фев 2017 12:43,
32
Клошар се настани в чакалнята на гара Ямбол, гони пътниците навън
Снимка: BTV

Бездомник окупира чакалнята на гарата в Ямбол и изгони пътниците навън. Въпреки студа, хората са на перона заради силната лоша миризма в чакалнята.

Мъжът, който е познат на всички в града като Чарли, е бивш боксьор, когото съдбата превръща в бездомник. Никой не знае дали има семейство и близки, а домът му вече четири години е в чакалнята на гарата.

Той е болен и на моменти агресивен. Служителка от гарата дори разказва, че се е случвало бездомникът да я заплашва с нож, разказва bTV.

Началникът на гарата се обръщал за помощ към здравните власти. Многократно е звънял на телефон 112 и е писал до ръководството на БДЖ. Оказва се обаче, че институциите са безсилни и си прехвърлят отговорността.

Полицаите идвали десетки пъти, виждали за кого става дума и си отивали. Те твърдят, че проблемът не е в техните правомощия.

Въпреки че цялото му тяло е в рани, бездомникът отказва да бъде прегледан от медицински лица. Те пък не могат да го отведат с линейка против неговата собствена воля. Според хората от спешна помощ този казус не е медицински, а социален.

Социалните служби обаче не са идвали на мястото. Началникът на гарата твърди, че те знаят за случая, но реакция няма. Той иска мъжът да бъде настанен в социален дом. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ямболгараКлошар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е нищо , в тази чакалня по тъмно се намъкват всякакви съмнителни субекти ,даже съм виждал как двама роми да се целуват страстно :)
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цитат: " Въпреки студа, хората са на перона заради силната лоша миризма в чакалнята "В София доста редовно има такива миризми в превозните средства на градския транспорт идващи от някой, който е решил да си почине на топло и това беше една от причините изключително рядко да ползвам обществения транспорт. Разбира се никой не прави нещо по въпроса.
27
0
 
8
 
! Отговори
И милиционерите преди 7 години
що вземат заплата? Това си чиста заплаха за обществения ред!
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам едно, звъни се на 112, идват представители на държавата (МВР) в този случай, и казват че не е за тях. Ами да намерят органите които отговаря за това, стига с това "не е за нас" и да вдигаш рамене.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динкоооо,Динкоооооо....къде си бе ?!?))))))
24
0
 
13
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Чак да го изритат навън с шутове ще е жестоко, защото явно този човек е деградирал - не може да отговаря за себе си, нито пък го интересува как го възприемат околните. Той е станал асоциален.Където и да отиде, ако е сам, ще създава проблеми.Не може да няма някаква алинея в закона, в която да се уточнява коя институция е длъжна да въдвори такъв човек някъде,където за него ще се грижат.След като заради него чакалнята е неизползваема, значи той уврежда обществена собственост и пречи на пътуващите
23
0
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Момчета не се карайте - у нас "социалните служби" са един голям ВИЦ! Основните им функции се изчерпват в отпускане социални помощи , дърва за огрев, и тям подобни ...на многодетните РОМИ! За българите - добри пожелания!Те са "корави"....оправят се сами....или тихо и безропотно *** по кофите!
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какво значи бездушие... не иска да бъде прегледан, и не иска да се махне. Какво са ви виновни институциите?"Не иска, защото е психично болен и така или иначе не е в състояние да носи отговорност за себе си. Трябва да бъде настанен в психиатрия или социален дом, ако трябва принудително.
21
2
 
9
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До 6 бездушие е ,когато някой в случая взема пари за да седи на едно топло местенце и не му пука за нищо ! В случая социални полиция те могат да сезират прокурори ,и с това се решава проблема ! Но това е голяма бумажтина ! Затова е бездушие !!!
20
2
 
1
 
! Отговори
Циник до шемета преди 7 години
Пхахаха..ако не друго - се научи да отговаряш на "шемет" (като кучетата на Павлов)! Елементарнико - дразня ли те? Дразня ли те?Речника ми е супер в сравнение с тълпите илитерати - които срещам тук.Днес някакъв беше писал вместо РанГ - РанК!А ти си куха тиква - признай!ПхахахаЗобаш яко!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека ви каза че "делата " са важни !Европата пратила 160 м евра ...построил това -онова ,огради ...,Вие се възмущавате ,че държавата не Можела ,била безсилна ?!При тоя "пич " на гарата няма Далавера !Какво толкова се чудите ,че всеки вдига раменете !!!?))))))))
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gorkite bolni hora gorkite besdomni jora i ku4eta a gadovete kradzite mutri milioneri s fam im jivejat jadat piat dano im presedne bg bogataschi s dalaverite bes prisadi bes kontrol ot kade i kak sabogatjaha nama sa tah sakoni te sa bogati s pari v bg vs se kupuva sakoni nama sa mutrite milioneri do koga schte e taka miseria nespravedlivost sa normalnite balgari gladni unijeni
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до шеметаТи освен недостатък в характера имаш и недостатък в първите 7 години от възпитанието ти. Не те знам къде си расъл, но определено не е било в интелигентно семейство. Речника ти е като на каруцар, а изреченията ти като на първолак.
16
0
 
15
 
! Отговори
закон трябва преди 7 години
Човека е психично болен и трябва да бъде прибран ( та дори и принудително) в болница за негово добро !Пълно е с такива хора -живеят в мизерия и болест и на никой не му пука, повечето си имат собственост и като се споминат веднага я налапват "роднини " или "държавата"
15
2
 
2
 
! Отговори
Циник до шемета преди 7 години
Пхахаха...първо си "набухай малко пипе" в кухата кратуна!Признавам - имам недостатък в характера...кефи ме да се бъзикам с кухи тикви!Пхахаха
14
2
 
10
 
! Отговори
ВОЙН АТАКИСТ преди 7 години
ДЪРЖАВТА ПАК СПИ! ДО ТУК НИ ДОКАРАХА ЕВРЕИТЕ ОТ ФАЩ ДА ТЪНЕМ В МИЗЕРИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 9Искаш ли ей сега да ти набухам и 50 минуса да видим дали ще получиш неврна криза щом толкова ти пука за "лайковете" :)))
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 8оф постовите му били "лайкнати" :))) като знам каква *** коментира тук нищо чудно :). Лайкнати били :)))) оф
11
3
 
1
 
! Отговори
Циник до 8 преди 7 години
Като гледам постовете ми са "лайкнати" най-често...а караш ме да се повтарям...злобнички, ситнокарирани , комплексирани *** като теб - освен да пръскат жлъчка...за друго не стават!
10
2
 
0
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
Егати майтапа