Пътища без завои - новата битка срещу катастрофите

Новите отсечки ще се строят с минимум криви, старите - ще се реконструират
8 фев 2017 07:00,
168
Пътища без завои - новата битка срещу катастрофите
Снимка: архив "Булфото"

До 2020 година междуградските пътища трябва да останат без завои и да бъдат заменени от прави участъци.

Това е записано в "Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата" до 2020 година.

Причина за нововедението са данните на КАТ, според които всяка трета катастрофа у нас става на завой.

Още по темата

Заради това се предвижда новите пътища да се строят с минимум криви, а старите да бъдат реконструирани до 2020 година, , пише "Монитор".

За да стане това, се предвижда да бъдат сменени параметрите в обществените поръчки.

Ще бъдат преначертани вече съществуващите планове, а тези, които са в строителство, ще се реконструират. С новите правила вече са запознати както Агенция "Пътна инфраструктура”, така и строителните фирми.

Едни от най-смъртоносните пътища са в България, сочат данни на Европейската комисия, която е изчислила, че на глава от населението у нас загиват най-много хора, докато шофират.

Както Dnes.bg писа, вчера МВР започва да брои най-опасните пътища в страната, за да набележи мерки за предотвратяване на катастрофите.

Смъртоносните отсечки са девет. Сред тях са пътят Бяла-Руса, магистрала "Хемус", пътят Варна-Бургас, пътят Велико Търново – Дебелец и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Хората правят завои и кръгови движения през 200 метра, за да не се развива голяма скорост, нашите решили да правят самолетни писти... хората така, ние наобратно. Ми нали като му направиш пътища без завои и оня ще пердаши с 200 най малко бе... пу че *** управляващи....
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те да земат да ги оправят половината от третокласните са трагедия колкото пук до градовете знам улици с по 30 дупки и затова плащаме винетки е това е простонедопостимо но нее само това проблема проблема е че повечето ни държавнижници живеят виртуален свят дефакто живеят на магистрали и се изуми от един третокласен път като мине друг е въпроса къде отиват парите ни в инфраструктура и при кого години наред продължава това а това са пари по програми сега се пита къде са но не са виновни само герб
125
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Блажени са верващите чул ги господ
124
0
 
1
 
! Отговори
55 преди 7 години
Слеващата "креативност" на нашенци ще е пътища без прави участъци!Сега сме на ниво нито един път без дупки!
123
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Поредната българска малоумщина!Как пък не можаха да се разходят до Германия, Белгия, Холандия..... и тнт за да видят как се решава в Европа този проблем.Точно правите участъци са предпоставка за катастрофи защото подтикват към развиване на по-високи скорости и неразумни изпреварвания.В Европа междуградските пътища се правят с много завой, ,много острови и криви за да се намали по естествен път възможността за развиване скорости и изпреварвания.
122
0
 
2
 
! Отговори
niakoi преди 7 години
Направете пътищата без мпс.и тогава няма да има птп.еииии *** си е тъпо.на калпав водолаз водораслити му причат
121
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
По глупава статия не съм чел от много време... Пътищата се проектират с възможно най-малко завои - съобразно бюджетът - откакто съществува инфраструктурата като понятие!
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това да не е от не!новините? Друго обяснение за горното *** л о умие нямам. Две неща е необходимо, за да не стават толкова катастрофи по пътищата - ефективни наказания за опасни шофьори, а не КАТ да прикриват потенциални убийци на пътя заради правилно ситуирана столевка и ПОДДРЪЖКА на пътищата - в това число, освен навременни ремонти се включва и обезхрастяването в сервитута на пътя
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
No comment.
118
0
 
11
 
! Отговори
The vice преди 7 години
Абе.първо оправете пътищата ..второ ги разширете да са нормални..трето знаци и маркировка ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТРАЖАТЕЛНА!!!в тунелите е тъпо да оиша че първо се влиза в намалена осветеност и после се увеличава а не като вХемус.....бе 10години сме назад от нормалните ...несъветизиеани държави
117
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам всички пътища да са хоризонтални без нагорнища и съответно надолнища ,като допълнение към пътища.без завои ,на всеки път да се сложат тръби за парно отопление и като завали снежец топлофикация да пуска парата ,така ще спестим и от снегопочистване . ...... Абе то бива ,то може ,ама язе сакам да попитам таа држава от *** ли се управлява или нещо ги гони временно умопомрачение .
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Русе до Варна совалката палим ... май само така няма да има завои.
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тия интелектуалци масоните от алчност и егоизъм грам мозък не им е останал, ама като се замислиш 70% от пътищата в бг са направо за нови, а пък е факт, че по-малкото завои водят до по-малко рискови ситуации. *** е, че това се прави най-вече с идеята за масоно-милицонерска лапаница, а не за доброто на хората, ама те ще си разберат за какво става въпрос скоро, когато нещата ще се подредят така, че да не може повече да се действа по стария начин.
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за България да се произвеждат по евтини коли без волан.
113
1
 
19
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
Поредната абсурдна идея!Вместо това що не вземат да опреснят маркировката,да оправят дупките по пътя,а за шофьорите които бичат да си карат с 200 км/ч катаджиите да си вършат работата както трябва,да има солени глоби,затвор и отнемане на книжките(не за 3 месеца).Опс,грешка.Неее,не става така.Нашите нили управници няма да "усвоят"парички така......
112
2
 
10
 
! Отговори
идея преди 7 години
Да махнат и тунелите, че са опасни!
111
1
 
24
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Явно от Брюксел ще да е идеята. След като забраниха кривите краставици, сега и пътищата :)
110
1
 
17
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
И чия е тази велика идея? Борбата срещу престъпността и ПТП с хиляди камери , докторите да не крадат с машинки за пръстови отпечатъци , партийте да не лъжат с машинно гласуване и още много. Милиарди левове хвърлени на вятъра.А е нужно нещо безплатно и то е прокуратурата и съдебната система да си вършат работата.Я направете 5 г. ефективен затвор зо доктор които взима подкупи и вижте ефекта.Като изгърмят десетина и другите ще се насерят.
109
3
 
9
 
! Отговори
До 131 преди 7 години
Май ти не схващаш. ГЕРБ си подготвя следващото голямо крадене. Нали не мислиш, че БСП ще управлява след изборите с своите 70-80 депутати....
108
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те за 3 години не могат да направят 3 км по Хемус , а сега от 2017 до 2020 ще изградят нова пътна мрежа в цяла България, и то без завои! Да не би да смятате , че е 1-ви април?