Късо съединение подпали автобус в Търновско

Пътниците били изведени надалеч, пожарната дошла за 15 минути
1 фев 2017 11:32,
0
Късо съединение подпали автобус в Търновско
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Автобус, пътуващ по линията Габрово-Велико Търново, се запали тази сутрин в района на село Лесичарка.

Зам.-управителят на Общински пътнически транспорт-Габрово Детелин Цветков заяви пред "Дарик", че няма пострадали, а на пътниците е осигурен транспорт до старата столица.

Автобусът е пътувал по редовна линия Габрово-Велико Търново в 07:30 часа тази сутрин. След разклона за село Лесичарка шофьорът е забелязал пушек, спрял е, пътниците са слезли и са се отдалечили. Подаден е сигнал на 112. Своевременно, в рамките на 10-15 минути, е изпратен бус, който да превози пътниците до Велико Търново.

По думите на Детелин Цветков, пожарната е пристигнала бързо и е ликвидирала произшествието. Късо съединение е причината за пожара в пътното-превозно средство.

"В 08:50 часа цялото място беше обезопасено - измито и опесъчено, а автобусът е върнат в базата", каза Цветков пред Дарик. Зам.-управителят декларира, че машината е преминала през необходимия технически преглед, което се прави, по думите му, всеки ден. Автобусът е произведен през 1995 година и за възрастта си е в добро състояние.

"Извинявам се за неудобството на пътниците, правим всичко възможно, гледаме да реагираме своевременно. Да си пожелаем да няма повече такива инциденти", каза още Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари