Протест на жители от пернишко село блокира пътя за Сърбия

Причината е спряна вода, част от жителите нямат от Коледа
3 фев 2017 13:56,
1
Протест на жители от пернишко село блокира пътя за Сърбия
Снимка: Flickr.com

Жителите на пернишкото село Мещица блокираха движението по пътя за Сърбия. Те протестират за това, че голяма част от къщите нямат вода, някои от тях - още от Бъдни вечер, предава bTV.

Сметките обаче продължават да си получават хората от селото, макар да са принудени да използват външни тоалетни и да закупуват минерална вода за битовите си нужди. В Мещица се оплакват, че инкасатор идва два пъти годишно, останалите фактури са на база и има изравнителни.

"7-8 срещи съм правил с управителя на ВиК Перник г-н Витанов. Разговаряли сме, но дотам. Ефект никакъв. Ежедневно, телефонът е в мен, обикалям, търсим аварии, няма такива. Отивам на резервоара и се обаждам на дежурната, ще имаме ли вода в село Мещица? "Да, кмете, помпите работят", а всъщност то се чува от пътя, че помпите не работят”, каза кметът Деян Станимиров.

Росен Паскалев от дружеството посочва, че проблемът е в дългото трасе, студената зима и трудния достъп. До момента са установени две тежки аварии.

"В момента екипите работят, няма да се прибират, докато не се отстрани проблемът", заяви Паскалев.

Жителка на селото, която споделя, че работи във ВиК дружеството обаче заяви, че "всичко върви от това, че господата от ВиК не си разбират от работата (...), във ВиК се назначават хора с конфликт на интереси, на базата на шуробаджанащина..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари